söndag 8 april 2012

CHELSEA 2 WIGAN ATHLETIC 1

Chelsea vann tillslut tre viktiga poäng efter en ganska svag prestation. Wigan som gästade Stamford Bridge överraskade med deras organiserade försvar och taktik medan hemmalaget inte alls lyckades imponera från några håll. Det första Chelsea målet sparkades in av Branislav Ivanovic, vilket också var ett klart offside mål, men domarna ignorerade det. Det andra Chelsea målet gjordes i övertid av Juan Mata, men innan Chelsea gjorde andra målet hann Wigan kvittera i den 82:a matchminuten. Det känns verkligen bra att vi vann tre poängen eftersom vi låg sexa på tabellen innan matchen, men nu ligger vi 5:a före Newcastle och har 56 poäng.

Matchen mot Wigan var oerhört viktig för oss eftersom vi fortfarande inte har en plats som räcker till Champions League, men jag tycker att vi inte fick se det spelet som behövs när man spelar sådana viktiga matcher. Kan det vara så att Di Matteos sida förväntade sig en mycket lättare Wigan innan mötet? Jag vet inte vad laget hade förväntat sig, men för mig räcker inte detta. Många är nog väldigt glada över resultatet, det är jag också, men jag är fortfarande besviken. Ja, jag vet, vi har ett jobbigt schema med svåra matcher, men Wigan på hemmaplan ska inte vara så här svårt, speciellt inte för ett topplag som ska tävla i semifinalen i Champions League mot Barcelona.

Dagens prestation gjorde mig besviken, orolig och arg. Återigen är det samma slarvspel och slöa passningar som Chelsea bjuder på och återigen får fansen sitta och bita på naglarna under matchen. Jag underskattar inte Wigan, men om man tänker logiskt så borde Chelsea presterat mycket bättre. Jag vet att vi inte hade våra bästa spelare på plan, men det tar jag inte som en ursäkt, det vill jag inte göra, för det är ändå Chelsea mot ett bottenlag vi pratar om.

Nytt i startelvan

Di Matteo gjorde sju byten mot Wigan. Terry, Lampard och Cole var inte med på grund av skada. Cahill ersatte Terry och Bertrand ersatte Cole. Både Essien och Meireles återvände till startelvan tillsammans med Sturridge och Malouda. Drogba som var kapten under matchen ersatte Torres.

Första halvlek

Chelsea hade det svårt att ta sig fram till Wigans mål förutom ett par små chanser och små försök, men efter drygt 20 minuter spelat försökte Cahill med ett fint skott från 25 meters avstånd som Al Habsi lyckades rädda bort. I den 25:e minuten provade Drogba att skjuta, men bollen åkte bara förbi målet.

Tio minuter innan halvlek hade Chelsea en ganska het chans när Juan Mata spelade in bollen från vänstersidan genom hans fantastiska dribblingar. Spanjoren dribblade bort två Wigan spelare i straffområdet och sköt sedan rak in på Al Habsi. Målvakten tappade dock bollen, och Drogba försökte nicka in returen men Figueroa rensade från mållinjen.

Strax innan pausen hade Drogba återigen en målchans när han försökte nicka in Maloudas inlägg, men Al Habsi var där och tippade bort bollen över hans mål.

Andra halvlek

I den 59:e matchminuten gjordes Chelseas första byte då Torres klev in istället för Malouda.

Det stod fortfarande 0-0 mellan lagen och båda var ute efter ett mål. Chelsea provade på med skott från Drogba och Sturridge som Al Habsi fick se till att rädda. Men i den 61:a minuten spräckte hemmalaget nollan.

Matas frispark som sparkades bort från straffområdet chippades tillbaka till straffområdet av Meireles, och Ivanovic som stod i en offsideposition sköt in 1-0.

Minuten efter Chelseas mål var Wigan oerhört nära på att kvittera men Ivanovic rensade bort den före detta Chelsea spelaren, Franco Di Santos skott vid mållinjen.

När det bara var åtta minuter kvar att spela i ordinarie tid kvitterade Wigan, vilket inte var överraskande. Mohamed Diamé sparkade in ett distanskott som Cech inte kunde rädda. Strax efter målet var bortalaget nära på att ta ledningen via Moses.

Men tillslut sparkade Mata in 2-1 för Chelsea i övertid. Drogbas krossboll sköts in i stolpen av Torres men Mata lyckades hitta målet i returen.

Matchen blåstes av i den 96:e minuten.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Cahill, Bertrand; Essien (Mikel 73), Meireles; Sturridge (Kalou 83), Mata, Malouda (Torres 58), Drogba (c).

Wigan (3-4-3): Al Habsi; Alcaraz, Caldwell (c), Figueroa; Boyce, McArthur (Diame 70), McCarthy, Beausejour (Watson 70); Moses, Di Santo (Sammon 79), Maloney.