måndag 20 augusti 2012

WIGAN ATHLETIC 0 CHELSEA 2

Vilken lyckad öppningsmatch det blev för Chelsea! En säker vinst där vår nya spelare Eden Hazard blev matchens lirare efter en oerhört bra insats. Det första målet gjordes av Branislav Ivanovic när han fick en super pass från Hazard tidigt i första halvlek. Därefter fixade Hazard en straffspark till Chelsea som Frank Lampard sköt in utan några problem. Wigan var dock inte helt ofarliga hela tiden, utan de lyckades att skapa chanser, precis som jag hade förväntat mig men det var ändå inte tillräckligt för att besegra CL mästarna.

Mötet mot Wigan gjorde mig oerhört glad då ett lag alltid får bättre självförtroende när de vinner öppningsmatcher. Andra lag kommer också veta vad Chelsea består av och vad de kan göra på planen den här säsongen. Det jag tycker lyste upp mest är Chelseas snabba och taktik fulla anfallsspel som man bara vill se om och om igen. I fjol klagade jag mycket på att Chelsea inte hade ett snabbt spel men nu tycker jag att vi har det som jag saknade. Vi har de snabba benen som springer upp från kanterna och från mitten samtidigt som de kommunicerar med varandra och hittar de rätta tillfällena till att skapa något riktigt farligt. Det verkar som att alla trivs under Di Matteos taktik och att de förstår vad han vill skapa för spel, atmosfären är alltså riktigt bra inom laget.

Jag måste givetvis kommentera matchens Man of the Match Eden Hazard. Vilken lirare! Han är en spelare med stil, och med det menar jag att han har något extra inom sig. En stil som bara han kan ha, och det är svårt att förklara hur den är; men på ett ungefär: Han håller sig lugn, kan ta sig in i svåra dueller utan att motståndaren kan bli sura på honom eller klaga på något. Han gör det han ska göra men på ett mycket lugnt sätt. Spelaren har bevisat att vi kan använda honom på olika positioner och att han verkligen tar sig för på planen. Jag var lite rädd över att han kanske skulle backa ur under några situationer idag efter hans misslyckade klackspark mot Man City, men det där verkar inte påverka Eden ett enda dugg. Detta är tecken på att han är en spelare med mycket självförtroende och som alltid försöker ta nya steg och lämna det förflutna.

När det gäller Wigan så hade de som tidigare nämnt, farliga chanser ett par gånger och för det mesta så stod Victor Moses bakom dem. Moses är spelaren som är starkt länkad till Chelsea nu, och jag skulle absolut inte tacka nej till honom för Chelsea. Han är precis vad vi behöver, alltså en spelare som försöker hitta målet från svåra vinklar och är aggressiv på ett positivt sätt. Han har en aura runt omkring sig som sprider en varningskänsla till alla motståndare och det gör det för hans personlighet och spelstil.

Nytt i startelvan

Di Matteo gjorde bara en ändring i startelvan från City matchen och det är att han ersatte den skadade Ramires med Ryan Bertrand på vänsterkanten vilket gjorde så att Eden Hazard flyttade över till högra kanten.

Första halvlek

Matchens första mål gjordes innan man ens hade hunnit att sätta sig bekvämt på soffan då det bara tog två minuter innan spelarna firade målet. Det var Ivanovic som sparkade in målet efter hans fantastiska löpning till andra planhalvan. Därefter tog han emot en fantastisk passning från Eden Hazard efter att belgaren fick tag på bollen helt perfekt och vände sig om på rätt sida samtidigt som han hade en Wigan spelare bakom honom. Hazard hade sedan  två alternativ framför sig, antingen kunde han passa bollen till Torres eller också Ivanovic, men Hazard märkte att Ivanovic var friare.

Wigan v Chelsea

Bara tre minuter efter 1-0 målet så tacklades Hazard ner av Wigan försvararen i straffområdet vilket blåstes till straff för Chelsea. Frank Lampard klev fram till bollen och ökade på ledningen till 2-0.

Andra halvlek

Wigan började komma in i matchen lite mer och mer medan Chelsea började samla upp sig mer och mer. Eftersom Chelsea ändå hade ledningen med 2-0 så kändes det helt okej med att laget såg till att inte vara alltför offensiva.

Däremot kunde det dock bli 3-0 för Chelsea strax efter pausen när Fernando Torres skott räddades precis vid mållinjen av Ramis. Anfallaren stod på rätt position och hade rätt timing, men träffen på bollen var inte tillräckligt hård nog.

Chelsea gjorde två byten in matchen och båda gjordes i andra halvlek. Först var det nykomlingen Oscar som introducerades in till matchen då Hazard fick gå och sätta sig i den 64:e minuten och sedan klev Meireles in i 82:a minuten istället för Mata.

Wigan Athletic (3-4-3): Al Habsi; Alcaraz, Caldwell (c), Ramis; Boyce, McCarthy, McArthur (Watson 80), Figueroa; Moses, Di Santo (Kone 66), Maloney (Gomez 48).

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Cole; Mikel, Lampard; Mata (Meireles 82), E Hazard (Oscar 64), Bertrand; Torres.