onsdag 2 maj 2012

Chelsea vs Newcastle


Idag möter Chelsea Newcastle på hemmaplan, och även den här matchen är en måste vinna match eftersom en vinst kan placera Chelsea på femte platsen i ligan igen. Newcastle har varit överraskande bra den här säsongen och ligger just nu före Chelsea på tabellen (femte plats), men Blues har däremot fått tillbaka självförtroendet som vi har saknat en lång tid. Eftersom matchen spelas på SW6 är det givetvis en fördel för oss och dessutom har vi blivit riktigt vassa på att göra mål. Nu när säsongen snart är slut är det vanligt att många spelare blir lite slappare och mentalt trötta vilket kanske har påverkad Newcastle då de förlorade deras senaste match. 

Precis som Di Matteo säger i presskonferensen så är både Gary Cahill och David Luiz fortfarande skadade och kommer inte att kunna delta i matchen, och är de enda spelarna som är skadade just nu. Branislav Ivanovic som har varit avstängd i tre matcher än tillbaka igen.


"De har ett väldigt bra lag, spelare med kvalité, bra målgörare, så jag är inte så förvånad, de har spelat bra den här säsongen." - sa Di Matteo under presskonferensen inför hemmamötet. 

"Papa Cissé är en väldigt bra spelare, han har haft en stor inverkan, både i Newcastle och i Premier League. Han är inte den enda, de har Ben Arfa, Demba Ba, Cabaye, ett väldigt starkt lag."


"Vi alla har en lika stor chans, vi har lika många matcher att spela, det kommer att bli svårt eftersom man möter lag som kämpar mot nedflyttning i slutet av säsongen, så det är tufft."

I Chelseas senaste match, alltså mötet mot QPR i söndags, lyckades Fernando Torres göra hat-trick, och så här säger italienaren om Torres under presskonferensen: "Jag är alltid nöjd med han. Jag bryr mig inte om vem som gör mål, men att göra mål ger en anfallare självförtroende. Alla gör mål just nu och det är jätte bra för klubben då vi har många möjligheter."  

"Det handlar inte om en spelare, det handlar om laget, vi har en bra form nu, spelarna njuter på planen, inget annat spelar roll." 

Newcastle som bara har vunnit två av deras 45 senaste ligamatcher på Stamford Bridge i 58 år förlorade deras senaste ligamöte mot Wigan på bortaplan med hela 4-0.

Deras sex senaste matcher:


Den här säsongen har Alan Pardews lag lyckats göra 53 mål och Ba ligger bakom 16 mål medan Cissé ligger bakom 11 mål.

The Magpies som de kallas för, har vunnit 24 av 51 poäng från bortamatcher den här säsongen. De har vunnit sju matcher och spelat tre oavgjorda medan de har förlorat sju. Laget har släppt in hela nio straffar vilket inget annat lag har gjort i PL den här säsongen.

När det gäller Chelsea så har Blues vunnit 11 och spelat fyra oavgjorda matcher från 16 matcher sedan Robbie tog över. I år, alltså 2012, har vi inte förlorat en enda match på SW6 vilket leder till att vi har vunnit 10 och spelat tre oavgjorda i alla tävlingar. 
  • Om Cole början från startelvan, blir det hans 250:e start för Chelsea.
  • Om Iva får spela imorgon blir den hans 50:e match den här säsongen.
  • Frank Lampard behöver sju mål till för att hamna på andra plats i Chelseas "all-time scorers". Kerry Dixon ligger före med 193 poäng medan Frankie har gjort 186. 

Våra tio senaste ligamatcher mot Newcastle:

2000/01 - Chelsea won 3-1
2001/02 - Drew 1-1
2002/03 - Chelsea won 3-0
2003/04 - Chelsea won 5-0
2004/05 - Chelsea won 4-0
2005/06 - Chelsea won 3-0
2006/07 - Chelsea won 1-0
2007/08 - Chelsea won 2-1
2008/09 - Drew 0-0
2010/11 - Drew 2-2

Den senaste matchen mot Newcastle på Stamford Bridge slutade oavgjort:


Sist vi mötte Newcastle i ligan spelades matchen på bortaplan och då vann Chelsea med 3-0 efter mål av Drogba, Kalou och Sturridge den 3:e december 2011. 

Chelsea och Newcastle har mötts 150 gånger och Chelsea har vunnit 63 gånger medan Newcastle har vunnit 48 gånger. På Stamford Bridge har de två lagen mött varandra 66 gånger och Chelsea har vunnit 37 gånger medan Newcastle har vunnit 10 gånger. 

I den här matchen är Chelsea favoriterna fastän Newcastle ligger före på tabellen med ett poäng (62 poäng). Vi vann vår senaste match med hela 6-1 medan bortalaget förlorade med 4-0. Dessutom har Chelsea fått tillbaka den fantastiska formen som man har saknat den här säsongen. Newcastle har däremot varit väldigt vassa när det gäller det offensiva spelet då de som tidigare nämnt har, Demba Ba, Papiss Cissé och Hatem Ben Arfa. Dessa tre spelare har mycket energi och har varit de viktigaste spelarna för Newcastle. Mittfältet och försvaret har däremot inte varit lika starka, så om man tänker på hela startelvan så är Chelsea bättre i alla områden än Newcastle. 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar