måndag 26 mars 2012

Benfica vs Chelsea


Imorgon är det äntligen dags för Champions League igen, och Chelsea möter det portugisiska laget Benfica i kvartsfinal, och det första mötet äger rum på Estadio da Luz vilket är Benficas hemmaplan. The Eagles som Benfica kallas för, har varit obesegrade på hemmaplan den här säsongen i Champions League vilket är ett bevis på att det inte är ett lätt lag vi ska möta.
  • Benfica som redan har vunnit Champions League två gånger tidigare har sedan 1990 inte varit ett av de starkaste lagen i tävlingen medan Chelsea är ett lag som har växt i tävlingen och kan utmana på högre nivåer.
  • Chelsea har inte vunnit någon borta match i Champions League den här säsongen. Vi förlorade mot Napoli, Bayer Leverkusen och spelade oavgjort mot Genk och Valencia på bortaplan. 
  • Benfica har haft bra resultat mot ett engelskt lag den här säsongen vilket är Manchester Untied som fanns med i deras gruppspel. De spelade oavgjort i båda mötena mot United och vann sedan gruppen medan United hamnade på tredje plats och fick lämna tävlingen.
  • Det här är första gången vi möter Benfica men vi kan ändå ansluta till det laget då vi har före detta Benfica spelarna David Luiz (spenderade fyra och en halv säsong i Benfica) och Ramires (spenderade en säsong i Benfica) i truppen.  
  • Benfica har tidigare mött två london lag, Arsenal och Tottenham, och deras resultat mot engelska lag på hemmaplan har sett ut så här: sex vinster, tre oavgjorda och fyra förluster. 
Benficas som har haft ett bra resultat på hemmaplan den här säsongen i Champions League kan blicka framåt och hoppas på samma resultat mot Chelsea, medan Di Matteos sida har bra självförtroende efter Napoli matchen. 


Benfica har inte sett så starka ut i de två senaste kvartsfinaler i Champions League som spelades mot Barcelona (2005/06) och Milan (1994/95) då de inte lyckades göra ett enda mål. Däremot har laget inte släppt in ett enda mål i de fyra senaste kvartsfinalerna på hemmaplan, och sist ett lag gjorde mål mot Benfica i kvartsfinal på deras hemmaplan var Liverpool (1983/84). Chelseas historia mot portugisiska lag består av sex matcher mot FC Porto sedan 2004 då vi har vunnit fyra av de matcherna, spelat oavgjort två gånger och förlorat en gång.

.

Försvararen David Luiz följde med Di Matteo under dagens presskonferens inför matchen. Luiz som är en före detta Benfica spelare är glad över att få träffa hans gamla lagkamrater igen, men vänskapen varar bara innan domaren startar igång spelet, förklarar brasilianaren.

"Jag är glad över att vara tillbaka och jag vill spela en bra match imorgon." - säger David Luiz.


"Vi kommer att vara vänner tills domaren startar matchen, och de spelarna kommer bli motståndarna, och vi ska kämpa till slutet." 
"Vi är två bra lag som ska spela mot varandra och det är mycket press för båda sidorna, deras supportrar är väldigt passionerade, speciellt på hemmaplan, men vi har erfarenheten till att hantera det." 

"Benfica har olika spelare men filosofin är likadan, spelarna ändras men kvaliteten är definitivt det samma, de var mästare när jag var där, men de har fortfarande mycket bra spelare." 

Di Matteo tror att hans sida kan vinna den här matchen och menar att laget har den förmågan och kvaliteten som behövs för att besegra det portugisiska laget. 

"De (Chelsea spelarna) har visat att de kan spela med hög intensitet och jag är positiv. Jag har haft konversationer med mina spelare och jag känner dem väldigt väl."- säger Di Matteo.  


"Vi har gjort 13 mål i de sex senaste matcherna och vi har lyckats hålla kvar nollan i tre matcher. Det spelar ingen roll om vem som gör mål för mitt lag, men Drogba har gjort mål i de matcherna, Fernando har gjort mål och andra spelaren har också visat att de kan göra mål." 

Så här säger Chelsea tränaren om Benfica: " Benfica spelar med stor intensitet, med bra tryck och är en teknisk lag. Jag har sett dem mot stora klubbar många gånger och de har spelare med kvalité- Oscar Cardozo, Pablo Aimar, Nicolas Aitan, Bruno Cesar, Rodrigo- de har ett bra lag, annars skulle de inte spela i kvartsfinal." 

"Vi kommer att försöka göra mål och om det händer kommer vi att försöka spela fram ett positivt resultat på Stamford Bridge."- Di Matteo. 
/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar