fredag 30 november 2012

West Ham vs Chelsea


Det är redan dags för match igen, och den här gången blir det ännu ett derby men på bortaplan. Vi möter Sam Allardyces West Ham Utd som ligger på tionde plats med 19 poäng. Det är alltid väldigt prestigefullt att vinna en derby match, och jag tror att det kommer bli ett svårt möte då vi vet att alla lag i Premier League alltid är hungriga för att vinna tre viktiga poäng.

Våra tio senaste möten mot West Ham på Upton Park har slutat så här:

1999/00 - Oavgjort 0-0
2000/01 - Chelsea Vinst 2-0
2001/02 - West Ham Vinst 2-1
2002/03 - West Ham Vinst 1-0
2005/06 - Chelsea Vinst 3-1
2006/07 - Chelsea Vinst 4-1
2007/08 - Chelsea Vinst 4-0
2008/09 - Chelsea Vinst 1-0
2009/10 - Oavgjort 1-1
2010/11 - Chelsea Vinst 3-1


Det blev alltså en klar vinst för oss sist vi mötte West Ham på bortaplan med 1-3.


På hemmaplan blev det också en klar vinst för Chelsea förra säsongen då vi lyckades vinna med 3-0 mot gästerna. Chelsea målen gjordes av Frank Lampard, Fernando Torres och Florent Malouda.

Vi har mött The Irons hela 97 gånger om man räknar med alla tävlingar, och Chelsea har vunnit 43 gånger medan West Ham har vunnit 36 gånger. På Upton Park har vi mött dem 43 gånger i ligan, och där leder faktiskt West Ham med 22 vinster framför Chelseas 13 vinster.

Det gäller att vi vinner får 14:e match på Upton Park nu när vi har enorm press på oss då Rafael Benitez bara har spelat fram två oavgjorda resultater sedan han tog över tränarjobbet efter Di Matteo. Benitez måste skapa fram en fel fri trupp, men han får klara sig utan Frank Lampard, John Terry och Daniel Sturridge på grund av skador.

"Lampard var bara med under uppvärmningen under träningspasset. Terry och Sturridge jobbar hårt med fysioterapin men de behöver mer tid."-säger Benitez.


"Jag pratade med Terry om hur han mår och han mår bra. Han vill stötta spelarana och vara med dem på planen men det är för tidigt för honom. Det är ett knäproblem och vi måste vänta och se. Han behöver tre eller två träningspass till med laget, och sen får vi se hur det går."-förklarar tränaren.

När det gäller Sam Allardyces skadelista så kommer han att sakna  Ricardo Vaz, Alou Diarra och Jack Collison. Dessutom får inte Yossi Benayoun heller spela eftersom han inte får möta sitt egna lag och den här regeln ingår alltså i kontraktet.

I somras välkomnade West Ham anfallaren Andy Carroll till klubben genom lån, och han kommer definitivt vara en av deras nyckelspelare mot Chelsea. Anfallaren har sett väldigt pigg och glad ut sedan han kom till londonlaget.


"Carroll är väldigt bra i luften men vi har några försvarsspelare som också är bra i luften, och det är viktigt att våra spelare vinner bollarna först."-säger Benitez.

"West Ham spelar bra just nu, de är självsäkra i mitten på tabellen och är ett tufft lag att möta."

Fastän Benitez påstår att det går bra för våra motståndare så har de faktiskt två raka förluster just nu. Den första förlusten kom mot Tottenham och därefter smakade de på förlust mot Manchester United.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar