lördag 28 juli 2012

Di Matteo hoppas på förbättringar mot Milan. David Luiz stöttar Oscar


Chelseas senaste match bjöd inte på det man hade hoppats på då laget åkte på en förlust mot MLS All-Stars. Nu är det inte alls långt kvar tills Chelsea ska spela försäsongens sista match i USA mot AC Milan. Roberto Di Matteo är inte alls nöjd med förlusten, och just därför hoppas han på att se förbättringar i laget mot Milan.

"Vi försöker att förbättra oss. Jag kommer inte göra många ändringar, jag vill se ett fastare lag, jag vill hitta olika lösningar, alternativ och några förändringar för att se hur de jobbar med det."- förklarade Di Matteo.

"Förhoppningsvis ska vi kunna avsluta det här med ett bra resultat och prestation, förbättra vår kondition eftersom flera spelare stannar kvar på planen längre, och undvika skador."

Under sommaren har Milan sålt två mycket viktiga spelare som införde och betydde mycket för det italienska laget och många anser att de kommer bli betydligt mycket svagare utan dessa spelare. Det blir alltså en Milan utan Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva som har signerat för PSG, men Di Matteo tror att Milan fortfarande har kvar glöden och att de inte alls kommer vara ett lätt lag att möta.

"De har Robinho, Boateng, Ambrosini, många stjärnor och bra spelare. Vi måste vänta för att se deras slutliga trupp, många spelare har lämnat men det är ett fantastiskt lag med bra spelare och jag är säker på att de kommer att kämpa för Serie A igen, och vara mycket konkurrenskraftiga."

Nu när Fernando Torres också finns med i truppen så kommer han förmodligen att få speltid mot Milan. Hittills har Robbies förstahandsval varit Romelu Lukaku.


"Fernando kommer att spela som centralanfallare, frågan är bara hur länge han kan spela på planen. "-förklarade tränaren.

"Det kommer åtminstone bli 30 minuter, men vi får se efter det."

***


Chelseas nysignerade brasilianska supertalangen Oscar är inte den enda brasilianska spelaren i truppen just nu vilket givetvis är en stor fördel för den nya spelaren. Brasilianaren David Luiz tror att hans landsman kommer göra mycket bra ifrån sig i Chelsea och ser till att stötta honom. 

"Oscar kommer att anpassa sig snabbt, han har många brasilianare här i Chelsea vilket kommer underlätta för honom. Vi alla kommer hjälpa honom så att han anpassar sig snabbt i London och i Premier League."- förklarar David Luiz.

"Jag pratade med honom innan han signerade, jag berättade för honom att Chelsea är ett bra lag och att detta är en stor möjlighet för honom då han kan visa världen hans fotboll. Chelsea är ett av de fem bästa lagen i världen och jag tror att detta var det bästa valet för honom."

"Oscar har sina egna egenskaper, man kan inte jämföra honom med andra spelare på planen, men utanför planen påminner han om Ramires."

"Han är en fantastisk person, en väldigt enkel kille som man kan lära känna, väldigt tystsam och respekterad. Jag vet att han kommer få en bra framtid här med oss, inte bara på planen men också utanför planen."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar