torsdag 24 maj 2012

Ron Gourlay pratar om framtiden


Didier Drogba är inte bara den enda som kommer att tacka för sig själv i sommar, utan räkna med ett par till. Planen är att rensa truppen och bygga om den på nytt, och Ron Gourlay har redan sagt att Chelsea kommer att försöka välkomna nya spelare i sommar.

Nu ryktas det om att Salomon Kalou och José Bosingwa kanske kan vara på väg att lämna Chelsea, skriver Sky Sports. Det skrivs också att Michael Essien, Florent Malouda och Paulo Ferreira kanske följer samma spår.

Under senaste tid har Portos Hulk varit starkt länkad till Chelsea samtidigt som det även snackats om Lilles Eden Hazard.

"Kommer du att få se nya ansikten? Ja, det kommer du att få göra - och du kommer nog också få se några ansikten som lämnar klubben. Men det är en normal grej som händer vid säsongens slut."- säger Ron Gourlay.

"Det finns några spelare som vi siktar på."

"Vi kommer att identifiera målen...och vi ska göra allt för att försöka välkomna de till Chelsea." 


"Om någon vill gå till en klubb och vinna Champions League och medaljer så har vi visat att vi kan göra det och har gjort det. Vår avsikt är att fortsätta på samma spår." - förklarar vd:n.

När det gäller Roberto Di Matteo så finns det en stor chans till att italienaren får behålla jobbet efter den fantastiska säsongen då han lyckades vinna två titlar. 


När Gourlay frågades om när en ny tränare kommer att utses, så sa han så här: "När som helst under de kommande veckorna och definitivt innan försäsongen." 

"Spelarna rapporterar den 4:e eller 5:e juli och då vill man ha en tränare på plats." 

Ron menar att Robbies succé definitivt kommer att påverka klubbens beslut:" Det kommer göra diskussionerna annorlunda. Att Di Matteo har Champions League på hans CV hjälper honom väldigt mycket." 

"Vi kommer att sitta ner som en styrelse med vår ägare så fort vi kan och fatta ett beslut därifrån."

"Vi går igenom den processen nu och sedan ska vi sitta ner... det har bara gått några dagar sedan säsongen avslutades." - förklarar Gourlay.

Nu när Didier Drogba lämnar Chelsea kommer vi definitivt behöva nya alternativ i anfallet och Fernando Torres kommer att få en stor roll, förklarar Ron.

"Vi har Fernando Torres. Och Torres är spelaren som vi kommer att gå framåt med. Torres kommer att göra målen för oss."- säger Ron.


"Vi har ingen tvekan om att Torres är en världsklass spelare och Torres kommer att göra mål för Chelsea." 

"Jag är inte alls orolig. Vi har just vunnit Champions League och Torres spelade hans del i det. Han är en väldigt, väldigt viktig spelare." 

När det gäller Hulk, så menar hans agent Teodoro Fonseca att Chelsea inte har lagt bud än, men att han kommer att börja jobba med Hulks framtid i de kommande dagarna. 


"Inga bud har gjorts än, det finns intresse men det har inte hänt något mer än det. Jag kommer att börja jobba på det nästa vecka."-sa agenten till Lancenet.

En annan spelare som också har länkats till Chelsea är Sao Paulos braslianska mittfältare Lucas Moura. Lagets president Juvenal Juvenico har sagt att Chelsea är närmats till att signera spelaren. Andra lag så som Real Madrid och Inter Milan är också ute efter Moura. 


"Just nu är Chelsea närmast." - sa Juvenico till FCINTER1908.

/ Rukksar

2 kommentarer: