fredag 27 juli 2012

MLS ALL-STARS 3 CHELSEA 2


Chelsea fick smaka på den första  förlusten i försäsongen mot MLS All-Stars. Hemmalaget tog ledningen när Chris Wondolowski hittade målet i den 20:e minuten. En kvittering gjordes dock innan halvlek och det var kapten John Terry som hittade målet den här gången. Det såg dock ljust ut för Chelsea då laget tog ledningen efter pausen via Frank Lampard, men MLS tog sig tillbaka och kvitterade. Tillslut vann de även matchen med ett sent mål.

Chelseas har ännu inte nått till den nivån man egentligen vill att laget ska spela på. Det känns som att det fortfarande finns trötta och för avslappnade ben på planen efter sommarvilan. Förutom att det enorma kicken inte har nått laget än, så är även koncentrationen inte heller alltid där. Det som skapar mest problem för oss just nu är att laget öppnar upp för breda luckor vilket gör så att de sedan inte kan springa ikapp och stoppa ett anfall som redan har tagit sig förbi den så kallade Chelsea barriären som måste bli starkare. Hittills har, tycker jag, att försvaret varit det svagaste området.

Startelvan 

Roberto Di Matteo valde att starta med en startelva som bestod av fler senior spelare än startelvan mot PSG. Både Terry och Cahill fick starta från försvaret tillsammans med Essien och Lampard i centralmittfältet. Benayoun fick också chansen att starta från början tillsammans med Ramires på vardera sida med Lukaku längst fram. Marko Marin placerades som understöd för Lukaku och presterade oerhört bra under matchen.


Både David Beckham och Henry startade från MLS startelvan.

Första halvlek

Det första målet sparkades in i den 20:e matchminuten och det var Wondolowski som leder skytteligan i MLS, som hittade målet efter en fantastisk krossboll från Henry som han sparkade in.

I den 30:e minuten lyckades Chelsea kvittera efter deras första målchans i matchen. Det var John Terry som nickade in kvitteringsmålet efter Frank Lampards hörna.


I andra halvlek började det ljusna till för Chelsea då de tog ledningen i den 59:e matchminuten. Det var Ramires som chippade in en super fin boll i straffområdet som Lamps sparkade in i ett öppetmål.


Men efter ett svagt försvarsspel från Chelsea och en fantastisk lång lyftning från Beckham, s lyckades chris Pontius skjuta in bollen och besegra Ross Thurnbull som nu stod framför Chelseas mål istället för Hilario.

MLS hade fortfarande lite kvar, och det var det vinnande målet som också skulle göras. På övertid tog MLS tillslust ledningen igen då Chelsea helt enkelt spelade ett för öppet spel. Kyle Beckerman spelade fram en direkt boll till den förra Fulham spelaren Eddie Johsnon, som sin del sprang förbi Luiz och sköt in bollen.

 

Chelsea (4-2-3-1): Hilario (Turnbull h-t); Ivanovic, Cahill (Chalobah 74), Terry (c) (David Luiz h-t), Cole (Ferreira h-t); Essien (Mikel 60), Lampard (Meireles 60); Ramires (Hazard 60), Marin (Piazon 60), Benayoun (Malouda h-t); Lukaku (De Bruyne 74).


MLS All-Stars (4-1-2-1-2): Nielsen (Kennedy h-t); Beitashour, Collin (Valdes 35), DeMerit, Morrow (Corrales 56); Alonso (Beckerman 56); Beckham (Farfan 74), Donovan (Pontius h-t); De Rosario (c); Henry (Zusi 56), Wondolowski (Johnson 59).


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar