måndag 22 oktober 2012

Shakhtar Donetsk vs Chelsea


Nu bär det av till Ukraina då nästa match ska spelas mot Shakhtar Donetsk. Det är redan dags för tredje omgången i gruppspelet i Champions League, och det blir alltså Chelseas andra bortamöte. Den förra spelades i Danmark mot Nordsjälland som vi vann med hela 4-0. Nu är bara att hoppas på ett liknande målkalas mot Shakhtar.


Som vi ser har både Chelsea och Shakhtar fyra poäng var, så det är viktigt att vinna det här mötet då vi kan ta en ensam ledning i gruppen. Shakhtar lyckades vinna matchen mot Nordsjälland och sedan kammade de även hem ett poäng från Turin efter 1-1.


Det här är inte första gången Shakhtar möter ett engelskt lag då de tidigare har spelat mot Arsenal  (2010 CL, 2000 CL), Fulham (2010 EL), Tottenham ( UEFA Cup 2009). Shakhtar har vunnit tre av deras fyra hemmamatcher mot de engelska lagen, varav ena vinsten spelades mot Arsenal som också var deras första möte mot ett engelskt lag. De vann matchen med 3-0 över bortalaget som innehöll Ashley Cole (2000). Det är däremot första gången Chelsea möter ett lag från Ukraina. 

Coach Mircea Lucescu som tränar det ukrainska laget har en frisk trupp vilket betyder att han kan välja vilken spelare som helst, och då tippar jag på att han kommer använda sig av de bästa spelarna han har. Deras mittfältare Henrik Mkhitaryan som har troligen kommer att låta spela, har lyckats starta säsongen riktigt bra då han har gjort 14 mål i 12 ligamatcher. Mkhitaryan gjorde båda målet mot Nordsjälland som de vann över med 2-0. 


I den ukrainska Premier League har Lucescu lyckats spela fram 21 vinster, och den senaste vinsten spelades i fredags mot Illychivets Mariupil som laget vann med 2-1. Shakhtar är det första laget som har vunnit de 12 första matcherna i ligan den här säsongen och måltabellen har varit lika lyckad. 

"Jag bryr mig inte om underhållningen i matchen just nu, vårt enda mål är att vinna tre poäng. För första gången sedan jag kom till Shakhtar spelar vi mot en CL mästare. Detta ger en perfekt motivation till spelarna, det är en stor ära för vår klubb och vår stad. -säger Lucescu.

I lördags vann Chelsea matchen mot Tottenham med hela 4-2, och Lucescu ger en säker kommentar om vinsten : "Jag vill inte prata om deras match i lördags eftersom jag tycker att vi är starkare än Tottenham." 


I Shakhtars senaste match i CL fick de med sig ett poäng efter oavgjort mot Juventus: "Juventus och Chelsea har helt olika taktiker. Chelsea har två grupper av spelare. I försvaret har de långa och fysisk starka fotbollsspelare, men i mittfältet och anfallet har de väldigt snabba och tekniska spelare som Ramires, Oscar, Hazard, Mata och Torres så klart. Chelsea kanske behöver lite tid till att komma in i matchen, men de kan säkerligen spela snabbt och smart."-säger Shakhtar tränaren.

Roberto Di Matteo har lyckats ta med samma trupp som spelade på White Hart Lane i lördags, detta betyder att 20 spelare har fått träna på Shakhtars arena 24 timmar innan matchen.

"Vi har inga nya skador efter helgens match. Jag tror att vi kan spela med samma trupp som vi spelade mot Tottenham."-säger Di Matteo.


Under presskonferensen inför mötet passade Robbie på att kommentera Shakhtar tränaren Lucescu som en gång i tiden har tränat tre lag i Italien som till exempel Inter. Di Matteo som har spelat i Lazio kommer ihåg Lucescu väldigt väl. 

"Jag kommer ihåg Mircea Lucescus jobb i Italien riktigt bra. Alla hans lag hade samma filosofi- de ser till att ha bra innehav. Man kan se hur Shakhtar passar bollen. Man kan se lagets struktur. De är väldigt bra taktiskt och de har flera snabba spelare. Lucescu är en fantastisk tränare med mycket erfarenheter och han har gjort bra ifrån sig i Shakhtar." -säger RDM.

Juan Mata som har presterat fantastiskt bra under säsongen kommer troligen vara ett stort hot för Shakhtar, och Mata tror att bli en match där båda lagen kommer jaga bollen lika mycket. Dessutom säger spanjoren som har varit riktigt bra för Chelseas offensiva spel i mittfältet att Shakhtar också har ett mittfält med mycket kvalité. 

"Jag tror att det kommer bli en kamp om bollen."-säger spanjoren.

"De är ett lag med spelare som har kvalité, de har kvalité i mittfältet och i deras liga brukar de alltid ha mycket bollinnehav och många målchanser." 


Men om man har en sådan bra tränare som Robbie borde nog allt gå galant, Mata verkar i alla fall väldigt självsäker.

"Robbie känner laget väldigt bra, och klubben också. Han var en legend här och som tränare ansluter han sig till laget väldigt bra. I varje match går han väldigt djup med varje spelare, han pratar om varje match och det är väldigt viktigt att vara redo för tävling. Han vet hur viktiga dessa matcher är för klubben, att vinna CL som vi gjorde förra säsongen, så han är den perfekta tränaren för oss." 

"Jag är bara glad över att leda den här gruppen, jobba med dessa spelare och jobba för klubben som finns i mitt hjärta."-säger Di Matteo efter Juan Mata. 

"Jag är glad över att jobba med mina spelare. Jag har det här laget i hjärtat. "

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar