tisdag 10 januari 2012

Villas-Boas pratar om transferrykten. Essien gör comeback. Ramires- jobba hårt för att vinna titlar. Nytt om Lampard, Kalou, Krasic, Hulk och Kakuta


Nu är det januari, och det är klubbarna förhandlar med varandra. En månad har man på sig, och det har redan gått en vecka då vi befinner oss på den andra veckan i månaden. Chelsea har fortfarande inte signerat någon ny spelare, men André Villas-Boas säger att han är redo att göra det om priset är rätt.

Förhandlingar mellan Chelsea och Bolton har pågått ett tag gällande försvararen Gary Cahill, och klubbarna har även kommit överens om en avgift. Som det ser ut just nu så kommer det troligen vara Cahill som välkomnas först till Chelsea.

"Bortsett från mittback, kan vi få en till spelare men jag är inte säker än."- sa Villas-Boas.

"Det är alltid svårt i januari. De största talangerna brukar oftast vara cup-bundna i Champions League eller andra tävlingar. Det är svårt för att göra spelarna tillgängliga, så det är normalt att det blir en kamp i januari." 

"normalt sker en förhandling när man överbetalar en hel del, och det är vad vi inte vill göra nu. Det är därför vi har bestämt oss för att inte göra mycket i januari."

                                                       ***


Idag mötte reservlaget West Bromwich Albion på hemmaplan, men resultatet blev inte så som man hade hoppats på. Chelsea förlorade matchen då WBA vann med 3-2. Chelseas mål gjordes av Jacob Mellis och Milan Lalkovic.

Matchens höjdpunkt var Michael Essiens comeback i den 75:e matchminuten. Mittfältaren är äntligen redo för match, och detta var hans första match den här säsongen då han långtidskadade sig innan säsongen startade igång. 

                                                       ***


Mittfältaren Ramires visade enormt bra form efter hans två mål i Chelseas senaste match då de mötte Portsmouth i FA-Cupen.

Den taggade Ramires tror att Chelsea kan vinna troféer den här säsong, och trots att Premier League titeln verkar vara långt borta i år, säger mittfältaren att de ändå ska jobba hårt för den. 

Under Ancelottis tid hade Chelsea 35 poäng nu efter 21 matcher, medan Chelsea idag har 37 poäng efter 20 matcher i Premier League.

"Spelarna är samma. Jag tycker inte att laget är bättre men det finns ett mål - alla försöker att blir bättre hela tiden med den nya tränaren, det är det vi siktar på." - sa brasilianaren.

"Vi ska försöka att vinna alla troféer. Åtminstone en trofé. Man måste ha det, men vi ska jobba hårt för alla tre."

"Det viktigaste för Ancelotti var att försvara och Villas-Boas är mer offensiv, mer attack. Det är den portugisiska stilen." - sa före detta Benfica spelaren tillslut.

                                                          ***


Chelsea ikonen Frank Lampards kontrakt går ut om 18 månader, och nu skriver Mirror Football att Chelsea inte skulle stå i vägen om mittfältaren bestämde sig för att lämna Stamford Bridge. En flytt från SW6 nu i januari verkar inte troligt, men däremot tror tidningen att engelsmannen kan tänka sig lämna Chelsea i sommar. 

Frank som har fått sitta på bänken en hel del menar att han spelar som bäst när han får kliva in på planen och spela regelbundet. Nu menar man att Frank kan tänka sig att lämna Chelsea då han kan få regelbundet speltid i andra lag.

I den åldern som Lampard befinner sig i nu är det väldigt vanligt att man som fotbollspelare oftast flyttar till USA och spelar för MLS. MLS lagen LA Galaxy och New York Red Bulls har gjort diskreta förfrågningar om hans tillgänglighet. 

Det är dock inte bara MLS som har visat intresse utan PL laget Man United kan också tänka sig välkomna mittfältaren. Nu kan man lägga till ett till lag, men den här gången kommer intresset från PSG som även är ute efter Wayne Rooney. Om Frank skulle hamnat i PSG skulle det innebära att han skulle hamnat hos den före detta Chelsea tränaren Carlo Ancelotti.


Arsene Wenger har länge varit intresserad av Chelseas anfallare Salomon Kalou vars kontrakt går ut den här sommaren. Arsenal kan antingen vänta tills sommaren då de kan få Kalou gratis eller så kan de också tävla mot Liverpool och köpa honom nu i januari. Intresset finns i alla fall, och det kan komma ett bud den här månaden.


Juventus menar att de inte har fått in några bud från Premier League för Milos Krasic. Chelsea har varit starkt länkad till juventus spelaren samtidigt som Man United och Tottenham också har visat intresse. 

"För tillfället stannar Krasic här."- bekräftade Juventus VD Giuseppe Moratta, sedan fortsatte han: "Det finns inga bud från England för tillfället."


En annan spelare som Chelsea har varit länkad till är Portos anfallare Hulk. Nu säger Hulks agent att de inte har haft någon kontakt med Chelsea angående Hulk och att han inte ska lämna Estadio Do Dragao .

Så här säger agenten Teodoro Fonseca till tidningen O Jogo: Spelaren är inte beredd att lämna Porto eftersom han är glad här."

"Jag har inte pratat med någon från Chelsea. Villas-Boas känner fotbollsspelaren och Porto väldigt bra."


Gael Kakuta som är utlånad till Bolton just nu tror att han är väldigt nära en flytt(lån) till Dijon. Däremot menar franska tidningar att han inte är så nära som han tror att han är, och att Chelsea istället kommer låna ut honom till grekiska Olympiakos. 

Så här säger Kakuta till Canal Football Club: "Jag valde att gå till Dijon eftersom jag såg dem spela och de spelar bra fotboll."

"Tränaren Patrice Carteron övertygade mig."

"Jag hoppas att det blir klart inom de närmaste 24 timmarna. Diskussioner pågår fortfarande." 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar