fredag 29 juni 2012

Resultat från semifinalerna


Nu vet vi vilka lag som ska mötas i finalen den 1:a juli, och det är Spanien mot Italien. Det ska bli ett oerhört spännande möte där båda lagen kommer att kämpa för att vinna den prestigefulla titeln. Spanien som vann titeln förra EM, kommer att försöka vinna den för andra gånger i rad medan Italien ska försöka bevisa att de är ett lag man definitivt ska räkna med och att de fortfarande är grymma på fotboll.


Först ut var Portugal och Spanien där Portugal faktiskt var det laget som var vassast fastän Spanien vann. Portugiserna var rörligare, snabbare med bollen, hittade ytor och pressade mer än vad spanjorerna gjorde. Spanien fick hantera mycket press, och de ska vara glada över att Portugal inte satte deras chanser. Det är alltså, väldigt viktigt att man tar sina chanser och gör mål när man väl får chansem, för sabbar man 2-3 chanser så kan det bli oerhört svårt att hitta målet igen. Portugal var inte bara bra på att anfalla, men även bra på att försvara vilket gjorde så att det stod 0-0 efter 120 spelade minuter. Om Spanien ska kunna vinna finalen så måste de få igång ett rörligare spel och förska att bygga upp ett fint anfallsspel. Just nu känns det som att de helt enkelt är svaga, saknar inspiration och inte alls har den kvaliteten som man egentligen hade förväntat. Spanien måste se till att fler spelare börjar spela så som Iniesta har gjort under turneringen.

Matchen avslutades alltså med straffar, och det var då som Spanien vann och lyckades ta sig vidare till finalen.

Spanien, Alonso - miss (räddad)

Portugal, Moutinho - miss (räddad)

Spanien, Iniesta - mål

Portugal, Pepe - mål

Spanien, Pique - mål

Portugal, Nani - mål

Spanien, Ramos- mål

Portugal, Bruno Alves - miss (ribban)

Spanien, Fabregas - mål

---


Den andra semifinalen spelades mellan Italien och Tyskland där Italien överraskade många efter 2-1 vinsten. Tyskarna har ansetts vara det starkaste laget i EM det här året, men att de skulle spela så pass svagt mot Italien hade ingen trott, inte ens Italiens galnaste fans. Italiens mål gjordes av så kallade Super Mario ( Mario Balotelli ) då han spelade med stort självförtroende och gjorde det han skulle göra. Italiens starkaste område var givetvis mittfältet där Prandelli valde att spela med, precis som förut, innermittfältarna som både såg till att vinna fina bollar och spela fram dem till anfallarna. Sedan hade även Italien en stenmur framför målet som bara bestod av en enda man, och det var ingen annan än legenden Buffon som tyskarna helt enkelt inte kunde besegra tills Özils straff vid slutet av matchen. Tyskland hade nog inte väntat på en sådan tuff motståndare, och just därför tror jag även att den rätta mentaliteten inte fanns hos de tyska spelarna. Tyskland hade helt enkelt svårt att förstå Italiens spel på planen och förstod inte hur de skulle vinna bollarna och ens försöka ta sig fram till straffområdet. Italien förtjänar verkligen vinsten efter deras fantastiska spel som innehöll samarbete och tro. 


Balotelli ( 20' 36') 


Özil ( 90+2') 


/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Juste Özils straff på övertid! Den glömde jag totalt bort!

      Radera