fredag 30 mars 2012

Aston Villa vs Chelsea


Imorgon är det dags för bortamatchen i ligan mot Aston Villa som ligger på 15:e plats med 33 poäng. Det här är andra gången vi möter Villa den här säsongen, och sist vi mötte dem spelades matchen på Stamford Bridge. Det blev dock ingen vinst för Chelsea utan hemmalaget förlorade med hela 3-1. Drogba var den enda som gjorde mål för Chelsea via straffspark vilket också var matchens första mål. Aston Villa svarade dock tillbaka och gjorde hela tre mål som sparkades in av Ireland, Petrov och Bent. Vi får hoppas på att det går betydligt mycket bättre för Blues imorgon och att de kommer hem med tre viktiga poäng. 

Chelseas trupp ser frisk ut då vi har Branislav Ivanovic tillbaka igen, men vi kommer troligen att sakna Raul Meireles på grund av hans skada som han fick i Champions League mot Benfica. Di Matteo vill inte riskera något och kommer därför att vila spelaren.

"Vi behöver vinna poäng i Premier League. Vi har spelat mot Stoke, City och Spurs. Det är alltid svårt mot Stoke, vi spelade oavgjort mot Spurs och vi kan se hur starka City är, men vi behöver poäng i Premier League." -säger Di Matteo.

  • Chelsea har vunnit fem och spelat oavgjort i en match efter de sju senaste matcherna sedan Di Matteo tog över laget.
  • Förlorar Chelsea matcher imorgon blir det fjärde raka förlusten på bortaplan i PL.
  • Chelsea har bara släppt in 15 mål den här säsongen i Premier League. Det är bara Man United som har släppt in mindre (12).
  • Vi har vunnit 20 av 45 möjliga poängen på bortaplan den här säsongen i PL.
  • Chelsea har vunnit mot Sunderland, Bolton, Blackburn, Newcastle och Wolves. Spelat oavgjort mot Stoke, Wigan, Tottenham, Norwich och Swansea. Förlorat mot Man United, QPR, Everton, West Brom och Man City. 
  • Franks nästa mål kommer bli hans 150:e PL mål. (Chelsea 125, West Ham 24). 
  • Sturridge kommer att spela hans 50:e PL match om han får spela imorgon. 
Sist vi mötte Aston Villa på Villa Park slutade matchen oavgjort:Chelsea och Aston Villa har sammanlagt mötts 143 gånger. Chelsea har vunnit 53 gånger medan Villa har vunnit 56 gånger. På Villa Park har det spelats 64 matcher mellan lagen, och bland de 64 matcherna har Villa vunnit 31 gånger medan Chelsea bara har vunnit 14 gånger. 

Chelsea har inte haft det så jätte lätt mot Aston Villa på borta plan i de tio senaste bortamatcherna i ligan: 

2001/02 - Oavgjort1-1
2002/03 - Villa vinst 2-1
2003/04 - Villa vinst 3-2
2004/05 - Oavgjort 0-0
2005/06 - Oavgjort 1-1
2006/07 - Oavgjort 0-0
2007/08 - Villa vinst 2-0
2008/09 - Chelsea vinst 1-0
2009/10 - Villa vinst 2-1
2010/11 - Oavgjort 0-0

Så här har det gått för Aston Villa i deras sex senaste matcher den här säsongen:


Aston Villa har lyckats göra 31 mål i Premier League den här säsongen medan Chelsea har gjort 49. Bent ligger bakom  9 (2 straffar) medan Agbonlahor ligger bakom 5 mål för Aston Villa.

  • McLeish sida har spelat fram fem poäng från de 24 senaste matcherna på hemmaplan. De har förlorat fem av deras åtta senaste matcher på Villa Park.
  • Av de 42 möjliga poängen har de vunnit 16 poäng på Villa Park den här säsongen.
  • De har vunnit mot Blackbyrn, Wigan, Norwich och Fulham. De har spelat oavgjort mot Wolves, Newcastle, Everton och QPR. Aston Villa har förlorat mot West Brom, Man United, Liverpool, Arsenal, Swansea och Man City.  
"Vi har mycket självförtroende efter att vi besegrade dem på Stamford Bridge."-säger Agbonlahor.

"Vi ska göra allt för att få ut något från matchen." 

                                                      ***


Inlägget avslutas med tankar till Aston Villas kapten Stiliyan Petrov och hans familj. Idag meddelade Aston Villas officiella hemsida att kaptenen har drabbats av Leukemi (blodcancer). Praying for Petrov!   

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar