måndag 7 maj 2012

Reaktioner efter FA Cup vinsten


I lördags lyckades Chelsea vinna hem FA Cupen efter att Ramires och Drogba hittade rätt och sparkade in 2-1. Liverpool lyckades dock att reducera och ett tag såg det även ut som att de röda hade kvitterat. Men Chelsea målvakten som har vunnit FA Cupen fyra gånger nu, lyckades rädda bollen precis innan den åkte över mållinjen.

"Jag var övertygad. När jag såg linjedomaren visste jag att han dömde rätt, och jag sa att den inte var inne. Jag kände på mig att den inte var inne."- förklarade Cech.


"Vi hade matchen under kontroll innan deras mål, vilket lyfte upp dem och Carroll klev in i matchen väldigt bra. Han började att vinna nickdueller, han kontrollerade bollen och de satte mer press på oss. Vi kämpade till sista minuten."

Chelseas första mål sparkades in av Ramires efter bara tio minuter, och det målet gav Chelsea mer styrka.

"Att göra det första målet leder till att man ligger före och man vet att motståndarna måste göra något åt det."-förklarade målvakten.

Det andra målet sparkades in i andra halvlek, och det var Didier Drogba som dubblade ledningen. Däremot ändrades matchbilden när Andy Carroll klev in och reducerade för de röda.

"Sedan gjorde vi det andra målet, och vi hade kontroll över matchen. Med 2-0 ledningen behövde vi bara vara lite försiktiga men Carroll tog hans chans, så i de 20 sista minutrarna behövde vi att kämpa och hålla kvar 2-1."-förklarade Cech.

Petr kommenterade hans lagkamrat Drogba: "Det är fantastiskt. Det här är hans arena, han har alltid gjort mål och man kan se att det kommer något varje gång han nuddar bollen. Han skjuter, han gör mål."


Super Frank Lampard är lika glad som hans lagkamrater och tycker att Chelsea verkligen förtjänar titeln den här säsongen, och eftersom Blues har haft en så pass tuff säsong tycker han att FA Cupen blir mer speciell.

"Det har varit en fantastisk tävling för oss. Det var en tuff match."-sa Lamps efter vinsten.

"Den blir sötare ju äldre man blir eftersom man vet att man inte kan hålla på hela livet. Vi njöt väldigt mycket, det har varit en tuff säsong och därför blir titeln mer speciell."


Det var definitivt Chelsea som ägde matchen, men vid slutet såg det nog ut som, precis som Lampard säger, att laget fick lite för mycket självförtroende.

"Vi fick en bra start. Ramires har varit fantastisk hela säsongen och gjort bra mål. Att ta ledningen är stort och vi kontrollerade det. Vi fick nog lite för mycket självförtroende tillslut och då gjorde de ett mål."

"Vi var fokuserade, vi spelade en fantastisk match och de gjorde inte det så svårt för oss. Vi kontrollerade matchen och tog ledningen med 2-0, men sedan kom Andy Carroll in och ändrade på det."

Tillslut passade Lampard på att hylla Roberto Di Matteo: "Han förtjänar all hyllning man kan ge honom för det han har gjort. Han har ändrat om allt i tre månader och låtit de stora spelarna få spela, fått in självförtroendet i lagen och fått fansen bakom oss."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar