onsdag 14 mars 2012

Inför stormötet mot Napoli


Spänningen ökar och det är inte långt kvar tills båda lagen kliver in på Stamford Bridge för returmötet i Champions League. Detta är alltså andra mötet vilket innebär att första matchen spelades på Napolis hemmaplan. Chelsea lyckades göra ett mål i Neapel men Napoli sparkade sedan in tre mål och vände matchen. Efter 3-1 resultatet måste Chelsea nu vinna kvällens match med åtminstone 2-0 för att kunna ta sig vidare i Champions League. Fördelen är ju att Chelsea gjorde ett mål på bortaplan, men nu måste Blues se till så att Napoli inte lyckas spräcka deras nolla så som Chelsea gjorde på Stadio San Paolo.

Chelsea måste se till att försvara Englands heder, Chelsea är det enda kvarvarande laget från England som tävlar om Champions League den här säsongen, och Chelsea lär ha hela Englands support idag. 

"Vi ser framemot den här matchen. Vi har en stor uppgift i våra händer men truppen är i bra form och alla är tillgängliga så vi är självsäkra." - sa Di Matteo under presskonferensen.


Chelsea har precis som Di Matteo säger, en frisk trupp vilket innebär att alla är tillgängliga. Den enda vi kommer att sakna, vilket inte beror på grund av någon typ av skada, är Raul Meireles. Meireles är avstängd från matchen på grund av gula kort vilket innebär att vi antingen kommer få se Michael Essien eller John Mikel Obi i mittfältet. Det kan även hända att vi får se båda två i en 4-3-3 eller 4-2-3-1 uppställning. 

"Vi behöver en bra prestation och vi behöver även lite tur. I en cup tävling förtjänar man lite tur vilket tar en vidare." 

"Personligen skulle jag vara stolt, men vi vill bara, mer än något annat, göra det bra för klubben och våra supportrar. Vi vill att laget visar en passionerad prestation och försöker att vända på resultaten." 

Azzurri har vunnit deras sex senaste matcher och lyckades näta in hela sex mål i deras senaste match mot Cagliari. De ljusblåa har nu klättrat upp i Serie A tabellen och ligger på fjärde plats efter Lazio. 

"Det kommer att bli väldigt tufft, de gjorde sex mål i fredags och vi såg hur bra de var. Defensivt måste vi vara väldigt täta, men samtidigt också ha tid till att spela offensivt utan att öppna upp för mycket, så det kommer bli lite blandat." - sa kapten Terry under presskonferensen.


"Det som kommer vara viktigt är, hur vi startar, att se till så att fansen är redo och se till så att vi tror. Att börja matchen med en bra start, så som vi hade mot Barcelona [2005], skulle kunna vara nyckeln, om inte, har vi  tålamod och erfarenhet till att veta att det bara tar några minuter att göra två mål."

"Jag tror att spelarna vet vad vi måste göra, vi bör vara i bättre position i den här matchen. Jag behöver inte säga vad vi måste göra."

Napoli som hade dödens grupp i gruppspelet har bara förlorat en enda bortamatch i Champions League den här säsongen vilket var mot Bayern Munchen som vann med 3-2. Detta är definitivt positivt för Walter Mazzarri. Tränaren som var avstängd i förra mötet har fått lämna kvar ett par spelare i Italien, men han säger dock att han ändå är nöjd med den startelvan som han har med sig. 

"Några spelare är kvar i Neapel men alla som jag skulle vilja starta med är tillgängliga."-sa Mazzarri under presskonferensen i London.

"Det är viktigt att vi inte gör något annorlunda. Om vi ändrar på spelet som vi har spelat kan det leda till risker. Jag tror inte vi kan underskatta en match som denna."


"Vi måste vara medvetna om att det finns två faser i matchen, aktiva och passiva, och när vi inte har bollen måste vi vara som lejon och anfalla hela tiden. Och när vi har bollen måste vi göra allting för att sätta press på dem." 

"Vi borde inte tänka på den första matchen, det är inte viktigt och vi borde spela som vi alltid har gjort. Vi kommer att satsa på resultat som vi spelade fram mot Villarreal, Man City och Bayern."- sa Mazzarri. 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar