onsdag 24 oktober 2012

SHAKHTAR DONETSK 2 CHELSEA 1

Chelsea åkte på tredje förlusten den här säsongen efter 2-1 förlusten mot den oerhört formstarka Shakhtar Donetsk på Donbass Arena. Chelsea hade ett par målchanser, men det var ingenting jämför med hemmalaget Shakhtars målchanser som var det bästa laget på planen. Det var det ukrainska laget tog ledningen först och sedan dubblade de även det strax efter halvlek. Chelsea fick göra ett sent mål i matchen som sparkades in av Oscar, men mer än det blev det inte. Nu åker vi hem med noll poäng vilket innebär att Shakhtar tar ledningen i gruppen med sju poäng, medan vi har fyra poäng, alltså ett poäng mer än Juventus.

Chelsea såg trötta ut framför den oerhört pigga Shakhtar Donetsk. Det såg ut som att vi helt enkelt aldrig lyckades komma in i matchen. Hemmalaget var väldigt aktiva hela tiden, såg till att stänga Chelseas ytor rejält bra i mittfältet vilket ledde till att Chelsea hade det riktigt svårt att ta sig in i straffområdet. Alternativet var då inlägg till Fernando Torres eftersom vägarna fram till boxen var alltför markerade.

Shakhtar som lätt vann bollarna, tog sig snabbt fram till Cechs mål med korta och riktigt snabba passningar i små ytor. Detta gjorde så att Chelsea inte riktigt kunde få stopp på Shakhtar då de helt enkelt hade en snabb omställning så att säga.

När de väl var framme vid straffområdet såg de till att skjuta direkt vilket ledde till att Cech fick jobba på väldigt mycket eftersom han oftast fick rädda oväntade skott från hemmalaget. Målvakten stod bakom fina räddningar, men det räckte helt enkelt inte till. Det syntes väldigt tydligt att vi spelade på bortaplan och att Shakhtar spelade på hemmaplan.

Shakhtar som har varit helt fantastiska med passningarna, omställningarna och skotten visar att de är ett självsäkert lag med mycket självförtroende. De spelar en rak och offensiv taktik som spelarna verkar trivas med riktigt bra. Applåder till Shakhtar och Mircea Lucescu!

Nytt i startelvan

Kapten John Terry var tillbaka igen och ersatte Gary Cahill medan Frank Lampard också startade från elvan. Eden Hazard började från bänken.

Första halvlek

Det blev ingen bra start för Chelsea då Shakhtar Donetsk hade kontroll över matchen och väntade på omställningslägen. Deras första mål gjordes redan efter tre minuter och det var Teixeria Alex som sänkte Chelsea. Det hela började via ett inkast som Luiz Adriano försökte skjuta in men Terry lyckades blockera. Bollen åkte däremot vidare till Teixeira som lätt rullade in den.

I den 16:e minuten fick Frank Lampard lämna planen när han skadade sig och in kom istället Eden Hazard.

Andra halvlek

I den  85:e minuten dubblade Shakhtar ledningen efter slarvfel från Chelsea. Den här gången var det Fernandinho som sparkade in målet efter en assist av Luiz Adriano.

I den 70:e matchminuten fick Fernando Torres lämna planen när Daniel Sturridge introducerades in.

Efter 88 spelade minuter gjorde Chelsea matchens sista mål, och det var Oscar som reducerade och sköt in den efter ett fantastiskt framspel av Branislav Ivanovic.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c) Cole; Mikel, Lampard (Hazard 17); RamiresOscar, Mata; Torres (Sturridge 70).

Shakhtar (4-2-3-1): Pyatov; Srna (c), Kucher, Rakitskiy, Rat; Fernandinho, Hübschman; Teixeira (Ilsinho 82), Mkhitaryan, Willian (Costa 87); Luiz Adriano.