måndag 5 mars 2012

Eddie Newton återvänder till Chelsea. Ramires förlänger med Chelsea


Nu när Villas-Boas har fått sparken blir det Roberto Di Matteo som ska träna Chelsea säsongen ut, och nu har det meddelats att italienaren kommer ha den före detta Chelsea spelaren Eddie Newton som hjälp. Vi får välkomna tillbaka Eddie Newton till Chelsea igen och hoppas på att han får en lyckad tid i klubben.

Vid 13-års åldern signerade mittfältaren för Chelsea och lyckades spela 214 matcher i blåa tröjan innan han sedan lämnade laget för Birmingham. Han gjorde sin debut 1992 och lyckades få spela fram en säker plats i mittfältet. Både Eddie och Di Matteo spelade för Chelsea när laget lyfte upp FA-Cupen 1997 efter vinsten mot Middlesbrough, och det var just dessa två spelare som gjorde Chelseas två mål. Di Matteo nätade det första målet efter bara 43 sekunder innan Newton sparkade in det andra målet. Newton har också vunnit ligacupen och cupvinnarcupen 1998 med Chelsea.


Eddies karriär avslutades på grund av skada, men han återvände dock tillbaka till Chelsea akademin som hjälptränare och som assisterande tränare för Chelseas U-16. Di Matteo och Newton har alltså tidigare varit lagkamrater i Chelsea men dessa två arbetade också tillsammans när Di Matteo tränade i MK Dons och West Brom.

Idag (måndag) var Eddie med Di Matteo under träningen och fick träffa Chelsea spelarana. Hela processen med Eddie har gått oerhört fort men Eddie ser framemot att få börja jobba.


Se bilder från dagens träning med Roberto Di Matteo som tränare:


Eddies ankomst och Villas-Boas avgång är inte bara de enda ändringarna som har skett i tränarstaben, utan scouten Daniel Sousa och fystränaren Jose Mario Rocha har också lämnat klubben tillsammans med Villas-Boas. Både Sousa och Mario Rocha kom till Chelsea i somras med AVB. Den nya fystränaren blir Chris Jones som har funnits inom organisationen sedan 2006.

Di Matteos meddelande till alla Chelsea supportrar:


                                                            ***


Ramires förlänger med Chelsea och skriver på för ytterligare fem år vilket betyder att hans kontrakt nu sträcker sig till 2017. 

Detta är Ramires andra säsong i klubben och i lördags spelade Ramires hans 50:e Premier League match. Mittfältaren har startat från 62 matcher, hoppat in som avbytare nio gånger och gjort 10 mål. 

"Jag är väldigt glad med mitt nya kontrakt. Jag är jätte glad över supporten som jag har för att jag spelar för klubben, så jag vill tacka Chelsea." - sa Ramires.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar