söndag 22 april 2012

Robbie nöjd efter 0-0. Drogba tillbaka till träningen. Ramires ser framemot Barca. Robbie kommentarer Sacchis kommentar.


I mötet mot Arsenal gjorde Roberto Di Matteo hela åtta ändringar i startelvan efter mötet mot Barcelona i Champions League. Eftersom Chelsea snart möter Barca igen (tisdag på Camp Nou) tänkte många att dessa åtta ändringar kanske gjordes på grund av vila, men enligt Robbie handlade det inte om det.

"Det handlade inte om att vila spelarna. Det handlade om att välja ett lag som kan vinna mot Arsenal eftersom det är ett galet schema."

Matchen slutade 0-0 på Emirates Stadium och Chelsea fick med sig ett poäng. Tränaren är inte bara nöjd med poängen utan han är också nöjd med spelarna då han tycker att de visade bra kvalité och bra anda.

"Efter vår tredje match på mindre än sex dagar är vi nöjda med ett poäng mot Arsenal på bortaplan där det alltid är svårt att spela."

"Just nu har vi många tillgängliga spelare, vi har inte många skador. Vi får se om vi klarar av schemat eller inte."

Under derbymötet spelade Chelsea mycket defensivt och täckte ytorna som Arsenal sökte, däremot hade Chelsea svårt att agera i egna målchanser.

"Efter att ha sett statistiken kan man se att vi hade lika många hörnor och försök som Arsenal hade, men vi kunde inte ta våra chanser. De spelade på hemmaplan, vi spelade på bortaplan, och det är synd att vi missade kvalitet på våra sista passningar eftersom vi jobbade oss in till några bra positioner."

"Vi tävlar fortfarande för fjärde platsen och vi har fyra matcher kvar och bara en borta match. Vi ska kämpa till slutet av säsongen."- sa Di Matteo.

                                                  ***


Didier Drogba var med i Chelseas senaste träningspass vilket betyder att anfallaren troligen kommer att kunna spela mot Barcelona på tisdag.

                                                  ***


Ramires ser framemot Barca matchen på tisdag som ska spelas på Camp Nou, och detta blir brasilianarens viktigaste match hittills i hans karriär. Mittfältaren är medveten om att Guardiolas sida fortfarande är favoriterna, men han tror att Chelsea kommer kunna sätta mycket press på hemmalaget eftersom de inte har gjort några bortamål.

"Detta är en match för gladiatorer, vi kan eliminera Barcelona. Barca kommer att ha press. De måste göra mål och vi kan utnyttja det." - säger Ramires.

"Jag är inte rädd för Barca, de är inte oövervinnliga."

Ramires menar att Chelsea redan har tagit det första steget: "Vi har visat det på Stamford Bridge. Vi har tagit första steget."

"Detta är den viktigaste matchen i min karriär."

"Vår dröm är att spela finalen i Tyskland och vi är bara 90 minuter därifrån."- förklar Ramires.

                                                    ***


Efter vinsten på Stamford Bridge mot Barcelona har Chelsea fått många negativa kommentarer, och en negativ kommentar kom från Di Matteos före detta tränare Arrigo Sacchi då han sa: "Di Matteo har vunnit, men fotbollen har förlorat."

Robbies reaktion efter kommentaren har inte varit aggressiv, utan italienaren menar att varje människa har sin  frihet för vad de vill säga och tycka. För Robbie är det viktigt att Chelsea fortsätter med de jobb de gör och inte bryr sig om vad som sägs.

"Jag känner till Arrigo väldigt väl och jag vet vad hans filosofi för fotbollen är."-sa Di Matteo.

"Han är förmodligen närmare Barca stilen, men i slutändan måste vi titta på oss själva och vad som är bäst för oss för att gå vidare."

"Vet du hur många spelare, lag och tränare som har provat med olika taktiker mot Barca?"

"De kommer alltid att skapa chanser, vad du än gör på grund av kvaliteten som de har i laget och de individuella kvaliteten som de har mellan spelarna."

"Jag tittade på matcherna som de spelade mot andra stora lag så som Milan, Real Madrid och Man United. Statistiken visar att Barca hade mest bollinnehav. "

                                                ***


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar