onsdag 9 maj 2012

LIVERPOOL 4 CHELSEA 1

I lördags vann vi FA Cupen mot Liverpool med 2-1, men igår förlorade vi mot Liverpool med hela 4-1. Matchen spelades på Anfield, och att motivationen inte fanns hos Chelsea är sant. Startelvan var ett klart bevis på att motivationen inte fanns, våra bästa spelare var antingen vilade eller skadade. Eftersom koncentrationen inte fanns där, och eftersom spelarna samt tränaren är mentalt och fysiskt trötta så åkte vi på en fet förlust. Chelsea har haft mycket att tänka på under den senaste tiden, och har fortfarande mycket att tänka på, så jag kan nästan förlåta laget för förlusten lite grann, eller vad säger ni, visst kan vi göra det? Det är klart att misstagen inte är acceptabla men den här "tröttheten" kan man nog förstå sig på?

Liverpool var helt klart det starkaste laget som hade flest målchanser och som dominerade matchen. Chelsea såg inte ut att vara helt matchinställda efter FA Cup vinsten och resultatet till det är slutresultatet. Liverpool tog fördelen efter det tidiga målet och de är även de värdiga vinnarna.

Nytt i startelvan

Di Matteo gjorde hela åtta ändringar från matchen mot Liverpool i FA Cupen. Petr Cech, Didier Drogba fick vila medan John Mikel Obi och Raul Meireles missade mötet på grund av skada. Ashley Cole som satt bänkad ersattes av Ryan Bertrand och Cech ersattes av tredje målvakten Ross Turnbull vilket var målvaktens första start i Premire League för säsongen. Både Salmon Kalou och Ramires fick starta från elvan. Didier Drogba som vilades ersattes av Fernando Torres.

Första halvlek

Halvleken inleddes med frispark, frispark och frispark. Matchens första målchans kom från Liverpools Suarez därefter var Carroll på hugget.

Chelseas första kom inte förren 15 spelade minuter vilket kom från Sturridge, men chansen avslutades dock med hörna. Hörnan kunde Ivanovic tyvärr inte nicka in då bollen istället träffade stolpen.

Matchens första mål gjordes i den 18:e minuten. Suarez som befann sig på högerkanten dribblade sig framåt då han först tunnlade kaptenen Terry innan han sedan sparkade in bollen framför Turnbulls mål som Essien försökte att rensa bort. Essien lyckades däremot inte med rensningen och bollen styrdes in till mål.

I den 24:e matchminuten gjordes Liverpools andra mål och den här gången var det Henderson som sparkade in bollen. Terry som tidigare tunnlades missade rensningen den här gången när han halkade innan han hann springa fram till Henderson, och Henderson som var i ett friläge gjorde inga misstag utan besegrade även Turnbull.

Bara fyra minuter efter Hendersons mål gjorde Liverpool det tredje målet, och den här gången gjordes målet via hörna. Hörnan slogs av Shelvey som Carroll nickade in i straffområdet och Agger nickade sedan in den i mål.

Strax efter det tredje målet nickade Terry fram en boll till Carroll som han skulle kunna sparka in till 4-0 via kontring, men den här gången såg Turnbull till att rädda. Ingen vidare kväll för kaptenen!

Torres, den före detta Liverpool spelaren, som buades ut varje gång han fick tag på bollen var nära på att reducera, men bollen nuddade istället ribban.

Strax innan halvlek fick Liverpool straff när Ivanovics armbåge nuddade Carrolls bröst i straffområdet. Domaren såg det som var straff, men Liverpool som bara har gjort ett mål via straff den här säsongen missade igen. Det var Downing som klev fram till straffpunkten och träffade stolpen.

Andra halvlek

Halvleken inleddes med ett Chelsea mål när Ramires puttade in bollen från straffområdet via bröstet efter Maloudas frispark.

Hemmalaget reagerade efter målet och detta resulterade till mycket bollinnehav till Liverpool men utan några större målchanser förutom Skrtels skott som Turnbull fick rädda bort.

Men i den 60:e minuten fick de göra deras fjärde mål, och målet gjordes efter ett misstag av Chelsea målvakten. Turnbull tog emot bollen från Bertrand, men  när målvakten skulle sparka bort bollen så sparkade han den rakt till Shelvey som sköt in den från 40 meters avstånd.

I den 67:e minuten fick Romelu Lukaku kliva in istället för Sturridge. Strax efter bytet anföll Chelsea via krossboll och Lukaku var nära på att nicka in den men Reina gjorde en bra reflex räddning.

Suarez borde ha fått rött kort då han "träffade" Ivanovics ansikte med hans hand när han försökte att ta ifrån bollen från försvararen. Ivanovic som fick en rejäl smäll kunde inte övertala domaren på något sätt.

Matchen innehöll sedan bara Liverpool anfall men fler mål blev det inte.

Chelsea (4-3-3): Turnbull; Ferreira, Ivanovic, Terry (c), Bertrand; Essien, Romeu, Malouda; Sturridge (Lukaku 67), Torres, Ramires.

Liverpool (4-4-2): Reina; Johnson, Carragher, Skrtel , Agger; Downing (Sterling 83), Henderson, Shelvey, Maxi Rodríguez (Kuyt 83); Suarez. Carroll.