torsdag 5 april 2012

CHELSEA 2 BENFICA 1 (3-1)

Chelsea har lyckats besegra Benfica på hemmaplan och är nu vidare till semifinal där vi ska möta Barcelona. Chelseas första mål gjordes av Frank Lampard via straffspark och det sista Chelsea målet dundrades in av inhopparen Raul Meireles. Garcia lyckades däremot kvittera till 1-1 men i tilläggsminuterna sänkte Meireles bortalaget. Benfica som spelade 0-1 mot Chelsea i förra matchen spelade med en tiomanna trupp igår efter bara 39 spelade minuter när Maxi Pereira åkte på rött efter två gula kort.

Benfica som hade tio män på plan förtjänar applåder för deras prestation och vilja som de visade på Stamford Bridge. De var inte alls ett lätt lag att möta och de hade sina chanser och skakade till Chelsea försvaret ett par gånger. Om Benfica hade sparkat in ett till mål hade semifinal inte varit lika säkert för Chelsea. Blues måste skärpa till sig, speciellt när det gäller försvaret där de måste se till att sluta med slarvspel och förbättra deras rensningar. Chelseas anfall i matchen var mer eller mindre bra, men att missa så många chanser som Chelsea gjorde idag är inte okej. Jag är inte helt nöjd med Chelseas prestation, och ett sådant spel kommer inte alls funka mot Barcelona.

Ändring i startelvan

Di Matteo gjorde bara en ändring från Aston Villa matchen. Ramires var tillbaka i startelvan och Daniel Sturridge började från bänken där han satt kvar under hela mötet.

Första halvlek

Bortalaget Benfica inledde matchen med offensivt spel i de fyra första minuturarna och Chelsea fick se till att försvara rejält mycket.

Men det var ändå Chelsea som tog ledningen i den 20:e matchminuten när Ashley Cole fixade fram en straff åt Chelsea efter att Garcia drog ner Cole i straffområdet. Frank Lampard sparkade in straffen och gav Chelsea ledningen. Detta blev Franks 22:a Champions League mål.

Några minuter efter var Carodozo nära på att utjämna resultatet när han lyckades besegra Cech med hans skott, men kapten Terry såg till att blockera vid mållinjen och sedan rensade Ivanovic bort bollen.

I den 39:e matchminuten tog domaren upp det röda kortet ur fickan efter att han först visade det andra gula kortet mot samma spelare. Pereira som kom med dobbarna före på Mikels fotled var därefter tvungen att kliva av från planen.

Andra halvlek

Även andra halvlek inleddes av Benfica när Cech fick göra hans första riktiga räddning. Efter bara 4 minuter sköt Cardozo skott utanför straffområdet som Cech såg till att rädda med hans långa armar.

Minuten efter sabbade Chelsea matchens hetaste chans när Ramires missade ett inspel från vänster. Mittfältaren lyckades inte att sparka in bollen som precis åkte förbi mållinjen och istället åkte han själv in i målet.

Strax efter den heta chansen stod Torres inne i straffområdet och var nära på att öka ledningen men hans skott sköts förbi målet precis som Kalous nick efter Matas krossboll.

I den 59:e minuten gjordes det första Chelsea bytet när Terry fick kliva av för att ge plats åt Cahill, och bytet gjorde hela Chelsea försvaret mycket svagare. Det andra Chelsea bytet gjordes i den 79:e minuten när Meireles klev in istället för Mata.

Benfica började komma in i matchen mer och skapade chanser samtidigt som Chelsea också fortsatte att skapa fram målchanser. Men i den 84:e matchminten lyckades Benfica kvittera via hörna. Cech som precis hade räddat Djalos nick kunde inte rädda hörnan som en omarkerad Garcia nickade in.

I den 88:e matchminten var det dags för Drogba att kliva in i matchen istället för Torres.

I övertid lyckades dock Chelsea säkra semifinalplatsen när inhopparen Raul Meireles dundrade in ett distanskott.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c) (Cahill 59), Cole; Mikel, Lampard; Ramires, Mata (Meireles 79), Kalou; Torres (Drogba 88).

Benfica (4-1-3-2): Artur; Pereira (c), Garcia, Emerson, Capdevila; Matic; Bruno César (Rodrigo 72), Witsel, Gaitán (Djalo 61); Cardozo (Oliveira 56), Aimar.