tisdag 3 januari 2012

WOLVERHAMPTON WANDERERS 1 CHELSEA 2

Vilken perfekt måndag det blev! Chelsea vann och Arsenal förlorade, vilket betyder att vi flyttar upp till fjärde plats igen. Nu gäller det att hålla kvar det här och verkligen kämpa på som bara den. Vinsten mot Wolves kommer förhoppningsvis ge spelarna och tränaren nytt självförtroende, vilket behövs just nu.

Idag såg Chelsea till att inte göra fansen besvikna, utan idag lyckades fansen lämna Molineux med ett leende på läpparna. Det var helt klart Super Frank Lampard som blev hjälten tillslut, ja, han som dundrade in 2-1 målet vid slutet av matchen och såg till så att Chelsea fick de super viktiga tre poängen innan domaren Walton blåste i visslan.

Det var många i laget som presterade väldigt bra under matchen, men en spelare som jag gärna vill nämna är Fernando Torres. Anfallaren rörde sig på planen mer än han har gjort i de andra matcherna och han såg även till att göra fina passningar. Man kunde dock se att spanjoren fortfarande inte är lika säker framför målet då han tvivlar i vissa situationer, och sådant måste han jobba med eftersom han är en anfallare och inte en mittfältare. Han är ändå på god väg och det känns skönt att se det!

Fernando Torres fick alltså att starta från startelvan mot Wolves medan Didier Drogba och Daniel Sturridge inte fanns med i truppen på grund av skada. Torres fick därför spela som den centrala anfallaren med Ramires på högern där vi oftast hittar Sturridge. Jose Bosingwa var tillbaka som högerback tillsammans med Frank Lampard som mittfältare. Eftersom Chelsea saknade, Drogba, Sturridge och Salomon Kalou tog Villas-Boas med sig yngre spelare som han hade på bänken.

Den här gången var Chelsea mycket starkare än i det förra mötet i Premier League. I första halvlek lyckades Chelsea hitta luckor, de lyckades alltid vara väldigt offensiva dvs alltid framåt och så fanns det även mycket fart i Chelseas spel. Wolves gav Chelsea stora ytor, och Blues utnyttjade det med fina och snabba passningar. Mycket anfall kom just från kanterna där vi kan hitta Juan Mata och Ramires.

Hemmalaget Wolves lyckades inte vara lika vassa som Chelsea, men de hade ändå ett par chanser då Chelsea försvaret inte agerade helt riktigt. Det tog drygt 30 minuter innan Wolves kom in i matchen, och i den 31:a matchminuten var de jätte nära på att ta ledningen då en fri Johnson nickade bollen i stolpen efter Hamills frispark. Strax efter den heta chansen var Wolves nära på att ta ledningen igen, och den här gånger var det också en frispark från Hamills som en fri Ward nickade utanför Cechs mål.

Chelsea kunde ha förlorat en man i första halvlek, då Lampard gjorde en ful tackling med utsträckta ben och dobbarna före mot Hammills smalben. Domaren beslöt sig för att ge ett gult kort där Lamps även skulle kunna ha fått ett rött kort istället.

Första halvleken blev målfri, men i andra halvlek hände det saker. Chelsea lyckades ta ledningen i den 53:e minuten efter Ramires mål från sex meter. Det var Juan Matas boll som skarvades till John Terry, och kaptenen lyckades hitta rätt på Ramires som sköt in den i krysset. Efter målet sprang Ramires fram till Villas-Boas med de andra spelarna och gav en gruppkram.

Chelsea anföll mer och mer, och Hennessey fick rädda boll efter boll, men så kom ändå kvitteringen. I den 86:e minuten sparkade Steven Ward in bollen för första gången från 12 meters avstånd efter Fletchers kross. Nu blev det oroligt, och ett oavgjort resultat hade Chelsea inte råd med.

Två minuter efter Wards mål var Chelsea dock tillbaka igen, och det är på grund av hjälten Lampard som räddade Chelsea tillslut. I den 88:e minuten såg Torres till att hitta rätt på Cole som sin del sparkade fram en kross boll till Lampard, och Lampard gjorde inga fel, utan dundrade in det vinnande målet.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa; D Luiz, Terry (c), Cole; Meireles, Romeu, Lampard ; Ramires, Torres, Mata (McEachran 83).

Wolves (4-4-1-1): Hennessey; Stearman, Johnson (c), Berra,Ward; Hammill, Henry, Frimpong (Fletcher 61), Forde (Jarvis h-t); Edwards (Foley 75); Doyle.