fredag 27 januari 2012

Elfenbenskusten 2-0 Burkina Faso. Queens Park Rangers vs Chelsea. Villas-Boas pratar om transfersrykten


Igår spelade Elfenbenskusten deras andra match i gruppspelet. Matchen spelades mot Burkina Faso, och Elfenbenskusten vann med 2-0. Nu, efter vinsten är Elfenbenskusten vidare till nästa omgång, och även i den här vinsten hade Chelsea spelarna en stor roll.

Matchens första mål gjordes redan i den 16:e matchminuten av Chelseas Salomon Kalou. Kapten Didier Drogba låg bakom målet då han sköt ett inlägg från högra kanten in till Kalou som befann sig i straffområdet. Kalou tog emot bollen fint och sparkade in den utan några problem med hans vänstra fot från 12 meters avstånd.

Det tog dock längre tid innan matchens sista mål gjordes av Burkina Fasos försvarare Bakary Kone som nickade in ett själv mål i den 82:a minuten.

Elfenbenskusten hade fler målchanser än bara två gånger, så som när Arsenlas Gervinho missade en jätte chans efter framspel av Drogba. Det bjöds även på ett distansskott från Drogba som Burkina Fasos målvakt inte kunde hålla kvar, men Gervinho missade returen. Även målgöraren Kalou var nära på att näta för hans lag igen, men bollen sköts över målet. I andra halvlek fick man se mycket ifrån elefanternas Boubacar Barry, och det bjöds även på en het chans från Burkina Faso där de kunde utjämna resultatet innan självmålet, men bollen träffade ribban.

Båda Chelsea spelarna gjorde väldigt bra ifrån sig, men Salomon Kalou fick dock kliva av planen när hans muskel sträckte sig i andra halvlek. Didier Drogba spelade däremot klart hela matchen.

På måndag spelar Elfenbenskusten deras sista match i gruppspelet mot Angola som ligger på andra plats med två poäng mindre. Senegal som var en av de tre favoriterna innan mästerskapet startade igång har åkt ut efter deras två förluster i gruppspelet.

                                                       ***


Igår kom Chelsea truppen tillbaka från Mallorca och de har börjat med förberedelserna inför FA-Cups derbymatchen imorgon (lördag) mot QPR på Loftus Road.

Vi kommer fortfarande sakna John Mikel Obi och även Frank Lampard, men däremot är Branislav Ivanovic klar för match igen. Lampard har inte kunant träna med självaste laget idag (fredag), men om allt går bra så ska mittfältaren kunna spela mot Swansea på tisdag. Gary Cahill som ännu än inte har fått spela i blåa tröjan kommer förmodligen få spela imorgon, antingen som inhoppare eller från starten.

Sist vi mötte QPR fick vi uppleva rena mardrömmen då Chelsea förlorade med 1-0 efter straffspark av Heidar Helgusson och vi fick även två män (Bosingwa och Drogba) utvisade. Stämningen i den matchen var inte alls bra, och efter den matchen blev även Kapten Terry anklagad för att ha ropat rasistiska tillmälen gentemot Anton Ferdinand. Målet med matchen imorgon är att försöka skapa en bra stämning och så klart att vinna den.

"Loftus Road är en miljö med stor passion och stora ambitioner och jag vill bara att det ska vara en traditionell fotbollsmatch. I varje match har spelarna ansvar, och de vet vad de måste göra. Det är extra ansvar för alla, inte bara spelarna utan median också." - sa Villas-Boas under presskonferensen.

Vare sig Anton Ferdinand skakar hand med John Terry eller inte så kommer Chelsea bossen ändå att ha med kaptenen i Chelsea elvan. Men Villas-Boas hoppas givetvis på att Ferdinand och Terry skakar hand med varandra innan matchen startar igång.


"Matchen är baserad på goda värderingar mer än något annat och dessa spelare borde fortsätta att främja dessa värden så länge de kan." - sa portugisen.

Imorgon mötts Chelsea och QPR för sjunde gången i en Cup match, och fyra av dessa matcher har slutat med en Chelsea vinst medan två har slutat med QPR vinst.

Våra tio senaste möten på Loftus Road:

1987/88 - QPR won 3-1 - Old Division One
1989/90 - QPR won 4-2 - Old Division One
1990/91 - QPR won 1-0 - Old Division One
1991/92 - Drew 2-2 - Old Division One
1992/93 - Drew 1-1 - Premier League
1993/94 - Drew 1-1 - Premier League
1994/95 - QPR won 1-0 - Premier League
1995/96 - Chelsea won 2-1 - Premier League
1995/96 - Chelsea won 2-1 - FA Cup
2011/12 - QPR won 1-0 - Premier League


Sist vi mötte QPR i FA-Cupen tränades Chelsea av Avram Grant:


Det här är den 50:e gången Chelsea möter QPR i en match, och i de 49 spelade matcherna har Blues vunnit 18 gånger medan The R's har vunnit 14 gånger. På QPR:s hemmaplan, alltså på Loftus Road har det spelats 25 matcher mellan lagen. Hemmalaget har vunnit nio gånger och Blues har vunnit sex gånger där.

Rangers har totalt lyckats göra 24 mål den här säsongen där Helguson har gjort nio stycken.

QPR:s sex senaste matcher:


Precis som Villas-Boas, tycker även Branislav Ivanoivc att FA-Cupen är en viktig tävling som innehåller mycket historia.


"Alla spelare respekterar det och vill vinna tävlingen. Det är en bra trofé att ha i vår samling."- säger Ivanovic.

"Naturligvis är ligan och Champions League numera viktigare, men spelarna tar verkligen FA-Cupen på största allvar, så som vi har visat, och det är en tävling vi vill vinna."

                                                        ***


Under presskonferensen förklarade Villas-Boas att Chelsea inte kommer att köpa Shakhtar Donetsk stjärnan Willian som har varit starkt länkad till Chelsea under de senaste dagarna.

"Han är en intressant spelare men jag tror inte att vi kommer att gå vidare med vårt intresse. På grund av arbetstillstånt, på grund av priset, och för att vårt projekt nästa år är viktigare än projektet just nu. Det är inte så att Willian inte har de kännetecken som behövs för framtiden men vi satsar mycket på vad vi kan bygga på nästa år."

Genk spelaren Kevin de Bruyne är också en spelare som har varit starkt länkad till Blues, och Villas-Boas tror att Kevin skulle vara en bra spelare för Chelsea.

"Han är en spelare som klubben har scoutat ett par gånger, och var intresserad ett par gånger. Jag är en tränare som respekterar klubbens politik samtidigt som jag respekterar när klubben måste planera inför framtiden."

"Jag tycker att Kevin är en extremt intressant spelare och det är en bra satsning om klubben avslutar den här situationen."

"När det gäller att signera en anfallare, har vi tittat på alternativen och klubbar vill ha mycket pengar. Det finns inte mycket pengar här just nu, varken i samhället eller i fotbollsklubbar."- säger bossen.

Bossen meddelade också att rykten om att José Bosingwa ska säljas inte är sanna och att en förlängning på hans kontrakt för nästa säsong troligen kommer att signeras.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar