måndag 30 april 2012

CHELSEA 6 QUEENS PARK RANGERS 1

Det går bra nu, mål rullar in som det ska nu, kompis det går bra nu! Chelsea vann med hela 6-1 över Queens Park Rangers på Stamford Bridge när de stormade in på planen och underhöll fansen med spel från hjärtat. Det var inte bara Stamford Bridge eller fansen bakom TV:n som exploderade av glädje utan det gjorde även Roman Abramovich som satt på Stamford Bridge och klappade händerna med ett stort leende när han såg Chelseas fina spel. Matchens höjdpunkt blev helt klart Fernando Torres (man of the match) som lyckades, för första gången i Chelsea tröjan, göra hattrick. Det första Chelsea målet sparkades in av Daniel Sturridge, sedan hittade John Terry målet och därefter fick Torres göra hattrick innan Florent Malouda sköt in Chelseas sista mål. Bortalaget lyckades dock spräcka nollan sent i matchen och fick därmed nöja sig med ett tröstmål som gjordes av Cisse.

Det tog inte lång tid tills man förstod vilket lag som skulle vinna tre poängen och även detta förklarar vilket lag som var starkast under matchen. Chelsea hade bra bollkontroll, mycket koncentration och spelade från hjärtat. De slarvade inte med passningarna, körde fin passningsspel och såg till att hålla sig på rätt position under olika situationer. Varje gång Chelsea tog sig fram till målet var de mycket farliga och hotade.

Nytt i startelvan

Det var sex ändringar i startelvan mot QPR. Ivanovic fick inte spela på grund av avstängning medan Luiz och Cahill missade matchen på grund av skada. Ramires fick vila tillsammans med Meireles och Mikel. Ferreira placerades som högerback och Bosingwa flyttade in till mitten tillsammans med Terry. Essien spelade i mittfältet med Kalou och Sturridge på kanterna. Torres ersatte Drogba.

Första halvlek

Det tog inte alls lång tid innan Chelsea tog ledningen då Sturridge nätade in matchens första mål efter bara 1 minut. Anfallaren sprang från vänsterkanten och skruvade in bollen i mål.

Matchens andra mål gjordes efter 12 spelade minuter, och den här gången var det kaptenen som nickade in målet via Matas hörna när han tog sig över Clint Hill som bjöd på dålig försvarsspel.

Sex minuter efter hittade Torres rätt och utökade ledningen för Chelsea till 3-0 under regnet. Juan Mata hittade rätt på Kalou som fanns på högerkanten, och Kalou gjorde inga misstag utan sparkade fram en fin ljupledsboll till Torres. Spanjoren sparkade in i öppet mål när han tog sig förbi Paddy Kenny som rusade ut för att försöka få tag på bollen. Det här var bara början för Torres, han hade fortfarande mycket kvar att bjuda på.

I den 24:e matchminuten var det dags för Torres andra mål och den här lyckades han näta in efter en krossboll från Mata som befann sig i högerkanten. Spanjoren som stod nära straffområdet, tog emot bollen  men Onuoha lyckades nicka bollen till målvakten Kenny. Bollen, som målvakten inte lyckades fånga, hamnade istället hos Torres som sköt in den vid bortre stolpen.

Andra halvlek

Chelsea inledde matchen starkt och QPR hade det svårt att ta sig in i matchen. Efter fem minuters Chelsea spel hittade Blues halvlekens första målchans när Mata var nära på att öka ledningen till 5-0. Ashley Cole sparkade fram en fin boll till Mata som var onside i straffområdet, men spanjoren skott var dock inga större problem för Kenny.

Fastän bortalaget inte alls lyckades hota så hittade de en bra chans när Petr Cech fick rädda en bra skott från Jamie Mackie. Strax därpå lyckades dock Chelsea kontra när Mata, från mitten av planhalvan, sparkade en krossboll till Sturridge vid högerkanten. Sturridge sprang fram med bollen och passade till Torres som halkade precis innan skott. Inte långt efter var spanjoren nära på att göra mål igen, men Kenny räddade hans skott.

I den 63:e matchminuten fick Torres tillslut göra hattrick efter en Chelsea kontring. Det var återigen Mata som hittade rätt på Torres med en djupledsboll, och anfallaren tog emot bollen och sprang ifrån QPR försvararna. Spanjoren tog sig till straffområdet och sparkade in bollen väldigt fint vid målvaktens vänstra stolpe.

Efter 67 spelade minuter gjordes det första Chelsea bytet när Malouda ersatte Mata. Sju minuter efter fick Ramires kliva in på planen när Kalou klev av och satte sig på bänken.

I den 79:e minuten gjordes Chelseas sista mål och det var inhopparen Malouda som dundrade in ett snyggt mål från straffområdet.

Två minuter efter målet gjordes Chelseas sista byte och det var den 22-åriga Sam Hutchinson som klev in och ersatte Bosingwa. Akademiprodukten gjorde därmed en comeback för A-laget efter knäskadan från 2010.

Matchen avslutades med ett QPR mål som Cisse sparkade in efter lite slarvspel från Chelseas backlinje.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ferreira, Bosingwa (Hutchinson 81), Terry (c), Cole; Essien, Lampard; Kalou (Ramires 73), Mata (Malouda 67), Sturridge; Torres.

Queens Park Rangers (4-1-4-1): Kenny; Onuoha, Ferdinand, Hill, Taiwo; Derry; Mackie, Barton (c), Buzsaky (Traore 64), Cisse; Zamora (Wright-Phillips 77).