torsdag 29 november 2012

Benitez besviken efter 0-0. Rafas 23 spelare till Club World Cup


Igår kväll hade Rafa Benitez chansen till att vinna tre viktiga poäng, men efter den oavgjorda matchen blev det ännu en gång bittra miner från Chelsea fansen. Det verkar som att anfallsspelet inte är tillräckligt bra än och dessutom saknar laget balans. Benitez själv menar att Fulham gjorde ett bra försvarsspel och att det var svårt att hitta fram till målet.

"Jag tror att vi hade runt 17 försök och många blockerades. Man kan inte kontrollera detta om det andra laget befinner sig bakom bollen alltför mycket."-säger Benitez.

"Alla är besvikna och vi måste berömma Fulham som har jobbat så hårt, men dessa matcher är matcher som man inte får förlora. Vi hade kontroll - de hade två chanser med kontringsspel. Vi måste förbättra detta och vi måste göra mål, men försvaret jobbade väldigt hårt med många män bakom bollen och det är inte lätt."

"Vi har ett solid lag med en bra form. Vi ska skapa de chanser vi måste skapa med våra talanger som vi har längst uppe, men om man inte hittar dem snabbt kommer försvararna att hinna organisera sig och då blir det svårare."

"Två matcher utan att ha släppt in några mål är något positivt men jag vill ändå göra mål och spela mer offensivt. Vi har lite självförtroende eftersom vi inte släpper in mål och vi kommer bli glada om vi kan börja bygga upp laget härifrån."-säger Benitez.

Juan Mata fick börja från bänken mot Fulham vilket förvånade många när vänsterbacken Ryan Bertrand istället ersatte spanjoren.

"Vi har för många matcher nu så idén är att hantera truppen och använda de spelare vi har. Man kan inte spela med samma spelare varje gång."-förklarar Rafa.

***

Rafa Benitez har bestämt vilka Chelsea spelare som ska få spela i Club World Cup i Japan. De 23-spelarna som har valts till truppen är:

Målvakter

1 Petr CECH
22 Ross TURNBULL
40 HILARIO


Försvarare

2 Branislav IVANOVIC
3 Ashley COLE
4 David LUIZ
19 Paulo FERREIRA
24 Gary CAHILL
26 John TERRY
28 Cesar AZPILICUETA
34 Ryan BERTRAND

Mittfältare
 6 Oriol ROMEU
7 RAMIRES
8 Frank LAMPARD
11 OSCAR
12 John MIKEL Obi
17 Eden HAZARD
21 Marko MARIN
35 Lucas PIAZON

Anfallare 

9 Fernando TORRES
10 Juan MATA
13 Victor MOSES
23 Daniel STURRIDGE

Chelseas första match kommer att spelas den 13:e december mot sydkoreanska Ulsan Hyundai eller mexikanska Monterrey. Detta är alltså VM för klubblag i Japan, och Chelsea får vara med i tävlingen på grund av Champions League vinsten i fjol.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar