torsdag 15 mars 2012

CHELSEA 4 NAPOLI 1 (5-4)

There can be miracles when you believe, är meningen som hela klubben och fansen har tänkt på under de senaste dagarna. Laget trodde på sig själva och lyckades tillslut besegra den självsäkra Napoli från Italien. Napoli som spelade 3-1 i Neapel förväntade inte sig en sådan stark Chelsea. Ingen hade förväntat sig det här spelet från Chelsea och att slutresultatet tillslut skulle bli 4-1 kändes som ett mirakel, och nu är Chelsea vidare i kvartsfinal. Chelsea har lyckats hålla upp Englands heder och tävlar fortfarande i Champions League.

Matchen innehöll fart, mål, spänning, känslor, ja, jag kan gå hur långt som helst. Det innehöll helt enkelt allt man kan önska sig i en fotbollsmatch. Det var inte alltid Chelsea som hade kontroll i matchen, utan ibland kunde Napoli attackera rejält farligt och då, ja, då började svetten rinna ner på riktigt kan jag säga. Spelet var alltså upp och ner hela tiden och det var aldrig säkert om vilket lag som skulle hitta målet i nästa tillfälle. I början av matchen såg det ut som att Napoli hade all kontroll, och Chelsea hade stora problem med att hålla kvar bollen samt passa rätt. Men ju mer tiden gick, desto säkrare blev Chelsea på hemmaplan och kom in i matchen.

Varenda Chelsea spelare ska få applåder för deras underbara prestation men hatten ska av för vissa spelare som verkligen kämpade fram vinsten. Drogba är helt klar en utav de spelare tillsammans med Terry, Ramires och Ivanovic. Men den personen som ska lyftas upp och kastas upp i luften är Chelseas tränare Roberto Di Matteo.

Chelseas 4 mål gjordes av Didier Drogba, John Terry, Frank Lampard och Branislav Ivanovic. Napolis mål gjordes av Inler vilket inte räckte till för italienarna.

Nytt i startelvan

Robbie startade med en ny uppställning, en 4-4-1-1. David Luiz var tillbaka i försvaret tillsammans med John Terry istället för Gary Cahill, och i mittfältet ersattes John Mikel Obi istället för Michael Essien. Raul Meireles som inte fick spela på grund av avstängning ersattes av Frank Lampard. Daniel Sturridge tog över Salomon Kalous plats.

Första halvlek

Första halvlek inleddes med en Chelsea chans när Lampard utmanade Cavani men situationen resulterade till en frispark som slogs av Mata. Terry försökte att nicka in frisparken men misslyckades. Därefter försökte Sturridge att hitta målet men hans chans räddades av De Sanctis.

I den nionde minuten hade Napoli deras första chans när Hamsiks skott räddades av Cech. Bara tre minuter efter kontrade laget då Maggio hittade Cavani men Cavanis skott åkte dock förbi målet. Napoli fortsatte att attackera och den här gången var det Lavezzi som försökte besegra Cech men Chelsea målvakten jobbade hårt och räddade chansen.

Napoli hade sett till att stänga alla luckor för Chelsea, men Ramires avancerade och sköt in ett inlägg med högra foten som Drogba nickade in perfekt i den 27:e minuten. Inte långt efter var ivorianen nära på att öka ledningen efter en fin boll från Sturridge.

Napoli var fortfarande kvar i matchen och försökte att hitta målet när Cavanis skott åkte förbi målet efter Inlers passning. Efter Napoli chansen var Sturridge nära på att nicka in 2-0 för Chelsea.

Andra halvlek

Andra halvlek inleddes med ett Chelsea mål. Målet gjordes när kapten Terry nickade in bollen i De Sanctis mål utan några problem efter Lampards hörna. 2-0 till Chelsea.

Nu behövde Napoli göra ett mål för att ta ledningen igen, och det tog inte alls lång tid innan Napoli fick göra det viktiga målet. Terry nickade bort ett inlägg från straffområdet som Inler tog emot och sparkade in i den 54:e matchminuten. Nu blev det ombytta roller, nu behövde Chelsea göra mål.

Efter en timme spelad gjorde Di Matteo hans första byte och bytte in Torres mot Sturridge. Spanjoren började jobba hårt och spelade fram en boll till Ivanovic, men målvakten räddade försvararens skott. Inte långt efter var anfallaren Drogba nära på att näta genom en volley som räddades av De Sanctis. Därefter var det Cechs tur att rädda Zunigas skott.

Chelsea fortsatte att pressa i matchen och Dossena såg till att rädda en farlig chans när Ivanovic försökte att få in bollen med pannan, men situationen dömdes dock till straff vilket var helt rätt dömt eftersom räddningen gjordes med Dossenas hand. Lampard klev fram till straffpunkten och dundrade in Chelseas tredje mål i den 74:e minuten. Nu var Chelsea tillbaka i matchen igen, och nu behövdes det bara ett till mål för en vinst.

Fler mål blev det dock inte i andra halvlek och det gick istället över till förlängning.

Förlängning

Båda lagen såg riktigt taggade ut fastän de hade spelat klart 90 minuter. I den 94:e minuten gjorde Di Matteo hans andra byte när Malouda fick kliva in istället för Mata. Tre minuter efter gjordes ett till byte när Terry klev av från planen på grund av skada, och in klev istället Bosingwa.

I de första 15 minutrarna hade Chelsea en farlig målchansen när Torres missade ett friläge på grund av den svåra vinkeln. Men fansen fick ändå inte vänta länge innan Chelsea sparkade in 4-1. Det var Ivanovic som hittade målet från 12 meters avstånd efter en fin passning av Drogba.

Efter pausen blev det inga fler mål förutom att Chelsea hade ett par chanser och att en desperat Napoli försökte hitta målet.

Chelsea (4-4-1-1): Cech; Ivanovic, D Luiz, Terry (c) (Bosingwa 97), Cole; Sturridge (Torres 62); Essien, Lampard, Ramires; Mata (Malouda 94); Drogba.

Napoli (3-4-3): De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro (c), Aronica; Maggio (Dossena 36), Inler, Gargano, Zuniga; Hamsík, Cavani, Lavezzi.