lördag 28 januari 2012

QUEENS PARK RANGERS 0 CHELSEA 1

Chelsea är nu vidare i FA-Cupen efter en 1-0 vinst mot QPR på Loftus Road vilket innebär att Mark Hughes resa med QPR i FA-Cupen slutar här. Chelsea målet som har tagit oss vidare till femte rundan gjordes av spanjoren Juan Mata efter att han sparkade in bollen säkert och fint via straffspark i andra halvlek.

Stämningen på Loftus Road var inte direkt den bästa stämningen då man fick höra burop från hemmapubliken när Terry till exempel hade bollen. FA hade dock beslutat innan matchen att spelarna inte skulle skaka hand med varandra, så det blev inga handskakningar innan matchen startade igång vilket också betyder att Ferdinand och Terry slapp hälsa på varandra.

Nysignerade Gary Cahill fick inte några spelminuter i dagens match, men det var första gången han satt på Chelsea bänken. Branislav Ivanovic som skadade sig i Tottenham matchen innan Jul var äntligen tillbaka igen och platsade i startelvan som högerback, vilket betyder att José Bosingwa satt på bänken tillsammans med Cahill. Mittfältaren Frank Lampard missade dagens match på grund av skada, så Villas-Boas bestämde sig för att låta Florent Malouda hoppa in istället.

Chelseas första halvlek var bra då de hade mest bollinnehav och flest chanser fastän det var svårt att hitta de farliga luckorna. Det uppstod chanser från till exempel Daniel Sturridge som syntes till väldigt mycket under matchen och försköte att sparka in ledningsmålet flera gånger. Sturridge var kvick, såg till att göra fina löpningar och hans första chans kom redan i den 8:e minuten från 30 meters avstånd. Juan Mata som också var pigg idag var framför målet ett par gånger och hans första chans uppstod i den 11:e minuten efter att QPR:s Young halkade ner.

I andra halvlek var det återigen Chelsea om inledde matchen starkt med bättre tempo och bättre intensitet än första halvlek. Vi fick återigen se Sturridge framme vid målet efter att han tog emot en fin passning från Torres. Även Mata såg till att utmana med ett fint skott som Kenny räddade. Mark Hughes sida hade också en bra chans via före detta Chelsea spelaren Shaun Wright-Phillips men Cech kunde rädda kontringen.

I den 60:e minuten knuffades Sturridge ner av Clint Hill i QPR:s straffområde, och domaren Mike Dean dömde till straffspark. Juan Mata klev fram till bollen och sköt in bollen lågt i målet som Kenny inte kunde rädda. 1-0 till Chelsea.

I den 78:e matchminuten fick Ramires tyvärr lämna planen efter en bra prestation. Mittfältaren skadade sig efter en hård boll som blockerades på hans ena ben och kunde därefter inte ställa sig upp igen utan bars ut på bår. Villas-Boas ändrade sedan om till en 4-2-3-1 uppställning och in kom Oriol Romeu.

Vid slutet av matchen utmanade hemmalaget mer och försökte springa uppåt hela tiden då de fick bollen. Under de sju tilläggs minutrarna räddade Petr Cech en fin boll från Young vilket skulle ha kunnat leda till en kvittering om Cech inte var på plats. Matchens allra sista målchans kom från Wright-Phillips men han sköt över målet.

Det blev alltså en helt okej match, men anfallet saknar fortfarande glöd vilket måste ändras. Att Didier Drogba saknas märks ju väldigt mycket, men att Fernando Torres är på planen märks tyvärr inte.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic; D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires (Romeu 78), Meireles, Malouda; Sturridge, Torres, Mata (Essien 90).

QPR (4-4-2): Kenny; Young, Hall, Ferdinand, Hill; Mackie, Barton (c), Buzsaky (Hulse 78), Wright-Phillips; Smith, Helguson (Macheda h-t).