söndag 4 mars 2012

WEST BROMWICH ALBION 1 CHELSEA 0

Vi har gått miste om tre poäng. De tre poängen som skulle sätta press på Arsenal och som skulle ta oss närmare till fjärde platsen har vi förlorat. Dessa tre viktiga poäng förlorade vi mot West Bromwich Albion efter att hemma laget West Brom vann matchen med 1-0. Chelseas målchanser var helt enkelt för få och inte tillräckligt vassa för en vinst.

Jag vet inte hur många gånger till jag måste ta upp samma problem om och om igen i matchanalyserna men vi får hoppas på att tar slut snart, för detta funkar inte längre. Så här ska det inte gå för Chelsea, Chelsea är ett mycket bättre lag och förtjänar att få komma tillbaka.

Precis som i de flesta matcherna den här säsongen, var Chelsea återigen väldigt bleka på plan. Det bjöds inte på många farliga chanser samtidigt som man ofta tappade boll. Passningarna var inte heller godkända vid många tillfällen och framför straffområdet saknade hela laget självförtroende. Ingen vågar att chansa och förstör iställer chanserna. Antingen passar man bort chanserna eller så sabbar man chanserna genom att helt enkelt vänta för länge. Spelarna förstår inte varandra och det finns ingen riktig taktik, det var i alla fall det jag kände när jag såg matchen.

Roy Hodgons sida visste dock precis vad de gjorde och hur de skulle stoppa Chelsea. De såg till att täcka ytorna samtidigt som de kontrade då och då.

Första halvlek

Det var hemmalaget West Brom som inledde matchen starkt och hade mest bollinnehav samtidigt som de även hittade fram till straffområdet vid ett par tillfällen. Det var hemmalaget som fick matchens första målchans efter bara åtta minuter när Petr Cech räddade Morrisons distansskott. Chelsea försökte att hitta luckorna och fastän Mata hittade en lucka efter Morrisons chans, räddades Matas skott av Ben Foster.

Matchen fortsatte med chanser från till exempel Cahill och Lampard men det var ändå inte tillräckligt för att kunna spräcka nollan. Ibland var Chelseas chanser för svaga och ibland kunde Foster också se till att göra fina räddningar.

Även Michael Essien och Daniel Sturridge fick sina chanser och försökte att hitta målet, men matchen blåstes tillslut av för halvlek och båda lagen klev in i omklädningsrummet efter ett 0-0 resultat.

Andra halvlek

Både Chelsea och West Brom var nu efter ledningsmålet och Chelseas första målchans i andra halvlek kom efter en fin passning från Juan Mata som Daniel Sturridge inte kunde göra mycket av fastän målvakten hade hamnat på fel ställe, och det här blev andra gången som Sturridge missade en het chans. Efter Chelseas heta chans var det Fortunes tur att försöka, men fransmannens boll räddades av Cech.

Efter 62 spelade minuter fick Sturridge kliva av planen, och in klev istället Florent Malouda, och Villas-Boas ändrade om till 4-2-3-1.

Efter bytet var både Chelsea och Best Brom nära på att göra mål. Didier Drogba som avancerade sig fram till straffområdet kunde helt klart avsluta chansen själv, men istället bestämde sig ivorianen för att hitta Juan Mata vilket han inte lyckades göra då bollen rensades bort av hemmalaget. West Brom anföll när Luiz tappade bollen som Fortune försökte att sparka in, men Chelseas Cole lyckades rensa bort.

West Brom fortsatte sedan att utmana och Chelseas försvar fick börja jobba på rejält hårt då både Mulumbu och Brent hade farliga chanser.

I den 75:e minuten fick spanjoren Torres kliva in i matchen när Essien satte sig ner på bänken, och Torres behövde bara toucha bollen ett par gånger innan han fick matchens första gula kort.

Chelsea som såg till att skapa några chanser vid slutet av matchen kunde ändå inte spräcka nollan, utan det blev istället West Brom som tog ledningen i den 81:a matchminuten. Petr Cech som räddade bollen efter hörna kunde inte rädda andra gången när bollen spelades fram in till straffområdet igen och sparkades in av McAuley.

West Brom var inte klara än, utan inte långt efter att de spräckte nollan var de nära igen, men den här gången fick Cech tag på Andrews skott.

Chelsea som inte hade så heta chanser under andra halvlek var däremot nära innan domaren blåste i pipan. Först var det Lampard som var ute efter en kvittering men mittfältarens boll åkte förbi målet. Det andra skottet kom från mata men även han missade målet.

Chelsea (4-3-3): Cech ; Ivanovic (Meireles 83), Cahill, D Luiz, Cole; Ramires, Essien (Torres 75), Lampard (c); Sturridge (Malouda 62), Drogba, Mata.

West Brom (4-3-3): Foster; Reid (Tamas 56), McAuley, Olsson (c), Ridgewell; Andrews, Mulumbu, Morrison; Odemwingie, Fortune (Long 83), Thomas (Brunt 62).