söndag 8 januari 2012

CHELSEA 4 PORTSMOUTH 0

Såja! Nu är vi vidare i FA Cupen efter vinst mot Portsmouth med 4-0 på Stamford Bridge, och det här är 14:e gånger i rad som Chelsea tar sig vidare från tredje omgången. Målen gjordes av Juan Mata, Ramires som gjorde två av målen och Frank Lampard.

I första halvlek bjöds det på några Chelsea chanser, men Pompeys målvakt Henderson såg till att rädda bortalaget från ett underläge. Chelseas farligaste chans kom från Fernando Torres då han var på väg att nicka in det första målet efter en kross boll från Florent Malouda i den 12:e minuten.

Första halvleken blev helt mållös men i andra halvlek hände det grejer. Stamford Bridge fick liv igen då Juan Mata nätade in det första målet strax efter pausen, och det här blir nu Matas sjätte mål för Chelsea då han har nätat i Premier League, Champions League och nu även i FA Cupen.

Pompey var nära på att kvittera efter Matas mål vilket också var deras hetaste chans under hela matchen. Ett skott kom från Portsmouth som Cech lyckades rädda, däremot lyckades inte Ward näta på returen då John Terry räddade bollen vid mållinjen framför ett öppet mål.

I de tio sista minuterna sparkade Chelsea sedan in tre mål där Ramires gjorde två och Lampard ett. Ramires båda mål framspelades utav Fernando Torres, så det får vi tacka honom för. Ramires sparkade in hans första mål i den 84:e minuten, och efter bara två minuter hittade han målet igen. Mittfältaren har nu gjort åtta mål för Chelsea den här säsongen.

I övertid fick Super Frank göra hans 180:e mål för The Blues vilket blev en underbar avslutning i matchen för Frank, klubben och för fansen.

Chelseas startelva bestod inte av reservspelare då Villas-Boas bestämde sig för att börja med en starkare startelva.

Innan matchen var det fortfarande lite osäkert om Kaptenen John Terry var klar för match, men kaptenen verkade inte ha några problem och platsade i elvan. Ramires återvände till startelvan med Raul Meireles vilket ledde till att Oriol Romeu satt på bänken.

Didier Drogba som inte befinner sig i London ersattes av Fernando Torres och vid sidan om hade han Juan Mata och Florent Malouda.

André Villas-Boas gjorde alla tre byten och bytte in Romeu först då Malouda fick kliva av i den 77:e minuten. Därefter fick Ashley Cole lämna planen och ge plats för Bertrand i den 84:e minuten. Efter 86 spelade minuter gjordes det sista bytet då Lukaku fick chansen att spela när Torres satte sig ner på bänken.

Turnbull, Ferreira, Hutchinson och McEachran fick inte någon speltid idag.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa; D Luiz, Terry (c), Cole (Bertrand 84);Ramires, Meireles, Lampard; Mata, Torres (Lukaku 86), Malouda (Romeu 77).

Portsmouth (4-4-1-1): Henderson; Mokoena, Rocha (Williams 70), Pearce, Halford; Ward, Mullins (Huseklepp 67), Norris, Lawrence (c); Kitson; Futacs.