lördag 10 mars 2012

Chelsea vs Stoke


Idag spelar Chelsea mot Stoke på Stamford Bridge, och detta innebär att vi möter The Potters för andra gången den här säsongen. Den senaste matchen mot Stoke spelades den 14:e augusti på Britannia Stadium vilket också var Villas-Boas första Premier League match som Chelsea tränare. Matchen mot Stoke spelades 0-0 och det blev 1 poäng var.

Stoke som har släppt in 13 mål i deras fyra senaste matcher på Stamford Bridge i Premier League, har vunnit 27 gånger mot Chelsea i alla 86 spelade matcher medan Chelsea har vunnit 38 gånger. På SW6 har det spelats 37 matcher mellan de två lagen, och Chelsea har lyckats vinna 20 gånger medan Stoke bara har vunnit sju gånger.

Sist Stoke besökte Stamford Bridge, vann Chelsea matchen med 2-0, och den matchen spelades förra säsongen då Chelsea tränades av Carlo Ancelotti.


Stoke har gjort totalt 27 mål den här säsongen, och Crouch ligger bakom 7 mål medan Walters har gjort 5 varav tre har sparkats in som straff.

Den här säsongen har Stoke vunnit 14 av de 39 möjliga poängen i borta matcher. De har lyckats vinna mot West Brom, Everton, Wolves och Blackburn på bortaplan medan de spelat oavgjort mot Norwich och Liverpool borta. Resten av matcherna på bortaplan har de förlorat vilket leder till sju förluster.

Deras sex senaste matcher:


Det här mötet blir Di Matteos första match som Chelsea tränare i Premier League. Di Matteo ser inte överdriver orolig eller slapp ut, vilket sprider en bra anda. Tur nog har han även en frisk trupp då detta är den andra gången i säsongen som alla spelare är friska.


" Det är bara andra gången som alla är friska den här säsongen, och vi har tränat med hela truppen och det är bra nyheter."- Di Matteo.

Detta betyder att vår kapten John Terry äntligen är tillbaka igen: "Att ha John Terry tillbaka är fantastiskt för laget eftersom han är vår ledare och en väldigt viktig spelare, och jag är jätte glad över att alla är tillbaka nu när vi har svåra matcher framöver." - sa italienaren.

"Under de fem senaste dagarna har jag pratat med spelarna individuellt och försökt ge dem självförtroende."

"Det viktigaste nu är att vinna tre poäng mot Stoke och det är det spelarna kommer att försöka. Efter det ska vi börja tänka på Napoli matchen." - förklarade Chelsea tränaren Di Matteo.

  • Frank Lampards nästa mål kommer att bli hans 150:e Premier League mål i hans karriär. (Chelsea 125, West Ham 24)
  • Didier Drogba behöver bara ett mål tills han kan bli Chelseas första afrikanska spelare som gör 100:e Premier League målet. 
  • Salomon Kalou kommer att spela hans 150:e Premier League match om han får spela. 
  • Branislav Ivanovic kommer att spela hans 100:e Premier League match för Chelsea. 

Så här har det sett ut för Chelsea under veckan:


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar