tisdag 24 april 2012

Barcelona vs Chelsea


Idag ska den avgörande matchen spelas på Camp Nou. Kommer Chelsea att gå vidare till final eller blir det återigen Barcelona som tar sig vidare ? Svaret på denna fråga får vi bara veta efter kvällens stormöte i Spanien. Sist Chelsea mötte Barca vann vi med 1-0 på hemmaplan vilket betyder att Guardiolas lag inte kunde lyckades spräcka deras nolla på bortaplan. Om Chelsea spräcker nollan ikväll kommer vi kunna sätta stor press på hemmalaget, och det är Di Matteos största fördel.

Barca har nu förlorat två matcher i rad, och båda matcherna har varit väldigt viktiga för laget. Den första förlusten kom alltså mot Chelsea på Stamford Bridge och i lördags förlorade de mot rivalerna Real Madrid i El Clasico på Camp Nou med 1-2. Detta kan leda till att Barca kanske har mindre självförtroende ikväll eller så kommer de också att explodera och försöka ta igen förlusterna. För Chelseas del blev det oavgjort efter vinsten mot Barca. Vi spelade 0-0 mot Arsenal på bortaplan, men laget och Di Matteo verkar vara ganska nöjda med resultatet då Chelsea återigen såg till att inte släppa in mål.


Chelseas mål i den här matchen är att spräcka nollan på Camp Nou då det kan vara svårt att spela fram ett 0-0 resultat efter 90 minuter mot Barca på bortaplan. Barcelona kommer att skapa deras chanser så som de gjorde på Stamford Bridge och därför måste även Chelsea se till att skapa målchanser.

"I slutändan skapar Barca alltid målchanser mot alla lag och vi kommer försöka att göra ett mål. Men vi ska också försöka att begränsa deras chanser."- förklarade Di Matteo under presskonferensen i Spanien.

"Det är för svårt att spela 0-0. Om vi skulle göra mål skulle det ge oss en storfördel men vi alla vet hur svårt det kommer att bli."

Fastän tränaren tror att det är svårt att skapa många målchanser på Camp Nou, så tror han ändå att hans sida kommer att hantera Barca väldigt bra, speciellt Chelsea försvaret.

"Jag pratar alltid om en kollektivt prestation som hjälper oss att försvara som ett lag, och varje individuell måste göra sitt jobb i det. Men jag är väldigt nöjd med hur våra försvarare har spelat på sistone. Vi har försvarat väldigt bra och vi har varit imponerade av Gary sedan han kom till klubben."

Didier Drogba som missade Arsenal matchen tränade med resten av laget igår, och David Luiz som har kommit igång med rehabiliteringen har också följt med laget.

"Jag tänker bedöma det fysiska och mentala tillståndet av spelarna i den sista träningen (idag) och bestämma min startelva imorgon(idag) på morgonen."-rapporterade Di Matteo.

  • Raul Meireles, Ashley Cole, Branislav Ivanovic och Ramires är ett gul kort ifrån avstängning.

Chelsea målvakten som har gjort fina räddningar på sistone verkar vara taggad inför matchen och hoppas på att Chelsea gör mål ikväll.

"Det är en stor match, de förlorade mot Real Madrid men det kommer inte att påverka dem i den här matchen." - sa Petr Cech.


"De är ett bra lag som vet hur de ska hantera förluster, de kommer bara att vilja glömma bort El Clasico och koncentrera sig på den här matchen. Jag tror att Barcelona är favoriterna i den här matchen eftersom de spelar på hemmaplan framför deras fans."

"Jag tror att det kommer att bli samma typ av match så som den första, och jag hoppas på att vi kan göra mål. Ett mål för oss skulle göra en stor skillnad i hela matchen, precis så som Iniestas mål gjorde sist."

"De är ett bra lag men vi hittar alltid ett sätt att spela mot dem, vi har hamnat i en bra position efter 1-0 vinsten, vi har 90 minuter för att nå till finalen och vi ska försöka att nå dit."

Chelsea har aldrig vunnit Champions League, och i år hoppas målvakten på att drömmen går i uppfyllelse, drömmen om att lyfta upp den största titeln.

"Jag har hoppats på att vinna Champions League i åtta år. Vi är i semifinal igen och jag hoppas att det händer i år. Vi har varit nära många år men vi lyckades inte att vina den. Om vi har en fantastisk match idag har vi en chans till att spela i finalen, men först måste vi spela 90 minuter, vi får se hur det går, det är för tidigt att prata om finalen."

Så här säger Guardiola och Pique under presskonferensen inför stormötet:


Barca kommer att sakna långtidsskadade David Villa, Eric Abidal och Andreu Fontas. 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar