onsdag 11 januari 2012

16-åriga Traore kallas till afrikanska cupen. Nytt om Drogba, Di Maria, Alex och Courtois


Chelseas unga spelare Bertrand Traore har kallats till Burkina Fasos landslag för afrikanska cupen där vi även kan hitta Didier Drogba och Salomon Kalou. Det var i september som mittfältaren för första gången fick representera hans land under en vänskapsmatch, och om den 16-åriga Traore spelar i deras första match mot Angola den 22:a, så kommer han att utses som den trejde yngsta spelaren som någonsin har spelat i afrikanska cupen.

                                                        ***


Nicolas Anelkas nya klubb Shanghai Shenhua har erbjudit Didier Drogba ett stort erbjudande, då de är redo att betala 300 000 pund i veckan. Shenhua vill även att Drogba skriver på ett förkontrakt med laget då hans kontrakt med Chelsea går ut i sommar. Mega rika klubban erbjuder Drogba ett två och ett halvårs grundpaket, plus bildrättigheter och bonus efter varje mål vilket skulle leda till världens bästa betalda spelare. Frågan är nu om Drogba kan säga nej till ett sådant erbjudande?


Enligt rapporter från Spanien ska Chelsea ha erbjudit 35 miljoner för Real Madrid wingern Angel Di Maria. Tidningen Marca menar att di Maria känner sig besviken efter att Real inte höjde hans lön, och detta ska vara en anledning till att han kan lämna Bernabeu nu i januari. Marca har även skrivit att ett engelskt lag redan har träffat spelaren och pratat om en övergång.

Real Madrids sportdirektör, Miguel Pardez säger så här till spanska Canal Plus :

"Det har kommit bud vilket gör oss stolta."

"Hela klubben hyser en stor kärlek och uppskattning för Di Maria och han är inte till salu."


Olika källor påstår att Alex kan vara nära på att signera för QPR, och Sky Sports tror att QPR redan har lagt ett bud på försvararen. Det sägs också att försvararen har haft kontakt med QPR då Neil Warnock fortfarande tränade laget. Det är alltså den nya tränaren Mark Hughes som ska ha lagt bud på Alex.

QPR:s ägare Tony Fernandes har avslöjat att han är redo att spendera pengar nu i januari och att han hoppas på att signera någon innan veckans match mot Newcastle.


Målvakten Thibaut Courtois som lånades ut till Atletico Madrid direkt efter att han signerade för Chelsea i somras, hoppas på att kunna spela för Atletico Madrid i två år. Courtois som ersatte David de Gea har lyckats lysa upp i Spanien och vill fortsätta att spela för A-laget istället för att sitta på bänken vilket han troligen skulle fått göra i Chelsea.

"Ett till år skulle vara bra."-sa målvakten.

"Det är ett beslut som beror på Chelsea, Atletico Madrid och mig."

"Det är dags att bestämma sig nu eftersom det är januari men jag gillar Madrid, det är en jätte bra klubb och det skulle vara jätte bra om jag kunde stanna här i ett till år."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar