torsdag 29 november 2012

CHELSEA 0 FULHAM 0

 
Ännu en gång avslutades matchen med att Chelsea fansen buade ut Rafa Benitez då spanjoren inte lyckades imponera efter ett till 0-0 resultat på Stamford Bridge. Den här gången var det inte Manchester City vi mötte, utan det var Fulham och att den här matchen också skulle sluta oavgjort hade man inte hoppats på.

Rafa Benitez har klart och tydligt förkarat att han är medveten om vad som inte stämmer i laget just nu, men det verkar som att han fortfarande inte har kommit fram till någon lösning eller förbättring. I kvällens match verkade varje Chelsea spelare vara väldigt osäkra. De var osäkra med passningarna och de hade ett osäkert kroppsspråk som tyder på att en viss förvirring har uppstått i laget. Denna förvirring har givetvis uppstått för det plötsliga tränarbytet mitt under säsongen. Laget såg också ovanligt trög ut och det fanns ingen fart eller pigghet hos spelarna.


Chelsea lyckas hitta de rätta luckorna ibland, men när de väl stod framför luckan så tog det alldeles för lång tid innan spelarna sparkade iväg bollen mot mål. Istället för att skjuta bort bollen vid rätt tidpunkt valde de att passa vidare bollen till spelarna som befann sig i närheten, men detta gjorde så att Fulham spelarna lätt kunde samla ihop sig och sedan stänga igen luckorna. Det verkade som att ingen Chelsea spelare tog för sig och inte vågade att chansa. Kan det vara så att Benitez har sagt att de inte ska chansa och bara skjuta när de är hundra procent säkra på att bollen kommer åka in i mål? Isåfall är Benitez ute och cyklar.

När det gäller passningsspelet så är alltså Chelseas första uppgift att leta rätt på Torres som sedan ska sparka in bollen i mål. Oftast kan Torres inte ta emot passningarna som vi tidigare har fått se i de tidigare matcherna. Men om man bortser från Torres så funkade passningsspelet ändå inte. Ett, två, tre passningar kanske gick bra under ett par tillfällen men annars verkade det som att spelarna chansade och hoppades på att någon Chelsea spelare skulle vara där och ta emot bollen. Dessutom fick man ofta se hur passningarna istället blockerades av Fulham spelarna. Bollarna sparkades alltså rakt in i motståndarna ett par gånger, och detta beror dels på bra försvarsspel av Fulham och dåligt tajming från Chelsea.

Jag var inte heller helt nöjd med startelvan mot Fulham då jag anser att man inte ska låta Ryan Bertrand spela som mittfältare nu när man verkligen behöver tre poäng. Han är egentligen en vänsterback, så varför riskera något sådant när vi har Juan Mata på bänken? Dessutom förstår jag inte varför Gary Cahill sitter bänkad framför David Luiz som på sistone inte har imponerat alls. Vi har inte tid med trix och trams, vi behöver resultat och då måste de bästa spelarna befinna sig på fotbollsplanen, så enkelt är det!


Chelsea har inte vunnit på hela fem raka matcher, snart måste vi börja vinna igen! Jag säger precis som fansen på Stamford Bridge sa efter slutsignalen: WE WANT OUR CHELSEA BACK!!

Nytt i startelvan

Rafa Benitez bestämde sig för att bänka John Obi Mikel och låta Oriol Romeu spela istället. Ryan Bertrand ersatte Juan Mata på vänsterkanten.

Första halvlek

Det händer inget märkvärdigt förutom att både Chelsea och Fulham skapar lite halvchanser då och då. Det bjuds alltså på en väldigt seg första halvlek.

Andra halvlek

Chelsea ser lite vassare ut men lyckas ändå inte hitta målet. Laget kommer igång en aning innan slutsignalen men det räckte ändå inte till ett mål.

Benitez gör sitt första byte i den 62:a matchminten då han byter ut Bertrand och byter in Mata.

Det sista Chelsea bytet görs i den 82:a minuten när Marko Marin kommer in istället för Eden Hazard.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Cole; Ramires, Romeu; Hazard (Marin 82), Oscar, Bertrand (Mata 62); Torres.

Fulham (4-4-1-1): Schwarzer; Riether, Senderos, Hughes, Riise; Duff, Diarra (Baird 63), Sidwell, Rodallega (Petrić 83); Karagounis (Frei 73); Berbatov

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar