söndag 22 april 2012

ARSENAL 0 CHELSEA 0

Matchen slutade mållös och var en oerhört tråkig match med få målchanser på Emirates Stadium. Detta betyder att både Arsenal och Chelsea får ett poäng var. Di Matteos startelva innehöll inte de bästa spelarna men man hade ändå förväntat sig mer fart och flera målchanser. Chelsea försvarare dock väldigt bra i matchen och Arsenal hade svårt att hitta luckorna samtidigt som Chelsea också hade problem med att få fram bollen in till straffområdet och utmana. Chelsea hade kontroll över matchen men Arsenal hade de farligaste målchanserna.

Anfallet i Chelsea saknade kreativitet vilket ledde till att anfallsspelet inte kunde byggas upp på ett fint sätt. När laget väl lyckades att ta sig fram var avslutningarna inget vidare. De fasta situationerna gick inte heller bra, och det märktes att koncentrationen inte alltid var där. En stor anledning till varför matchbilden såg ut som den gjorde för Chelsea kan vara på grund av CL tankarna.

Nytt i startelvan

Di Matteo gjorde hela åtta ändringar i Arsenal matchen efter Barca mötet. Jose Bosingwa ersatte Branislav Ivanovic och Ryan Bertrand som fick spela hans tredje PL match från starten, ersatte Ashley Cole. Michael Essien, Oriol Romeu och Florent Malouda placerades i mittfältet under Fernando Torres som startade istället för Didier Drogba. Bredvid spanjoren fanns Daniel Sturridge och Salomon Kalou.

Första halvlek

Halvlekens första chans kom från Arsenal när Rosicky provade skott strax utanför straffområdet i den 4:e minuten som Cech räddade utan några problem, men efter två minuter sprang Kalou in till straffområdet genom försvaret. Anfallaren ramlade dock ner efter en duell med Sagna innan han avslutade chansen och domaren fortsatte spelet. I den 13:e minuten sparkade Van Persie en boll precis utanför Cechs mål efter frispark slagen av Walcott.

Halvlekens farligaste chans kom i den 41:a minuten och det var Arsenal som skapade chansen. En fin prispark av Van Persie nickades in i ribban av Koscielny.

Efter Arsenals farliga chans fick Terry ett fint läge under en hörna, men kaptenen nickade över. Halvleken avslutades med en halvchans från Van Persie som Petr Cech räddade vid stolpen.

Andra halvlek

I den 52:a minuten brände Van Persie ett fint frisparksläge tio meter utanför straffområdet då han sköt bollen över Cechs mål.

Chelseas passningspel hade förbättrats och laget borde definitivt ha utmanat Szczesny mer, men istället brändes chanser så som när Torres dribblade förbi två Arsenalförsvarare i straffområdet efter inkast, men bollen rensades ut till hörna.

Efter 64 spelade minuter kom Chelseas första byte när Romeu klev ut och Mikel klev in. Det andra bytet gjordes i den 73:e matchminuten och då byttes Mata in istället för Kalou. Det tredje och sista bytet gjordes i den 76:e minuten då Bertrand satte sig ner på bänken och Cole klev in på planen.

I den 80:e minuten hoppades Arsenal på straff efter att Van Persie trillade ner i en duell med mittbacken Cahill, men domaren friade och matchen fortsatte. Tre minuter efter provade Van Perise på skott, men bollen sköts utanför målet.

I de sista minutrarna åkte bollen upp och ner på plan och båda lagen försökte att ta sig fram med lite små chanser, men matchen blåstes av i ett 0-0 resultat.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Cahill, Terry (c) Bertrand (Cole 76); Essien, Romeu (Mikel 65) Malouda; Sturridge, Torres, Kalou (Mata 73).

Arsenal (4-2-3-1): Szczesny; Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs; Ramsey, Song; Walcott (Gervinho 60), Rosicky (Diaby 64), Oxlade-Chamberlain (Santos 69); Van Persie (c)