torsdag 3 maj 2012

CHELSEA 0 NEWCASTLE UNITED 2

 

Papiss Cissé såg till att sänka Chelsea på hemmaplan med hans två fantastiska mål som han lyckades göra i matchen. Detta betyder att Newcastle lyckades få med sig de oerhört viktiga tre poängen som båda lagen kämpade för. Nu halkar Chelsea återigen efter i ligan, och en Champions League plats lär det bara bli om vi vinner finalen i Tyskland.

Förlusten mot Wigan påverkade inte Newcastles spel mot Chelsea ett enda dugg, utan de stormade in på plan och gjorde de det behövde göra. Chelsea ansträngde sig och försökte hitta fram till målet, men för Newcastles organiserade lag och täta försvar var det svårt att hitta de viktiga luckorna.

Medan första halvlek såg lite vassare ut för Newcastle, var Chelsea snäppet vassare i andra halvlek och lyckades att få igång tempot då de även låg bakom de flesta målchanserna.

Nytt i startelvan

Di Matteo gjorde sex ändringar från matchen mot QPR med tanke på FA Cups finalen mot Liverpool. Ivanovic var tillbaka med Mikel, Meireles, Ramires och Malouda. Den unga Bertrand fick också chansen att spela och ersatte Cole.

Första halvlek

Chelsea startade halvleken ganska bra då de skapade lite småchanser och Fernando Torres verkade vara taggad på att göra mål, men efter bara 18 minuter tog bortalaget ledningen. Newcastles Santos passade en fin boll till den formstarka Cissé som dundrade in ett hårt skott i Cechs mål.


Newcastles offensiva spel blev helt plötsligt mycket bättre än starten och det tog lång tid innan Chelsea lyckades skapa en målchans igen. Det var efter 32 spelade minuter som Chelsea var nära när Torres sprang efter en boll i straffområdet, men situationen dömdes som offside.

Medan Chelsea skapade en chans via hörna som nickades för högt upp, såg även Ba till att sätta press på Cech då målvakten räddade hans skott med fingertopparna.

Andra halvlek

Di Matteo bytte in Juan Mata vilket ledde till att Daniel Sturridge fick gå och sätta sig på bänken.

I den 60:e minuten gjorde italienaren hans andra byte då han bytte in Drogba istället för Malouda.

Strax efter bytet skadade sig tyvärr Tiote efter en duell med Mikel på planen. Tiote landade konstigt och blev genast liggande på planen och det tog ca sju till åtta minuter innan han låg på båren och lämnade planen med syrgas.


I den 77:e minuten fick Meireles lämna planen strax efter hans frispark som Krul fångade utan några problem. In kom istället Frank Lampard.

Chelsea fortsatte sedan att skapa lite småchanser så som Frank Lampards skott som åkte förbi Kruls mål eller Terrys försök med pannan via hörna.

Efter 90 spelade minuter lades det till 10 extra minuter och det var då som Cissé lyckades göra årets finaste mål. Cissé som befinner sig några meter ifrån straffområdet vid kanten skruvade in bollen i Cechs mål. Ett fantastiskt mål som går att se om och om igen!

Robbie efter förlusten:


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar