tisdag 25 september 2012

CHELSEA 6 WOLVERHAMPTON WANDERERS 0

Det känns riktigt jobbigt att jag inte fick se matchen eftersom den inte visades på TV, så det blir nog inte ett långt inlägg den här gången. Chelsea vann iallafall matchen med hela 6-0 på Stamford Bridge, och jag kan inte göra något mer än att applådera. Det som också är glädjande är att varje mål gjordes av olika spelare, så Championship laget Wolves, som hittills har haft en bra form hade ingen chans framför Champions League mästarna. Att Wolves aldrig lyckades spräcka nollan är också helt fantastiskt fastän Chelsea hittade till målet sex gånger.

Det gjordes tre mål inom de 20 första minutrarna, vilket bevisar vilket målkalas det blev i matchen på Stamford Bridge! Gary Cahill nickade in Chelseas ledning efter en assist från Juan Mata. Kalaset hade alltså bara börjat.

Därefter var det Ryan Bertrands och sedan Juan Matas tur att göra mål. Redan tre minuter efter första målet lyckades Bertrand göra sitt mål med vänstra foten genom en assist från unge Lucas Piazon.

Det tredje målet var alltså Matas mål, och den sparkades in i den 16:e matchminuten efter en assist från Fernando Torres. Det blev därefter inga fler mål i den lyckade halvleken.

I andra halvlek gjordes ytterligare tre Chelsea mål, och den här gånger var det andra spelare som nätade. Först ut i målprotokollet i andra halvlek var mittfältaren Oriol Romeu efter att Victor Moses fälldes ner av De Vries vilket ledde till straffspark som Romeu sparkade in utan några problem.

Fem minuter efter Romeus mål, det vill säga i den 57:e minuten var det Torres tur att fira, och det var återigen Mata som stod bakom ännu en assist. Victor Moses gjorde tillslut Chelseas sista mål i den 70:e minuten efter en passning från Oscar, vilket också betyder att det var nykomlingens första mål i den blåa tröjan.

Jag är jätte glad över att se hur Chelsea verkligen glänste på planen, men det känns inte lika kul när jag tänker på att jag inte fick se Cesar Azipilicueta göra hans debut, vilket han alltså gjorde mot Wolves. Det var inte bara Azpilicueta som gjorde debut, utan det gjorde även Lucas Piazon, medan Victor Moses startade från starten för första gången.

John Terry fick också börja från starten fastän man inte har fått höra något från FA, och Petr Cech fick vila medan Ross Turnbull tog hand om Chelseas mål. Oriol Romeu fick starta från starten för första gången den här säsongen och Marko Marin som äntligen har frisknat till fick hoppa in i den 69:e matchminuten.

Det var alltså en viktig match där man hade chansen till att se dessa spännande spelare spela, men man kan ju alltid inte få allt, så jag nöjer mig med de 6 målen som Chelsea gjorde!

Chelsea (4-2-3-1): Turnbull, Azpilicueta, Cahill, Terry (c), Bertrand; Ramires (Oscar 59), Romeu; Moses, Mata (Marin 69), Piazon; Torres (Hazard 78).

Wolverhampton Wanderers (4-4-1-1): De Vries; Stearman, Batth, Magreitter, Zubar; Boukari (Nouble 63), Davis, Hunt (Forde h-t), Peszko (Ismail 83); Edwards; Sigurdarson.