onsdag 7 mars 2012

BIRMINGHAM CITY 0 CHELSEA 2. Tränar spekulationerna fortsätter

Roberto Di Matteo och Eddie Newton vinner deras första match, kan detta bli bättre? Helt underbart! Den här drömstarten ger Chelsea hopp, den här segern ger spelarna och tränaren självförtroende och den här vinsten ger spelarna förtroende för Di Matteo. Chelsea vann med 2-0 borta mot Birmingham på St Andrew's och är nu vidare i FA Cupen och ska spela i kvartsfinalen. Matchens två mål gjordes av Juan Mata och Raul Meireles.

"One Di Matteo" och "Eddie, Eddie" sjöng de 3000 Chelsea fansen som följde med Chelsea till St Andrew's.

Nytt i startelvan

Italienaren Di Matteo valde att låta John Mikel Obi, Raul Meireles, Salomon Kalou och Fernando Torres få börja från startelvan. Ashley Cole som fortfarande är skadad ersattes av Ryan Bertrand vilket blev vänster backens tredje FA Cup match för säsongen. John Terry är äntligen frisk igen, men kaptenen fick sitta klar på bänken under hela matchen. Di Matteo bestämde sig för en 4-2-3-1.

Första halvlek

Chelsea inledde matchen med en het chans redan efter två minuter när Juan Matas skott räddades av Birmingham målvakten Colin Doyle. Men Birmingham svarade snart tillbaka och i den 11:e minuten passade Zigic vidare till Redmond som befann sig i Chelseas straffområde, men David Luiz såg till att rädda situationen. Inte lång efter hamnade anfallaren Zigic och Luiz i en duell då brasilianaren råkade sparka till Zigic i ansiktet när han försökte rensa bort bollen i luften. Zigic började genast att blöda, och tog inte emot Luizs ursäkter utan klev av från planen med en sur min för stygn.

Både Chelsea och Birmingham var ute efter ledningsmålet och hemmalaget hade ett par chanser från till exempel Elliot, Rooney och Zigic. Men matchen började sedan att svaja till då båda lagen inte hittade några riktigt farliga chanser.

Torres kunde inte göra något speciellt av Ramires krossboll och Matas boll som spelades fram av Kalou rensades bort av Birmingham försvaret i den 37:e matchminuten. Två minuter efter stod Cech framför målet med Zigic framför sig som försökte nicka in via inlägg , men målvakten räddade Chelsea från underläge.

Innan domaren blåste för halvlek hade Juan Mata en chans som räddades av Doyle och därefter försökte även Torres, men hans skott åkte förbi målet.

Andra halvlek

Andra halvlek inleddes återigen av Chelsea precis som det gjorde i första halvlek. Den här gången var det dock Kalou som försökte hitta Mata men Ibanez blockerade Matas skott. Spanjoren fortsatte att anfalla och i den 53:e minuten gjorde han 1-0 målet från straffpunken efter att Kalous skott nuddade en Birmingham försvarare.

Matchens fortsatte sedan av Chelsea anfall via Mata men i den 60:e minuten var det inte Mata utan Meireles som dubblade ledningen. Meireles dundrade in bollen i det högra krysset riktigt snyggt, och det är ett mål som man kan se om och om igen.

I den 70:e minuten dömdes det straff till Chelsea efter att Torres fälldes ner i straffområdet. Chelsea fansen ville gärna att Torres skulle ta den, men Mata tog den istället. Spanjoren lyckades dock inte göra mål då Doyle räddade hans låga skott.

Birmingham hade det svårt att hitta de farligaste luckorna och deras chanser räckte inte till för att spräcka nollan. Chelsea fortsatte att anfalla och ett jätteläge uppstod när Sturridge tog emot ett inlägg från Torres, men engelsmannen missade tyvärr målet. Birmingham jobbade på och försökte att pressa för att åtminstone reducera, men fler mål blev det inte på St Andrew's och Di Matteos tog tillslut med sig vinsten.

Vinsten innebär att vi möter Leicester City på hemmaplan den 18:e mars.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Ivanovic , Cahill, D Luiz, Cole; Meireles, Mikel;Ramires (Lampard 75), Mata (Essien 88), Kalou (Sturridge 58); Torres.

Birmingham (4-3-3): Doyle; Spector, Davies (c), Ibanez, N'Daw (King 71); Elliott, Mutch, Gomis; Rooney (Burke 59), Zigic, Redmond.

"Vi stod inför en svår uppgift, att komma hit och spela en cup match."- sa Di Matteo efter vinsten.

"Det har varit svårt för hela klubben, vi har förlorat en bra man, men man måste ta sånt och fokusera på matchen och gå vidare. Så är livet för en fotbollspelare."

Italienaren gjorde vissa förändringar i startelvan då han lät Drogba, Lampard, Essien och Sturridge sitta på bänken. Di Matteo menar att han bestämde sig för att låta de sitta på bänken för att få fram energin och fräscha upp laget.

"Mitt val var bara en fråga om att fräscha upp laget lite mer och få fram energin. Det hade ingenting att göra med mod. Alla spelare är ombord, de vet vilka mål vi måste uppnå och de är stora spelare. Vi har truppen och vi måste använda den."

"Vi var tvungna att fokusera på kvällens match, inget mer, och sedan fokusera på nästa match. Så enkelt är det. Vi gillar inte vår plats i ligan och Stoke på lördag är en stor match. Det är viktigt att avsluta ligan på åtminstone på fjärde plats."

***

Barcelona tränaren Pep Guardiola har skrattat bort Chelsea ryktena, skriver Mirror Football. Pep är en av Romans favoriter, men det verkar som att vi inte får se Camp Nou tränaren på Stamford Bridge.

"Jag pratar med Chelsea varje dag."-sa Pep sarkastiskt.

Däremot har inte Rafa Benitez skrattat bort ämnet, utan han har istället uttalat att Liverpool fansen skulle förstå honom om han blev Chelseas tränare.

"Om de (Liverpool fansen) vill mitt bästa, kan de säga att jag kan träna ett botten lag eller ett topplag och försöka vinna titlar. Det är min idé, att ha möjligheten till ett topplag och försöka vinna titlar. Om de älskar mig, kommer de att förstå." - säger Rafa.

"Jag vill vinna titlar; Det handlar inte om att jag bara vill ha ett jobb och tjäna pengar. Det måste vara något."

"Just nu har de Roberto Di Matteo, och jag måste respektera tränaren. Jag måste vänta och se om något händer i framtiden. Som en tränare med erfarenheter i CL, i Spanien och i Italien, är jag öppen för förslag."

José Mourinho som också är länkad till Chelsea sägs vilja ha 12 miljoner pund i lön om han ska återvända till Stamford Bridge igen och är redo att glömma det som hände 2007, skriver Daily Mail. Det har också rapporterats att portugisen vill ta med sig Christiano Ronaldo till Chelsea.

En annan tränare som nyligen har länkats till Chelsea är svensken Sven-Göran Eriksson. Svennis som är arbetslös just nu har sagt att han gärna skulle ta Chelsea jobbet.

"Jag skulle ta det, självklart. De har redan en tränare för resten av säsongen och jag antar att det är en naturlig lösning, för han har varit i klubben hela säsongen nu."-sa Svennis till Sky Sports.

"Inget är omöjligt. Men den här gången tycker jag det är förståeligt att någonting hände. Jag försvarar det inte, men jag kan förstå det, för om Chelsea inte spelar i Europa nästa säsong skulle det vara en katastrof för dem."