måndag 2 januari 2012

Wolverhampton Wanderers vs Chelsea. Villas-Boas-lätt att fixa försvaret. Nytt om Hulk, Powell och Soldado


Då var det dags för ännu en match, och den här gånger är det ett borta möte mot Wloverhampton Wanderers. Inget lag är lätt att möta här i Premier League, så förvänta er inte en lätt Wolves som man bara kan köra över, och dessutom är det även Wolves hemmaplan vilket är en stor fördel för dem. Just nu befinner sig Wolves på 16:e plats och har samlat ihop 17 poäng.

Chelsea har redan mött Wolves på Stamford Bridge den här säsongen, och Blues vann med 3-0 efter mål av John Terry, Daniel Sturridge och Juan Mata. Matchen spelades den 26:e november. Chelseas senaste möte på Wolves hemmaplan dvs på Molineux slutade däremot inte lika bra, då Chelsea förlorade med 1-0. Den matchen spelades förra säsongen och Wolves mål var ett självmål av Jose Bosingwa. Detta var Wolves första vinst mot Chelsea sedan 1983. Chelsea har lyckats vinna sju av de åtta senaste matcherna mot Wolves.


Så här har våra tio senaste möten på Molineux sett ut:


1972/73 Wolves vann 1-0 - old First Division
1973/74 Wolves vann 2-0 - old First Division
1974/75 Wolves vann 7-1 - old First Division
1976/77 oavgjort 1-1 - old Second Division
1977/78 Chelsea vann 3-1 - old First Division
1978/79 Chelsea vann 1-0 - old First Division
1982/83 Wolves vann 2-1 - old Second Division
2003/04 Chelsea vann 5-0 - Premier League
2009/10 Chelsea vann 2-0 - Premier League
2010/11 Wolves vann 1-0 - Premier League

Chelsea har mött Wolves 102 gånger, vunnit 38 gånger och förlorat 38 gånger. På Molineux har vi mött dem 49 gånger, och då har Chelsea vunnit 15 gånger medan Wolves har vunnit 22 gånger.


Den här säsongen har Wolves lyckats vinna 11 poäng på hemmaplan efter vinst mot Fulham, Wigan och Sunderland. Laget har lyckats spela oavgjort mot Swansea och Norwich på Molineux medan de har förlorat mot Tottenham, QPR, Newcastle och Stoke på hemmaplan.

Wolves har gjort 21 mål den här säsongen, och Fletcher är den som har gjort flest mål efter att ha nätat in åtta stycken.

                                                        ***


André Villas-Boas menar att Chelsea inte behöver göra stora förändringar för att få igång Chelsea igen, och dessutom anser han att det kommer bli lätt att fixa till Chelseas försvar som har ställt till en hel del under de senaste matcherna.

"Jag tror inte det." -sa Villas-Boas när han frågades om försvaret behövde mer skydd.

"Om det är något vi måste rätta till så är det att vi måste återvinna självförtroendet från försvaret och uppåt, det är en lätt sak att lösa med spelarna som har den tekniska förmågan."

"Det är en pågående situation med Gary."-sa Villas-Boas angående Gary Cahill.

Chelsea har sammanlagt släppt in hela 18 mål och har förlorat fyra gånger på Stamford Bridge den här säsongen.

"Vi vill återbetala fansen för deras förtroende. De har varit fantastiska under december." - sa bossen.

"Fansen har rätt till att visa deras besvikelse. Deras support på bortaplan har varit fantastisk. Deras support på hemmaplan förbättras. De vet att de kan göra skillnad, och vi behöver dem."

"Vi kan inte springa iväg med ursäkter, det som är värst är att vi har förlorat en stor möjlighet till att minska på poängskillnaden från de fyra senaste matcherna. Vi har förlorat stora möjligheter."

"Vi skulle ha kunnat utmana för titeln nu om vi hade en bättre december."

"Vår trupp än inte bra nog för att vinna titeln. Inte i år, jag tror inte det. Inte med den här poängskillnaden."

                                                       ***


Den 25-åriga Hulk som är länkad till Chelsea har erkänt att han kan vara på väg till London. Villas-Boas som har sagt att Chelsea truppen inte är stark nog för att vinna PL i år kanske behöver den starka Hulk i laget?

"Vi vet aldrig var som kommer att hända imorgon."- sa Hulk, sedan fortsatte han:

"Jag har fyra och ett halvår kvar på mitt kontrakt med Porto, men som jag alltid har sagt säger jag det nu också, om det kommer upp något som är bra för både mig och klubben tror jag inte att det kommer vara ett problem och affärer kommer att göras."

"Så länge det är bra för mig och alla andra, tror jag att det kommer avslutas utan några problem. Om jag inte lämnar så är det inga problem heller."


Mirror Football skriver att Chelsea och Arsenal tävlar om Crewes unga 17-åriga talang Nick Powell. Både Gunners och Blues fick syn på anfallaren när han spelade mot Bristol Rovers och efter det har Powell haft båda London lagen efter sig.

Powell spelar för Englands ungdomslag och är även utsedd som en av de bästa anfallarna där. De två London lagen ser Powell som en framtids stjärna medan andra lag redan skulle kunna ge honom plats i A-laget den här säsongen.


André Villas-Boas har haft koll på Valencia anfallaren Roberto Soldado genom att ha scouatat 26-åringen ett par gånger. Feedbacken har varit positiv och Soldado kan vara ett alternativ som Chelseas framtida anfallare.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar