måndag 23 juli 2012

CHELSEA 1 PARIS ST-GERMAIN 1

 

Matchen mot Paris St-Germain är avklarad och den avslutades oavgjort. Det var unga reservspelaren Lucas Piazon som nätade för Chelsea vilket också var hans första mål för A-laget, och Piazon blev tillslut matchens lirare. Det första målet som gjordes på baseboll arenan Yankee Stadium var ett PSG mål av Nene i den 29:e matchminuten. Förutom att laget fick träffa Ancelotti igen så var även Alex där som nu är en PSG spelare och som startade från PSG:s startelva.

Carlo Ancelottis sida presterade väl och var ett tufft test för Di Matteos sida. Det franska laget var väl organiserade, och ibland kändes det som att Chelsea spelade tråkig fotboll, speciellt i första halvlek. I första halvlek hade Chelsea bara ett skott på mål vilket inte riktigt är godkänt, medan PSG tog sig fram till målet flera gånger och hade mest bollinnehav. Men om man tittar på den ljusa sidan så är det bra att möta motgångar ibland då man lär sig mer och förbereder sig mer. Di Matteo verkade i alla fall märka Chelseas svaga insats under första halvlek, och det såg han till att ändra på i andra halvleken. Chelsea blev rörligare, flera chanser skapades, och tillslut gjordes det även ett mål.

Däremot måste jag nämna att planen som matchen spelades på inte var direkt den bästa planen att spela en match på. Den var för liten, och då kan det vara svårt att bedöma avstånd när man ska passa bollar eller löpa. Jag personligen tycker att det var oerhört onödigt att göra om en baseboll plan till fotbollsplan då man istället kan spela på en riktig fotbollsplan som ger spelarna mer frihet.


Sju Chelsea spelare fick spela en hel timme, och John Terry och Ashley Cole fick hoppa in i deras första match i försäsongen. Petr Cech som startade från startelvan spelade också hans första match. Fem spelare som startade mot Seattle fick starta den här gången också, och dessa spelare är, Paulo Ferreira, David Luiz, John Mikel Obi, Eden Hazard och Romelu Lukaku.


Matchens första mål gjordes alltså av PSG som var det bättre laget i de första 45 minutrarna. Det var återigen dåligt försvar av Chelsea (som mot Seattle). Pastore lyckades dribbla sig igenom Chelsea försvaret mellan Cahill och Kakuta vilket gav honom tillgång till skott. Pastores skott träffade dock stolpen men Nene var redo för returen och sparkade in bollen som nuddade David Luiz innan den åkte in i mål.

I den 81:a matchminuten sparkades kvitteringen in och det var 18-åriga Lucas Piazon som låg bakom målet efter ett brasilianskt samarbete med Ramires.


"Det var ett bra mål, gjort av Brasilien! Rami och jag försöker att göra det här under träningen så det kändes verkligen skönt att få det gjort."-sa Piazon efter mötet.

"Det känns bra att ha människor runt omkring mig, vänner från Brasilien och unga spelare från ungdomslaget, så det känns bra och det är bra resa."   


"Det är en annan nivå på planen, det är verkligen svårt men jag vet att det går bättre genom tiden och man växer som spelare steg för steg, så vi får se vad som händer." 

Robbie Di Matteo tycker att Piazon har imponerat mycket under träningen och matcherna och är nöjd med spelarens prestation.

"Han är fortfarande än ung grabb men han har imponerat mycket under träningen och i vänskapsmatcherna. Att spela som anfallare är inte hans riktiga position men han har spelat väldigt bra i de två matcherna och han gjorde ett jätte bra mål. Han är verkligen någon man ska lägga märke till för framtiden."- sa Di Matteo.


När det gäller matchen tycker bossen att det var ett rättvist resultat: "Det var ett rättvist resultat."

"PSG var ett starkt lag i första halvlek och hade mer bollinnehav. Andra halvlek ändrades lite och vi fick mer boll, lyckades kvittera och hade chans till att vinna matchen." - sa bossen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (Turnbull 62); Hutchinson (Chalobah 62), Cahill (Terry 62), David Luiz (Ivanovic h-t), Ferreira (Cole 62); Mikel (McEachran 62), Lampard (c) (Essien h-t); Kakuta (Ramires h-t), Hazard (Malouda 62), De Bruyne (Marin h-t); Lukaku (Piazon 62). 


PSG första halvlek (4-1-2-1-2): Douchez; Jallet (c), Alex, Sakho, Armand; Bodmer; Chantome, Pastore; Nene; Gameiro, Lavezzi. 
PSG andra halvlek (4-3-3): Douchez (Areola 80); Bisevac, Lugano, Camara (c), Tiene; Chantome (Rabiot 63), Verratti, Maxwell; Pastore, Hoarau, Luyindula.


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar