söndag 1 januari 2012

CHELSEA 1 ASTON VILLA 3

Vi har tappat tre viktiga poäng, på hemmaplan, mot Aston Villa. Det stod 1-1 under första halvlek, och man visste  fortfarande inte vilket lag som skulle vinna matchen, men vid slutet vände Aston Villa hela matchen med två mål till. Helt plötsligt stod det 1-3, och Chelsea förlorade 2011:as sista match. Nu har vi halkat ner till femte plats med 34 poäng medan Arsenal har klättrat upp till fjärde plats med 36 poäng.

Ramires som var tillbaka från hans avstängning ersatte Frank Lampard som fick börja från bänken. Jose Bosingwa fick också starta från bänken då Paulo Ferreira började som högerback. Drogba som startade från bänken mot Fulham var tillbaka i startelvan igen vilket gjorde så att Fernando Torres satt på bänken.

I den första halvleken hade Chelsea sina chanser vilket var fler än Aston Villa, men det var ändå ingen super Chelsea vi fick se. Ingen sådan Chelsea som bara stormar in i matchen och skrämmer iväg motståndarna.

Matchens allra första chans fick Aston Villa, då Agbonlahor nickade över Petr Cechs mål. Däremot var det Chelsea som tog matchens ledning när Drogba sparkade in hans 150:e mål för Chelsea vid den 22:a matchminuten via straffspark, men efter bara fem minuter kvitterade Ireland efter sin egen retur, då första skottet räddades av kapten John Terry precis innan mållinjen.

1-1 stod det alltså när domaren blåste i pipan för halvlek, och efter halvlek inleddes matchen återigen med en Aston Villa chans.

Chelsea behövde mål, Chelsea behövde vinna matchen, och för att detta skulle ske behövdes det ändringar. Villas-Boas bestämde sig för att göra Chelseas första byte i den 57:e matchminuten då han bytte in Frank Lampard som återigen satt bänkad och tog ut Romeu från mittfältet. Efter fem minuter gjorde Villas-Boas det andra Chelsea bytet och bytte in Fernando Torres mot Daniel Sturridge, vilket betyder att spanjoren fick spela bredvid Drogba.

Bytena satte bra fart på Chelsea, gav mer bollinnehav, och Fernando Torres som klev in på planen började prestera direkt vilket kändes skönt att se. Torres hade en oerhört het chans efter bara tio sekunder när hans skott träffade ribban från 25 meters avstånd vilket också var hans första touch på bollen.

I den 73:e minuten bjöds det på en Lampard-Torres-Drogba show, där Drogba borde ha avslutat chansen mycket bättre, men skottet var inget vidare och sköts utanför.

Villas-Boas som alltid gör alla tre byten, gjorde även det mot Aston Villa, och det sista bytet gjordes i den 74:e minuten då Ferreira klev ut medan Bosingwa klev in.

McLeish passade på att göra hans byten för att bli ännu offensivare, och när det bara var åtta minuter kvar att spela nätade Petrov in 1-2. Petrov tog emot passningen från Clark och tog sig igenom Chelsea gapet och Cech som sprang emot bollen kunde inte rädda situationen.

Ännu ett slag i ansiktet kom efter två minuter. I den 85:e minuten sparkade Bent in 1-3 efter en kontring från bortalaget.

Chelsea (4-3-3) Cech; Ferreira (Bosingwa 74), D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires, Romeu (Lampard 57), Meireles; Sturridge (Torres 62), Drogba, Mata.

Aston Villa (4-4-1-1) Guzan; Cuellar, Collins, Dunne, Warnock; Albrighton (Gardner 77), Petrov (c) (Bannan 83), Clark, N'Zogbia (Bent 77); Ireland; Agbonlahor.