fredag 9 mars 2012

Reaktioner efter 2-0 vinsten mot Birmingham


Nu när Di Matteo vann sin första match, hoppas man på att det forsätter så här. Antingen är detta ett tecken på att saker och ting börjar falla på rätt plats, eller så finns det också fortfarande mycket kvar. Petr Cech som  lyckades hålla kvar nollan mot Birmingham tror att detta är vägen till Chelseas förbättring.

"Detta var första steget, och vi lyckades, och jag hoppas på att vi fortsätter att förbättra oss."-sa Petr Cech.

"Vi måste bara fortsätta att spela bra, och vinna."-sa målvakten.

Den första målgöraren i Birmingham matchen, Juan Mata, är glad över vinsten och anser att detta kommer förbättra lagets självförtroende.


"Vinsten var viktigt på grund av självförtroendet i laget och nytt start med bra resultat är bra. Det var väldigt viktigt för laget att vinna och vi är väldigt glada över 2-0." - sa 23-åringen efter matchen.

"Den här veckan var inte lätt för oss efter tränarbytet, men när man är på planen tänker man alltid på att göra sitt bästa, man tänker på att vinna och det är det vi gjorde."

"Abramovich sa att vi har en möjlighet att ändra vår förlustrad och det gjorde vi mot Birmingham. Vi måste bevisa vår kapacitet i varje match. Det finns en stor enighet i omklädningsrummet. Oavsett vem som är tränare är vi alla fokuserade på samma mål. Vi måste göra vårt bästa för klubben. Vi tillhör klubben och kommer att göra allt för klubben. Vi ska försöka vinna FA Cupen och slå Napoli. Jag tror att vi kan göra det"- sa spanjoren.

Mata passade också på att kommentera Villas-Boas: "Vi var ledsna eftersom det alltid är jobbigt när en klubb byter tränare. Han är en väldigt bra tränare och en väldigt bra person, men nu fortsätter vi att jobba utan honom, med Robbie, och vi tackar för allt. André var en bra tränare, en väldigt bra person och vi är tacksamma över honom."

"Jag spelade många matcher med André, och för mig var han viktig."-sa före detta Valencia spelaren som köptes till Chelsea av AVB i augusti.

"Först kom jag hit för klubben, men också för honom, och han gav mig mycket självförtroende, så jag är väldigt tacksam för det."

Men Mata har inga som helst problem med den nuvarande tränaren Di Matteo, och det verkar som han vet vad som måste göras i de kommande två månaderna.

"Det viktigaste nu är att tänka på Di Matteo, som är vår tränare, och avsluta de två månaderna väl."


"Vi känner Robbie sen förut. Han är en väldigt bra man, han känner Chelsea in och ut och han brukade spela här. Vi alla är med honom eftersom det är det vi måste göra."

Juan Mata kunde ha nätat in ett andra mål om han inte missade straffsparken som räddades av Birmingham målvakten. Domaren dömde straff till Chelsea när Fernando Torres drogs ner i straffområdet, och det var många i publiken som hellre ville se Torres ta straffen istället för Juan Mata. Torres tackade dock nej och lät Mata ta den.

"Jag frågade honom om han ville ta straffen eftersom han ordnade den. Han sa att han inte stod först i listan för att lägga en straff, och det är vad som hände. Jag gav honom chansen eftersom det var han som hade tvingat fram straffen. Robbie hade skrivit upp vem som var straffskytt och så är det med den saken."-sa Mata.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar