måndag 12 mars 2012

Drogbas tredje event för Didier Drogba Foundation. Cahill och Mata inför Napoli


Vår fantastiska anfallare Didier Drogba som gjorde hans 100:e Premier League mål i lördags hade hans tredje  "Didier Drogba Foundation" event några timmar efter matchen, och även denna gång forsade det in pengar till välgörenhets fonden. Drogba som fyllde 34 år i söndags hade eventen på Dorchester Hotel i Londons Park Lane där många kändisar och fotbollsspelare var bjudna.

Ett av Drogbas mål just nu är att bygga ett sjukhus i hans hemland Elfenbenskusten: "Folket måste arbeta hårt för att få fram pengar till vård, och det är där vi kommer in. Sjukhuset ska vara fritt och vi kommer att försöka betala för alla medicin."- säger Drogba.Chelsea spelarna Terry, Lampard, Cole, Essien, Cech, Ivanovic, Malouda, Kalou, Ferreira, Turnbull och Hilario var där tillsammans med ordföranden Bruce Buck. Även Arsenals Bacary Sagna och Gervinho var där och visade deras support tillsammans med Tottenhams Emmanuel Adebayor. QPR:s Shaun Wright-Phillips och Djibril Cissé var också med och visade support.Andra gäster så som prinsessan Beatrice, Christine Bleaktley, Donna Ait, Whitney Port, Tyson Beckford var där och visade deras support. Det bjöds även på uppträdanden från Estelle, The F2, Damien O'Brien och Amadou & Mariam.                                                               ***


I lördags matchen mot Stoke kom John Terry tillbaka till försvaret igen, och det var första gången som kaptenen placerades tillsammans med Gary Cahill i Chelsea. Gary Cahill tycker att det är jätte bra att Terry är till laget då det kommer ge en positiv effekt i Chelsea inför onsdags matchen mot Napoli på Stamford Bridge.

"Det kändes stabilt och som helhet i defensivet spelade var och en sin del. Branislav Ivanovic spelade fantastiskt bra i den första halvleken och sedan kom David Luiz in och spelade jätte bra. Att ha John tillbaka är definitivt positivt för oss, och vi försvarade väldigt bra och förtjänade att hålla kvar nollan." 

"Han har en stor erfarenhet och vi är stabila. Jag hade en liten relation med honom i landslaget och detta var första gången i Chelsea som jag spelade bredvid honom. Jag tycker att det funkade bra men vi alla hade en varsin roll och bidrog. Som en helhet såg vi väldigt stabila ut." 

Efter att Cahill signerade för Chelsea har han under en kort tid tränats utav Villas-Boas, och försvararen tycker att det känns lite konstigt att se Villas-Boas lämna Chelsea så snabbt. Däremot har försvararen inga som helst problem med Di Matteo och trivs med den nya tränaren så som han gjorde med Villas-Boas.

"Det har varit bra, responsen till honom har varit positivt och vi har haft bra resultat. Det har varit konstigt. Jag känner att jag börjar bli en del av laget nu, och jag hoppas att det syns på planen." 

"Det nya tränaren har satt sin prägel på saker och ting, precis så som han gör hans träningspass lite annorlunda men personalen runt om kring har inte ändrats så mycket. Det har varit positivt, och grabbarna har reagerat positivt. Vi går vidare med det vi måste göra, det är inte kul när en tränare förlorar jobbet, det var en sorglig stund för alla, men det är ett grymt spel och man måste gå vidare." 

På onsdag besöker ett stort test Stamford Bridge, det vill säga Napoli för returmatch, och Chelsea som förlorade med 3-1 i förra matchen måste försöka att se till att göra åtminstone 2-0.

"Att släppa in mål ger ingen bra känsla och allting gick fel den natten så det var ingen trevlig Champions League debut och förhoppningsvis ska vi kunna ställa allt till rätta."-säger Cahill som gjorde hans CL debut mot Napoli i Neapel.  

"Detta är en viktig vecka för oss och vi har två viktiga matchen (FA Cups matchen mot Leicester), men med några vinster har vi självförtroende och vi vet vad vi måste göra på onsdag."

                                                          ***


Juan Mata menar att Chelsea måste börja pressa mot Napoli redan från första minuten om det ska gå bra för hemmalaget. Spanjoren Mata ser Napoli matchen som en final match.

"Onsdag är som en final och vi måste vinna med minst 2-0, jag tror att vi kan göra det, vi är självsäkra efter lördags matchen och vi ska försöka att ge hundra procent för att ta oss vidare." - sa Mata.

"I fotboll är inget omöjligt och vi har haft bra resultat på Stamford Bridge i Champions League, så jag tror att vi kan göra det. Alla fans kommer att heja på oss, det är en final för oss, och vi kan göra det." 

"Vi måste försöka att skapa chanser från första minuten. Vi vet att de har bra anfallare och vi måste vara försiktiga med dem, men vi ska pressa från första minuten." 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar