måndag 5 mars 2012

Villas-Boas får sparken- vem blir den nya tränaren?


Innerst inne visste man att Villas-Boas skulle ryka, man blev nästan säkrare efter förlusten mot West Brom. Då visste man helt klart att Roman Abramovich inte skulle tåla det här och man visste att AVB hade gått på Romans nerver. Däremot visste man inte att det skulle ske så plötsligt, precis dagen efter förlusten och det hade inte ens gått 24 timmar.


Den 34-åriga André Villas-Boas signerade för Chelsea i somras och kostade 13,3 miljoner pund för Chelsea ägaren. André som egentligen skulle stanna kvar i Chelsea och bygga om laget fick bara åtta månader på sig innan beskedet kom. Femte platsen på tabellen hade bevisat tillräckligt mycket för Roman och detta är även Chelseas värsta säsong sedan Abramovich köpte laget för nio år sedan.

Villas-Boas har tidigare sagt att han har Romans fulla stöd och att de har en plan tillsammans som de vill utföra, men i de senaste matcherna märkte man klart och tydligt hur AVB:s kroppspråk förändrades och hur en orolig tränare brukade gå in i omklädningsrummet efter att domarna blåste av matcherna. Precis som oss visste även Villas-Boas att det var kört och att de orden som Roman tidigare hade sagt till honom inte gällde längre.


Efter förlusten i lördags mot West Brom på hemmaplan, vilket också var Villas-Boas sista match som Chelsea tränare, sa han så här:

"Om det här resultatet kommer öka trycket på mig? Det måste man nog hålla med om. Vi är i samma position, femma, men tre poäng ifrån Arsenal."

"Det är en stor, stor besvikelse. Varje förslut som Chelsea lider av ökar trycket på vilken tränare som helst."

"Det finns ingen anledning till att ägaren ska stödja oss efter en sådan dålig prestation."

Jag hoppas att Villas-Boas hittar ett bra jobb så snart som möjligt och lyckas inom hans karriär! Lycka till AVB!

***

Chelseas officiella hemsida har informerat att det blir assisterande tränaren Roberto Di Matteo som befordras tillsvidare. Di Matteo kommer att träna Chelsea säsongen ut, men italienaren kommer troligen att ersättas av någon annan efter det. Den stora frågan är dock vem det kommer att bli. Det finns ett par tränare som kan skrivas ner på listan, och dem tänkte jag gå igenom nu.

Jose Mourinho


Det här blir The Special One's sista säsong i Spanien, och han har istället har planer på att återvända till Premier League igen. Fastän hans Real Madrid faktiskt leder La Liga och ligger bra till i Champions League, brinner ändå Mourinhos hjärta för engelsk fotboll, och tränaren har redan börjat leta hus i London. Mourinho har tidigare tränat Chelsea men blev sparkad av Roman september 2007. Fansen skulle gärna vilja se José igen, men frågan är om Roman vill det.

Rafa Benitez


Rafa är en tränare som har haft stortid i Valencia och Liverpool, och 51-åringen har bra erfarenheter av engelsk fotboll då han tränade Pool i sex år. Spanjoren som är utan jobb efter en olyckad tid i Italien med Inter bor i England just nu.

Fabio Capello


Italienaren som tränade det engelska landslaget under fyra år är nu utan jobb eftersom han avgick från sin tjänst efter bråk med FA nyligen. Capello är en framgångsrik tränare med mycket historia bakom sig då han har vunnit ligan med Real Madrid, AC Milan, Juventus och Roma. Den 65-åriga italienaren har även vunnit Champions League med AC Milan. Vissa av Chelsea spelarna har haft Capello som tränare i landslaget vilket också kan vara en stor fördel till varför just han kan vara bra för Blues.

Guus Hiddink


Holländaren var starkt länkad till Chelsea i somras, men det blev istället Villas-Boas som fick platsen. Hiddink har precis som Mourinho, tränat Chelsea innan när han tog över laget i februari 2009 efter att Luiz Felipe Scolari sparkades av Abramovich. Under den tiden tränade han både Chelsea och ryska landslaget parallellt. Guus tränade klart Chelsea säsongen 08/09 och ersättes sedan av Ancelotti efter att han själv tackade nej till ett nytt erbjudande från Blues. Just nu befinner sig 65-åringen i Anzhi Makhachkala, men källor tror att Chelsea är villiga att betala hans klausul som han har i kontraktet.

Pep Guardiola


Barcelona tränaren har en enorm viktigt plats i hans nuvarande klubb men har sedan somras varit Abramovichs favorit till tränarposten. Den 41-åriga Peps kontrakt med Barcelona går dock ut efter säsongen och hittills har tränaren inte förlängt.

/ Rukksar

7 kommentarer:

 1. jag vill ha rafa för att han vet hur torres spelar och hur man får han tillbaka till form igen. Han kan få tillbaka Torres till storform. Det är inte bara torres utan han är också bra på att vara tränare allmänt. Vem kommer ihåg Istanbul?

  SvaraRadera
 2. Det Rafa gjorde i Istanbul var mäktigt!

  SvaraRadera
 3. Mourinho! Han måste komma till Chelsea, om Chelsea någon gång skall ta Champoins league

  SvaraRadera
 4. Jag anser att Chelsea borde försöka med någon av spanjorerna Benitez eller Guardiola. Benitez vet ju, som tidigare sagt, hur Torres spelar.
  Guardiola har visat sig vara en bra tränare som kan det där med att jobba med unga. Jag är för den generationsväxling man vill göra och anser att Guardiola borde ha fria händer. Dock är jag osäker på hur bra Guardiola hanterar starka individer.
  Min favorit är förmodligen Guardiola!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att det är Mou och Benitez som ligger närmast just nu! Pep verkar inte se Chelsea som ett alternativ.

  SvaraRadera
 6. Jag vill absolut inte ha Rafa för är det ingen som kommer ihåg hur han drog ner Liverpool till botten och sedan förstörde Mous lagbygge Inter som hade vunnit CL säsongen tidigare?
  Annars skulle det vara väldigt intressant med en comeback för the special one.

  SvaraRadera
 7. Mou är lugnt favoriten!

  SvaraRadera