onsdag 25 juli 2012

VÄLKOMMEN OSCAR OCH THORGAN HAZARD


Det är nu officiellt att den brasilianska supertalangen Oscar dos Santos Emboaba Junior nu är en Chelsea spelare. Den 20-åriga mittfältaren har länge länkats till en flytt till Europa den här sommaren, och ett lag som visade stort intresse för Oscar var Tottenham men Chelsea vann tillslut kampen.

Historia:

Under hela hans fotbollskarriär som professionell fotbollsspelare har Oscar spelat för två klubbar. Den första klubben han spelade för var Sao Paulo där han började spela 2004. År 2009 började Oscar spela för A- laget tills 2012 då han bytte klubb och flyttade till Internacional.

Mittfältaren är även en del av det brasilianska landslaget och ska representera Brasilien nu i OS. Hans debut för det brasilianska senior laget gjordes mot rivalerna Argentina i september 2011 då han fick hoppa in senare under 0-0 mötet. I juni gjorde han hans första mål för Brasilien mot Argentina i USA, men brasilianarna förlorade dock mötet med 4-3. Det är även värt att nämna att han gjorde hat-trick för Brasilien i U-20 VM:s finalen mot Portugal 2011, vilket gjorde så att han blev den första spelaren någonsin som gör hat-trick i en final i U:20 VM. 

Typ av spelare:

Den 1.79 cm långa Oscar är en offensiv mittfältare. Han är känd för hans passningsspel och hans rörlighet under matcherna. Hans timingar under matcherna är väldigt bra och han kan hålla kvar bollen under en lång tid.

Kommentar: 

Det är alltid roligt och spännande att välkomna nya spelare till klubben, men däremot kan en viktig fråga uppstå. Behöver vi Oscar i Chelsea just nu? Som vi ser nu, så kommer vi alltså ha många spelare som kan spela på samma position, och när det pratades om att Oscar var nära Chelsea, så tänkte jag om det verkligen var nödvändigt att signera honom. För mig är det viktigt att alla spelare får den speltid de förtjänar att få, och som vi ser nu så måste Robbie alltså hantera mycket på en och samma gång. Han måste först och främst se till att, som sagt, låta alla få den speltid de förtjänar samtidigt som han måste se att de är glada och är i form. Det kommer bli klurigt, men jag hoppas på att Di Matteo har en bra plan!

***


Förutom Oscar, så kan vi även välkomna Eden Hazards bror Thorgan Hazard från FC Lens. Thorgan är alltså Edens lille bror och är 19 år gammal (född 1993). Han  kommer förmodligen att lånas ut, men tills dess så kommer han att spela för Chelseas U:21 som tränas av Dermot Drummy.

Historia:

Thorgan Hazard som är en offensiv mittfältare/winger började sin karriär i Tubize vilket är ett belgiskt fotbollslag och slutade spela för klubben 2007.  Efter fyra år i Tubize, vid 14-års åldern, flyttade han sedan till franska RC Lens (Liqgue 2) och började spela för A-laget säsongen 2011/12.

Kommentar:

Att planera Chelseas framtid är viktigt, och det känns bra att klubben har tagit tag i saken. Att låna ut spelaren, tycker jag, är en fantastisk idé då jag anser att en spelare alltid utvecklas så. Det är även kul att han har sin storebror i samma klubb vilket jag tror, kommer komma till en stor hjälp i Chelsea.

Välkommen till klubben, Oscar och Thorgan!

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar