måndag 27 februari 2012

Förberedelser inför landskamper. Gary Cahill - "Jag tycker att det var en välförtjänt seger"


Då var det dags för landskamper igen och detta betyder att vissa Chelsea spelare förbereder sig inför matcherna. Vi har tre spelare som är uttagna i Englands trupp och förbereder sig inför onsdagen då de möter Holland i en vänskapsmatch på Wembley. De tre som är uttagna är Gary Cahill, Ashley Cole och Daniel Sturridge, vilket betyder att det inte blir någon landskamp för både John Terry som är skadad och Frank Lampard. I den holländska truppen kommer Jeffrey Bruma som är utlånad till Hamburg att vara med.

Spanien som möter Venezuela i Malaga har med Juan Mata i truppen men däremot blir Fernando Torres kvar i England. Raul Meireles åker också iväg för landskamp, men mittfältaren åker inte till Malaga utan till Warsaw för en vänskapsmatch mot Poland. Florent Maloudas Frankrike har också en match att spela och den matchen spelas i Bremen mot Tyskland. 

Branislav Ivanovic åker till Cypern med hans Serbien medan Petr Cech åker till Dublin med hans tjeckiska landslag för att möta Irland. David Luiz åker till Schweiz med det brasilianska landslaget för att möta Bosnien nu på tisdag. 

Belgiska landslaget som åker till Grekland har med tre Chelsea spelare i truppen, och dessa är Romelu Lukaku, Thibaut Courtois (utlånad till Atletico Madrid) och Kevin De Bruyne (utlånad till Genk).

Didier Drogba som skadade sig i hans högra knä under lördags matchen mot Bolton kommer inte att följa med Solomon Kalou till Abidjan där Elfenbenskusten ska möta Guniea i en vänskapsmatch på onsdag. Anledningen till varför Drogba stannar kvar är för behandlingarna han ska gå igenom den här veckan. 

Oriol Romeu åker iväg med det spanska U-21 landslaget. Spanien möter Egypten i en vänskapsmatch nu på tisdag. Josh McEachran som är utlånad till Swansea möter Belgien i en EM-kval match i Middlesbrough, medan Patrick van Aanholt åker till St Mirren för att möta Skottland. Rhys Taylor är med i Wales trupp och möter Andorra i Wrexham på onsdag. Tomas Kalas möter Rumänien i en vänskapsmatch med hans Tjeckien medan Gael Kakuta möter Italien mad hans Frankrike.

                                                           ***


I lördags matchen lyckades Chelsea vinna tre mycket viktiga poäng mot Bolton på Stamford Bridge. Blues vann med 3-0 och detta var Chelseas första vinst denna månad. Gary Cahill som nyligen signerade för Chelsea från Bolton fick spela emot hans gamla lag för första gången som Chelsea spelare. 

"Jag tycker att det var en välförtjänt seger, vi hade många chanser i första halvlek men de var tighta och 
de frustrerade oss. Det var viktigt att vi fortsatte att pressa i anda halvlek och ett mål skulle ta oss framåt tänkte jag hela tiden, och tack och lov gjorde vi det." -  sa Cahill efter 3-0 vinsten.

"Det finns en förväntat hos fansen, de förväntar sig vinst och att få se på bra fotboll, och det är inget fel med det, det är upp till oss spelare att försöka producera det." 

Det var andra mittbacken David Luiz som sparkade in matchens första mål, och så här säger Gary Cahill om målet:

"Det var ett fantastiskt mål av David Luiz. Han är en av de bästa mittbackarna som kan hantera bollen vid fötterna, jag tycker att han var fantastisk, det var ett bra mål och välförtjänt. Det förvånade mig inte när han gjorde målet, han avslutade det fantastiskt bra."

Eftersom John Terry inte kunde spela mot Bolton, fick både Cahill och Luiz spela spela som mittbackar bredvid varandra. Än så länge ser det ut som att det har fungerat bra.

"Vi tränar tillsammans under träningarna och lär känna varandra, det tar lite längre tid när man har olika språk, men jag tycker att allt fungerade bra."- säger Cahill.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar