lördag 18 augusti 2012

Wigan vs Chelsea


Nu är det inte alls långt kvar tills Chelsea spelar första matchen i Premier League då vi möter Wigan på DW Stadium. Det här är självklart det första mötet mot Wigan den här säsongen och det ska bli intressant att se hur Wigan som avslutade på 15:e plats i fjol hanterar CL mästarna!

Sist vi mötte Roberto Martinezs lag på bortaplan så blev det faktiskt en oavgjord match där båda lagen gjorde varsitt mål. Det var Daniel Sturridge som gjorde matchens första mål men sedan utjämnade Gomez resultatet. Matchen spelades i december förra året, och under den tiden tränades Chelsea av Villas-Boas.


Förutom bortamatchen så spelades det även en match på Stamford Bridge, och då lyckades Chelsea vinna med 2-1.

Sammanlagt har vi mött Wigan 19 gånger i alla tävlingar och Chelsea har lyckats vinna hela 13 möten medan Wigan bara har vunnit tre matcher. På DW Stadium har lagen mötts sju gånger och även här leder Chelsea med fem vinster medan Wigan bara har vunnit en enda match mot Chelsea.


Det verkar som att vår tränare också är lika taggad  som oss och ser framemot första matchen i Premier League. En av Di Matteos största utmaning kommer att vara att se till så att han utvecklar de nya spelarna och låter de få speltid den här säsongen, och det kan finnas en chans till att vi får se nykomlingen Oscar på plan redan imorgon. 

"Det är bara Marin som är skadad, alla andra är okej. På tal om våra nya spelare, Oscar har äntligen kommit till oss efter OS och alla är tillgängliga för söndag."-sa Di Matteo. 

"Oscar har bara varit här i några dagar, så vi får se. Jag måste fortfarande tänka över söndagen, men det kommer finnas mycket tid till att spela."

"Han spelade mycket bra i OS och han är en ung man, låt oss inte glömma det, och jag tror att hon bli ett bra tillägg för oss."


En spelare som inte har fått en lång semester i år är Juan Mata, och Di Matteo verkar tycka att en semester är nödvändigt för varje spelare. 

"Han hade en lång sommar men jag ska hitta en paus för honom eftersom det är viktigt. Han kommer inte att orka spela klart hela året så här."

När det gäller Premier League och vilka som är favoriterna just nu så tror Di Matteo så här:

"Jag tror fortfarande att Man City är favoriterna. De har inte förlorat nyckelspelarna, men Van Persie är bra för United." 

"Vi måste att försöka komma ifatt Manchester lagen. Poängskillnaden förra säsongen var stor så vårt mål är att komma ifatt dem." 

Men det är givetvis inte City eller United vi ska möta imorgon, utan det är Wigan som står på tur.

"Det är defenitivt en svår match. De var väldigt starka vid slutet av säsongen i fjol. De var väldigt bra i de 12 sista matcherna, vi mötte dem på hemmaplan och det var svårt för oss. Vi förväntar oss en svår match på söndag, de spelar på hemmaplan så det kommer inte bli lätt." 

WIGAN

Under sommaren har Wigan välkomnat fyra nya spelare. Ryo Miyachi som är från Arsenal via lån, Ivan Ramis från Real Mallorca, Frazer Fyvie från Aberdeen och Arouna Kone från Levante.

De spelare som har lämnat klubben under sommaren är, Hugo Rodallega till Fulham, Mohamed Diamé till West Ham, Chris Krikland till Sheffield Wed och Nouha Dicko via lån.

Förra säsongen lyckades Franco Di Santo göra sju mål för Wigan medan Victor Moses gjorde sex (2 straffar) och Jordi Gomez fem.

Wigan kämpade sig alltså kvar i Premier League förra säsongen och det skulle de inte ha kunnat göra om de inte hade Premier League klass inom laget. Så detta är givetvis ett lag som kan när de vill och behöver få fram resultat. Eftersom det är början av säsongen så kommer båda lagen inte vara på topp nivå, men Wigan som spelar på hemmaplan har alltså fördelen. Däremot tror jag starkt på att det blir en vinst för Chelsea då Chelsea alltid har varit det bättre laget när vi har mött Wigan som är ett av de svagaste lagen i ligan. Jag tror att matchen kan sluta 3-0 till Chelsea om vi spelar riktigt bra.

Victor Moses kommer vara en intressant spelare som jag kommer lägga extra mycket märke till då han är starkt länkad till Chelsea just nu. Vi får se om spelaren spelar imorgon.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar