torsdag 1 mars 2012

Sluta med Mourinho ramsorna och ge Villas-Boas mer tid


Spekulationerna om att André Villas-Boas kan vara på väg bort från Chelsea pågår fortfarande och många källor menar att den portugisiska tränaren befinner sig i en riskzon. Spekulationerna om tränaren fördubblas när tidningarna får höra att självaste Chelsea supportrarna är redo att släppa taget om André. 

En stor andel av fansen har velat välkomna nuvarande Real Madrid tränaren José Mourinho tillbaka till Stamford Bridge igen efter tråkiga resultat som Chelsea har spelat fram. Det har gått så långt att man har fått höra Chelsea fansen sjunga Mourinhos namn under matcherna.


Mourinho som troligen inte ska stanna kvar i Real Madrid efter säsongens slut har länkats till Chelsea då olika källor menar att han kanske kommer att ersätta Villas-Boas efter säsongens slut. Mourinho själv har dock tidigare meddelat att vi Chelsea fans bör tro på vår tränare samtidigt som han också har påstått att han inte kommer komma till Chelsea. Däremot har Mourinho sagt till hans vänner att han vill bosätta sig i London igen vilket också betyder att han försöker leta efter ett jobb i huvudstaden, skriver Mirror Football. The Special One syntes till i Londons gator i tisdags då han och hans fru var där för att hitta en ny bostad. José har under hans besök i London återigen sagt att han inte har några planer på att träna Chelsea igen, skriver Mirror Football.


Samtidigt som Mourinho har varit länkat till Chelsea har han också varit länkad till Arsenal och Tottenham. Antingen kan han kanske ersätta Arsene Wenger eller också Harry Redknapp som kan vara ett alternativ för Englands landslag efter Fabio Capellos avgång. Detta betyder alltså att Mourinho har ett par alternativ i London och att det inte bara är Chelsea.

Personligen tycker jag att vi supportrar bör stödja Villas-Boas och sluta sjunga Mourinho ramsorna. Jag tycker definitivt att AVB förtjänar mer tid i Chelsea eftersom han kom till en oorganiserad Chelsea, och vad kan man egentligen förvänta sig av ett lag som måste byggas upp på nytt? Villas-Boas har alltså två uppgifter och det är att bygga upp Chelsea samtidigt som han ska se till att vinna matcher, och notera att det är två svåra uppgifter som han bär på. Vi förvärrar bara situationen när vi som till exempel sjunger Mourinhos namn. Det är trots allt Villas-Boas som är vår tränare just nu, och för att få bättre resultat måste vi visa stöd och inte gå emot honom, att döma Villas-Boas när Chelsea måste byggas upp är orättvist. 

Jag är dock inte den enda som tycker att AVB bör få mer tid, utan det tycker även den före detta Chelsea tränaren Carlo Ancelotti.


"Villas-Boas är en bra tränare eftersom han gjorde ett bra jobb i Porto. Det är filosofin i klubben. De försökte att ändra på något. Den ändringen behöver få mer tid."- säger Ancelotti till CNN.

"Jag tycker att problemet i Chelsea var att de försökte ändra något, att skapa ett yngre lag, att ge flera möjligheter till de yngre spelarna, att försöka ge mindre speltid till de mest viktiga spelarna- Frank Lampard, Ashley Cole och John Terry." 

"Men jag tycker att den här ändringen behövde tid eftersom det är väldigt svårt att ersätta spelare som Lampard, Cole och Terry. De är spelarna i Chelsea."

När Villas-Boas signerade för Chelsea, planerade Roman Abramovich ett "tre-års projekt" med portugisen. Med det här projektet är det menat att bygga upp och organisera om Chelsea på nytt. Vi alla vet att Roman kan vara väldigt snabb på att avskeda tränarna när det inte går bra i klubben, men kan det här "tre-års projektet" kanske rädda Villas-Boas? 

"Jag vet att vi har det sämsta resultatet nu sedan Abramovich köpte klubben, men jag tycker att jag har känt förtroende från Abramovich."- sa Villas-Boas till den portugisiska radio stationen TSF under en intervju.


"Jag är för involverad med vad jag vill bygga här. Den förändringen som jag gör är en realitet och framtiden är utmärkt, och det är så jag och ägaren tänker." 

"Men mönstret av ägarens beteende har lett till undergång för tränarna i sådana situationer eller även i bättre situationer. Hur kommer hans reaktion bli nu? Vi får se om han vill skapa en förändring i klubben eller inte."

"Ett av de två valen kommer att göras, antingen en fortsättning på projektet med full support eller bara det kulturella mönstret som har skett förut. Vi vet inte."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar