fredag 2 mars 2012

Resultat från landskamperna

Nu har Chelsea spelarna spelat klart landskamperna som spelades under veckan. I tisdags spelade Branislav Ivanovic för hans Serbien medan David Luiz representerade hans Brasilien och båda Chelsea spelarna vann deras matcher. Ivanovic som var kaptenen i truppen gjorde Serbiens andra mål i matchen mot Armenien i Cypern. Detta är Ivanovics sjätte mål för landslaget i 48 matcher, och slutresultatet i tisdags mötet blev tillslut 2-0 till Serbien.

David Luiz spelade hela 90 minuter för Brasilien i deras 2-1 vinst över Bosnien som spelades i Schweiz. Real Madrids Marcelo gjorde det första målet men sedan utjämnade Vedad Ibisevic resultatet till 1-1. I slutminutrarna råkade Bosnien göra ett självmål vilket ledde till vinst för Brasilien.

I onsdags spelades det flera landskamper och en av de matcherna var England matchen mot Holland på Wembley där Chelseas Gary Cahill hittade målet för engelsmännen. England kunde dock inte stoppa Holland och förlorade mötet med 2-3. Cahill var den enda Chelsea spelaren som startade från elvan, därefter fick Daniel Sturridge kliva in i den 32:a minuten när Gerrard hade spelat klart. Ashley Cole satt kvar på bänken under hela matchen.

Första halvlek blev mållös men i den 57:e minuten sparkade före detta Chelsea spelaren Arjen Robben in 1-0 till Holland. Bara en minut efter gjorde Bundesligas Huntelaar det andra målet för Holland. I den 85:e matchminuten fick England upp hoppet när Cahill reducerade, och ännu ljusare blev det för engelsmännen när Young kvitterade i den 91:a minuten. Arjen Robben var dock inte klar utan han hade fortfarande ett till mål att sparka in, och det gjorde han en minut efter Youngs kvittering.

En annan Chelsea spelare som lyckades göra mål i onsdags är Florent Malouda. Malouda som började från bänken klev in i matchen mot Tyskland i den 62:a minuten och sparkade in 2-1 för Frankrike. Detta var Maloudas åttonde mål i 74 landskamper.

Petr Cech som blev Tjeckiens Player of the Year lyckades inte vinna mot Irland med hans Tjeckien. Matchen spelades oavgjort då båda länderna gjorde varsitt mål. Även Raul Meireles Portugal spelade oavgjort mot Poland efter ett 0-0 resultat.

Romelu Lukaku klev in för Belgien efter halvlek då han ersatte Eden Hazard i en borta match i Grekland. Båda lagen gjorde varsitt mål och matchen blåstes av efter ett 1-1 resultat. Både Thibaut Courtois och Kevin De Bruyne satt kvar på bänken under hela matchen.

Juan Mata satt också kvar på bänken under Spaniens match mot Venezuela, däremot slutade inte den matchen oavgjort utan Spanien lyckades vinna med hela 5-0.