fredag 6 april 2012

Chelseas tankar inför semifinalen mot Barca. Terry skadad. Nytt om Alba och Moura


I onsdags säkrade Di Matteo och grabbarna semifinalplatsen i Champions League när de besegrade Benfica på hemmaplan med 2-1. Nu väntar formstarka Barcelona i semifinalen, och det var exakt tre år sedan Barca och Chelsea möttes i just semifinal där Blues åkte ut efter domaren Tom Övrebös fiffel handlingar.

Frank Lampard som gjorde det första målet mot Benfica i onsdags är medveten om att Barca är favoriterna i år, men mittfältaren förklarar att Chelsea spelarna tror på sig själva.

"De kommer definitivt vara favoriterna på grund av deras prestation, men vi tror på oss själva och vi vet att vi måste spela på vår absoluta toppnivå för att kunna rubba dem, och vi tror att vi kan göra det." - säger Frank.

"Vi har ouppklarade affärer med dem, matchen finns fortfarande kvar i vårt minne men detta är ett annat år och vi måste försöka att besegra dem i år."

Chelsea har nu en mycket tight schema med svåra matcher, och Juan Mata erkänner att det kommer bli tufft men samtidigt menar spanjoren att spelarna är redo för finalen i Tyskland.


"Barcelona har de flesta av världens bästa spelare men vi är Chelsea och vi kommer att kämpa. Tidigare i säsongen spelade jag mot Valencia, mitt förra lag, och nu ska vi möta Barcelona. Går det att besegra dem? Inom fotboll är ingenting omöjligt." - säger Mata.

"Det kommer definitivt att bli svårt. De kan spela lika bra på borta och hemmaplan, vi får se. Vi är ett lag som har självförtroende nu."

Fastän vi alla har med oss mycket sorgliga och hemska minnen från 2009 kommer mötet mot Barcelona i år inte handla om hat och ilska, utan det viktigaste är att Chelsea spelar den fotboll som behövs för att vinna och ta sig vidare till final.


"Mina barn älskar Messi och brukar ta på sig hans tröja."-säger kapten Terry.

"Jag tycker att han har allt. Han är magisk."

"För mig handlar det om vinst. Vi har inte gjort det än (vunnit CL). Det är vårt mål, och sedan Roman tog över klubben har det alltid varit målet."

Det sista mötet mellan Barca och Chelsea på Stamford Bridge avslutades inte så som matchen egentligen borde ha gjort, och det krossade många blåa hjärtan.

"Vi går vidare och kör i år igen, och vi är mycket glada över att vara i den här positionen."

"Vi inser att det kommer bli tufft. De är ett bra lag med bra spelare. Vi är också ett bra lag och i de två eller tre senaste månaderna har vi visat att vi kan utmana."

Precis som John Terry inser även Salomon Kalou att Barca rankas som ett av de bästa lagen i världen just nu, men detta stoppar inte Chelsea till att tro på sig själva förklarar ivorianen.


"De är ett av de bästa lagen just nu med de bästa spelarna i världen. Men detta betyder inte att vi inte ska tro på att vi kan vinna över dem."

"Det finns sådana lag, man möter dem, de vinner alltid, men det finns också en stund då man kan vinna över dem."

"Messi är världens bästa spelare, ingen snack om saken. Vi hoppas att han inte är världens bästa spelare i de två matcherna mot oss."

"Vi och fansen förväntar oss vinst."

"Låt folk säga: `Chelsea har ingen chans mot Barca`, men som en Chelsea spelare, kan jag säga att vi jobbar hårt varje dag under träningarna och vi tror att det enda stället vi kan svara på de negativa tankarna folk har om oss är på planen."

"Varje lag har sina svagheter. De har deras svagheter, och vi vet vad vi kan få ut av det."

Chelsea tränaren Di Matteo har exakt den attityden man hade hoppats på och förklarar att han ser framemot att få möta Barcelona i semifinalen med hans självsäkra Chelsea.


"Det kommer bli spännande att spela två matcher mot ett av världens bästa lag."-säger Di Matteo.

"Vi kommer att hitta en taktik för att besegra Barcelona som kommer att passa våra spelare och vårt lag."

"Det kommer att bli en kombination mellan att spela med våra styrkor och vara medveten om deras."

"De har självklart några individuella spelare som är stora hot och det är väldigt farligt, men vi måste spela vårt spel, med vår styrkor."

"Vi har mött dem många gånger under åren och många spelare har historia från de matcherna och de känner verkligen att det blev lite hårda beslut mot dem tre år sedan."

"Vi ser framemot det här och vi är väldigt glada över att få vara med i semifinal."

Chelsea målvakten Petr Cech säger att Chelsea kan besegra Barcelona och att Chelsea inte kommer att ge upp mot Guardiolas sida.


"En gång i livet drömmer man om att man vinner Champions League."-säger Petr.

"Nu möter vi ett av världens bästa lag men det var nästan en självklarhet att vi förmodligen ändå skulle möta dem."

"Allt kan hända inom fotboll och om man blickar bakåt och tittar på våra gamla matcher kan vi se att det nästan alltid var tight och matcherna avgjordes genom detaljer."

"Vi vet att vi inte är favoriterna, men vi ska inte ge upp."

                                                      ***


Chelseas officiella hemsida har meddelat att vår kapten Terry tyvärr är skadad och har brutit två revben. Vi får hålla tummarna och hoppas på att han frisknar till snabbt och kommer tillbaka. Terry är en spelare som verkligen kommer att behövas mot Barcelona.

"Röntgen bekräftar att Terry har brutit två revben under förra veckans match i Portugal. Vi har kontrollerat det och kommer att fortsätta kontrollera. Vi fortsätter att hålla koll på daglig basis och utvärderar situationen inför kommande matcher." - www.chelseafc.com

                                                           ***


Valencia spelaren Jordi Alba som har varit starkt länkat till både Man United och Barcelona är nu också länkad till Chelsea och Man City. Jordi Albas agent menar att både Chelsea och City har kontaktat Valencia.

"Barcelona, Chelsea, City och kanske Milan har kontakt Valencia."- sa agenten Vicente Fores till Tuttomercatoweb.


Den 19-åriga Sao Paulo mittfältaren Lucas Moura som ryktas vara på väg till Man United är nu även länkat till Chelsea, säger agenten Ribeiro.

"Jag måste säga att Inter, Chelsea och Man United har kontaktat mig om honom." - sa agenten till Globo Esporte.

"Just nu vill spelaren stanna kvar i Sao Paulo och klubben vill inte sälja honom."

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Jordi Alba vore riktigt grymt!! Älskar honom men Bertrand har visat att han ska ta över efter Ashley..

    SvaraRadera
  2. Absolut, Bertrand är nog vår nästa Cole! :)

    SvaraRadera