lördag 28 april 2012

Marko Marin till Chelsea


Chelsea har kommit överens med Werden Bremen om en övergång för Bremen spelaren Marko Marin som kommer att börja spela för Blues i sommar.  Den 23-åriga mittfältaren kom ursprungligen ifrån Bosnien men flyttade till Tyskland med hans familj när han var väldigt ung. Han blev en professionell fotbollsspelare då han började spela för Borussia Monchengladbach innan han flyttade till Bremen sommaren 2009. 

Mittfältaren som är 170cm lång har hunnit spela 87 matcher i Bundesliga och har gjort 12 mål. Marin har spelat för Tysklands U21:a och var med i truppen då Tyskland vann U21 EM i 2009. Han gjorde hans debut för senior laget i maj 2008 och var avbytare i två matcher under VM 2010 i Syd Afrika. 


Marin är alltså en mittfältare som även kan spela som winger. Han är duktigast på den vänstra kanten och är bra på att bygga upp målchanser när han spelar som centralmittfältare. 23-åringen är en mycket teknisk spelare som är väldigt duktig på att dribbla ifrån sig motståndarna på planen, och vissa har kallat honom för "the German Messi". I VM 2010 överraskade han många med hans fantastiska offensiva spel och tempo som påminde om Premier League stilen. Mittfältarens som är bra på krossbollar är bäst med högra foten men är ändå inte dålig med vänstra. Han brukar oftast ta hörnor och frisparkar vilket påminner lite om Frank Lampard. 

/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. Spännande och mycket oväntade nyheter! :)
  Jag har hört talats om honom men aldrig sett honom spela.. ska bli kul och se!

  Välkommen Marko!

  3 poäng idag mot QPR!! KTBFFH!

  SvaraRadera
 2. Tror att han kommer bli en viktig nyckelspelare för Chelsea framöver! :)

  SvaraRadera