tisdag 1 maj 2012

Chelseas Asian Star får stöd från olika håll


Under de senaste dagarna har Chelseas Asian Star projektet fått väldigt mycket stöd från olika håll. Detta är ett projekt där Chelsea hjälper asiatiska barn (Indier, Bengaler, Pakistanier) att komma in i fotbollen mer och försöker öppna upp dörrarna för dem. England är ett land som har en stor population från Sydasien, men få har lyckats inom fotbollen. Projektet koncentrerar sig på asiatiska barn då man bland annat testar dessa barn via matcher och olika tester, och under dessa matcher bjuds olika tränare och scouter in av klubben. Tidigare har till exempel Bhangra artister visat stöd, men nu stödjer även Uefas Michel Platini detta.

"UEFA anser att fotbollen bör vara öppen för alla, det bör inte finnas några hinder i vägen för framsteg. Varje spelare, tränare eller administratör bör väljas på grund av meriter och lämplighet."- sa Platini.

Platini välkomnade projektet väldigt stolt och menade att detta är en väg för det asiatiska befolkningen i England för att komma in i fotbollsvärlden samtidigt som han även nämnde att UEFA stöder projektet.

"Vi önskar klubben all lycka med projektet."

Före detta Fulham och QPR spelaren Zesh Rehman (spelar för Kitchee SC i Hong Kong nu) som spelade i Englands U-18,19 och 20 innan han debuterade för Pakistan i 2005, har också visat hans stöd.


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar