söndag 11 november 2012

CHELSEA 1 LIVERPOOL 1

Brendan Rodgers Liverpool lyckades inte vinna men tomhänta åkte de däremot inte hem, utan 1-1 mot Chelsea på Stamford Bridge gav de ett poäng. Liverpool är troligen ganska nöjda med ett poäng men Chelsea är nog inte lika nöjda. Vi som jagar förstaplatsen i ligan måste se till att vinna för att komma ikapp Manchester United som leder med 27 poängoch Manchester City som ligger på andra plats med 25 poäng, men efter två oavgjorda matcher har vi tappat viktiga poäng. Det var kapten John Terry som nickade in matchens första mål mot Liverpool, men i andra halvlek utjämnade Luis Suarez resultatet.

Jag tycker att Chelsea var det bättre laget då vi hade väldigt lätt att ta oss igenom Liverpools mittfält som släppte in oss lätt, men samtidigt känner jag att vi inte utnyttjade våra chanser som vi egentligen borde ha gjort. När Liverpool väl hade deras bollar kändes det aldrig farligt utan de rullade mest runt den utan att hitta några bra luckor. Däremot var det en helt annan fart när Chelsea fick bollen, då bjöds det på ett fint och snabbt passningsspel. I andra halvlek kom däremot Liverpool igång en aning, men jag kan ändå inte godta ett oavgjort resultat.

Matchens tråkigaste händelse förutom Suarez mål var när kapten John Terry bars ut på bår på grund av skada efter en kollision mellan kaptenen och Suarez. Man såg tydligt att kaptenen hade riktigt ont och det var ingen snack om saken, ett byte var nödvändigt. Nu får vi hoppas på att han inte blir borta allt för länge eftersom vi har viktiga matcher framöver där vi behöver honom. Det känns oerhört trist att behöva spela utan Terry efter att hans avstängning äntligen hade tagit slut.

Nytt i startelvan

John Terry var alltså tillbaka igen efter avstängningen  Kaptenen placeras som mittback tillsammans med Branislav Ivanovic medan Cesar Azpilicueta spelade som högerback. David Luiz var inte med på grund av illamående medan Gary Cahill började från bänken. Ashley Cole som är skadad var inte med och ersattes av Ryan Bertrand.

Första halvlek

Terry nickar in matchens första mål i den 19:e minuten via Juan Matas hörna. Detta var 31-åringens 50:e mål för Chelsea.

Terry hann bara spela 39 minuter innan han ersattes av Gary Cahill på grund av skada.

Andra halvlek

I den 76:e minuten får Victor Moses kliva in på planen istället för Oscar som hade spelat klart.

I den 79:e matchminuten släppte Chelsea in det onödiga målet när Luis Suarez nickade in Liverpool hörnan.

Robbies sista byte gjordes i den 81:a minuten då han bytte in Daniel Sturridge och tog ut Fernando Torres.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Terry (c) (Cahill 39), Bertrand; RamiresMikel; Mata, Oscar (Moses 76), Hazard; Torres (Sturridge 81).

Liverpool (3-4-1-2): Jones; Wisdom, Carragher, Agger; Johnson, Allen, Şahin (Suso 59), Enrique; Gerrard; Sterling, Suarez.